Banky.cz Články Pojištění Ještě nemluví a už platí

Ještě nemluví a už platí

26.4.2015 Pojištění

Starší heslo ČSSD proti poplatkům ve zdravotnictví lze směle aplikovat i na neetické podsouvání nevýhodných životních pojištění sestřičkami přímo v porodnicích. Kdy už se konečně finanční poradci naučí aspoň základům slušného chování?

REKLAMA

Sestřička nebo finanční poradce?

Finanční poradci

Je po porodu, matka se přesouvá na pokoje šestinedělí a fasuje spoustu reklamního materiálu s domnělými slevami na plenky, olejíčky, dětského fotografa, atd. Až potud je vše v naprostém pořádku. Co však v pořádku není je následný příchod sestry s přednáškou o výhodném životním pojištění pro novorozence (konkrétně Sluníčko od České pojišťovny) a rozdávání letáků (opět s domnělými bonusovými kupony) s kontakty na finančního poradce. Uzavřenou pojistkou prý pomůžeme nejen svému novorozenci ale i místnímu porodnímu oddělení.  

Spořicí životní pojištění

Životní pojištění od expertů

Spořicí životní pojištění (stejně jako kapitálové a investiční ŽP) je jeden z nejhorších finančních produktů na trhu. Dobrovolně by si jej nikdo nesjednal, a tak finanční poradci tyto zcela pro klienty nevýhodné produkty nutí lidem s vidinou vysoké provize od pojišťovny. Nutit lidem spořicí životní pojištění (nikoliv čistě úrazové pojištění, které smysl za určitých okolností mít může) je ekvivalentní „šmejdům“ prodávajícím hrnce důchodcům. Obě skupiny používají identická hesla typu „udělejte něco pro sebe a své blízké“.

Životní pojištění od expertů

Optimální by bylo takovéto produkty zcela zakázat jako ochranu spotřebitele coby slabší smluvní strany. Než se tak stane, bylo by více než vhodné, kdyby nemocnice tuto verbež do porodnic vůbec nepouštěly a pojišťovny prodej pojistek v hodinách po porodu svým poradcům zakázaly jako praktiku odporující jejich vlastním etickým kodexům.

REKLAMA

ANKETA k článku Ještě nemluví a už platí

Podsouvat novorozencům v porodnici životní pojištění považuji za neetické.

Počet odpovědí: 362

KOMENTÁŘE k článku Ještě nemluví a už platí

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Elektrokola a elektromobily: Jak na pojištění

16.4.2024 Pojištění

S rostoucím počtem elektrokoloběžek, elektrokol, elektroaut a dalších vozidel na baterie se zvyšuje i počet krádeží a nehod. Jaké pojištění si sjednat?

Zrušení a výpověď povinného ručení

9.4.2024 Pojištění

Máte sjednané povinné ručení a chcete ho zrušit? V tom případě jste se pustili do čtení toho správného článku. Dozvíte se v něm, kdy je možné povinné ručení zrušit a přiblížíme vám proces výpovědi povinného ručení krok po kroku.

Pojistná událost – Jak postupovat při dopravní nehodě

29.3.2024 Pojištění

Podle policejních statistik v roce 2023 šetřila policie 94 945 dopravních nehod. Reálně číslo je ale pochopitelně násobně vyšší, protože k řadě nehod není třeba přivolat policii. Jak postupovat v případě, že se dopravní nehoda nevyhnula ani vám a jak škodnou událost nahlásit pojišťovně?

Co všechno kryje povinné ručení?

4.3.2024 Pojištění

Každý majitel vozidla má zákonnou povinnost mít sjednané povinné ručení. Ne všichni řidiči však mají jasno v tom, co povinné ručení kryje. Pojďme se tedy společně podívat na to, co obvykle povinné ručení obsahuje a na co se naopak nevztahuje a také na to, co ovlivňuje cenu povinného ručení.

Vyplácení životního pojištění: Co vás čeká a jak postupovat

29.1.2024 Pojištění

Po těžkých úrazech, při vážné nemoci nebo dlouhodobé hospitalizaci vám dá jistotu, že nezůstanete bez prostředků. Přesně to umí životní pojištění. A v případě vaší smrti pomůže zajistit rodinu. Stačí jen požádat o peníze. Podívejte se, jak vyplácení životního pojištění funguje.

Z naší bankovní poradny

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena