Peníze - strana 3

REKLAMA

Záhada jménem finanční rezerva 1

19.11.2014 Peníze

Určitě mi dáte za pravdu, že finanční rezerva je takovou malou záhadou. Každý ví, že finanční rezerva je důležitá, ale téměř nikdo ji nemá. Pokud ji ale nedokážeme vytvořit, nikdy si nevybudujeme finanční majetek a nedosáhneme finanční nezávislosti. Tvorba rezerv není v dnešní spotřební době moderní, úvěrové firmy a firmy vyrábějící spotřební zboží mají žně. Avšak my, běžní spotřebitelé, takzvaně „ostrouháme“ v případě, že přijdeme o zaměstnání, zhorší se znám zdravotní stav nebo se nám nebude chtít pracovat. Pojďme si tedy o finanční rezervě něco povědět.

Loupeže využívající odvrácení vaší pozornosti

12.5.2014 Peníze

Zejména starší lidé se mohou stát cílem kriminálníků používajících techniky odvrácení pozornosti. Zabaví oběť, zatímco nějaký komplic se někde v objektu poohlíží po cenných předmětech vhodných k odcizení. Toto je zvlášť odporný kriminální čin, který zanechává oběti s pocity ponížení a zranitelnosti. Pachatelé bývají navenek velice příjemní a jejich důvody vniknutí do objektu oběti se mohou zdát korektní. Server Banky.cz připravil tento článek, aby pomohl takto zranitelným lidem nedostat se do pozice oběti.

Záhada jménem finanční rezerva 2

12.4.2014 Peníze

Kam  uložit 20 000 Kč není tak důležité, ale co když mám 50 000 Kč nebo třeba 200 000 Kč? U těchto částek už zhodnocení hraje důležitou roli. Pro začátek je důležité si rozdělit finanční rezervy na krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé.

Podvody s prodejem produktů po telefonu

20.2.2014 Peníze

Každému z nás ročně zavolá nespočet prodejců kreditních karet, úvěrů, telefonních tarifů, energií či dokonce zdravotního pojištění a nutí nás ke koupi jejich produktu. Techniky prodeje jsou různé. 

Nakupujeme na internetu - jak platit bezpečně a rychle

11.2.2014 Peníze

Snad každý z nás již někdy nakupoval v internetovém obchodě neboli eshopu, který na rozdíl od tradiční kamenné pobočky může mnohdy nabídnout zajímavější podmínky v podobě lepší ceny a většího komfortu při samotném nákupu; produkty se nám lépe a rychleji porovnávají co se vlastností a ceny týče. 

Užitečné tipy pro ochranu vašich financí

11.11.2013 Peníze

Banky investují každoročně desítky milionů korun na zabezpečení všech účtů tak, aby byly maximálně chráněny před kriminálními aktivitami. I když je krajně nepravděpodobné, že přijdete o peníze vinou podvodného jednání banky, stále můžete být zranitelný jinak. Pak do značné míry záleží na vás, jak moc vás může podvodník poškodit. Tento článek má upozornit na několik jednoduchých opatření, kterými můžete ztížit práci kriminálníkům a ušetřit si nervy – nehledě na ztrátu finanční.

Milionářem snadno a rychle – zn. zaručeně!

14.10.2012 Peníze

Pyramidové a jiné podvodné či nečestné záležitosti mají v České republice jistě kratší historii než v západních zemích, nicméně zde pořád přežívají i 20 let po revoluci. Lidé zkrátka rádi naslouchají mýtům, které zaručují brzké peníze bez rizika, přestože jsou ony mýty zcela ekvivalentní fikcím o rostoucích klobásách na stromech a o pivě tekoucím potoky.

Finanční poradenství po Česku

9.5.2012 Peníze

Jak kdysi prohlásil nyní již bývalý čestný předseda ODS, peníze jsou až na prvním místě. Sice není k dispozici seriozní výzkum prokazující prožití šťastnějšího života v případě, že jsme majetní oproti stavu opačnému, nicméně ať se nám to líbí nebo ne, něco na tom asi pravdy bude. O to neuvěřitelnější je současný stav fungování finančního poradenství v Čechách, kdy většina národa je svolná k nakládání s majetkem a finančnímu plánování na základě podivných rad ještě podivnějších lidí, kteří se místy až drze nechávají zvát finančními poradci.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena