Reality

nákup a prodej nemovitostí, rekonstrukce, stavba, kupní smlouva, rezervační smlouva, smlouva o úschově, oceňování nemovitostí, notář, jistotní účet, družstvo, společenství vlastníků bytových jednotek, jak vypořádat realitní obchod?

REKLAMA

Výstavba nemovitosti – jaké dokumenty si připravit

18.12.2023 Reality

S výstavbou rodinného domu můžete začít až poté, co získáte povolení od stavebního úřadu. Připravte se na to, že k vyřízení ohlášení stavby nebo stavebního povolení je třeba řada dokumentů a papírování zabere několik měsíců. Přečtěte si našeho praktického průvodce, který vás seznámí s celým procesem povolení stavby.

Investice do nemovitosti se i v dnešní době vyplatí. Na co si dát pozor?

29.8.2022 Reality

O něco horší podmínky, ale stále jisté zhodnocení peněz. Investice do nemovitostí se i v současné době vyplatí. A to přesto, že růst cen realit začíná zpomalovat a úroky u hypoték každý měsíc stoupají. Nyní dosahují dokonce víc než 6 %.

Pozemky dvojnásobně zdražily. Podobně jsou na tom i byty a domy

25.8.2021 Reality

Vysoká poptávka a omezená nabídka. Dva faktory, které tlačí ceny nemovitostí do rekordních výšin. Podle aktuálních výsledků HB Indexu rostly v letošním druhém čtvrtletí ceny pozemků, bytů i domů nejvíc za posledních 10 let.

Jak na zasíťování pozemku: Vodovodní a kanalizační přípojka

30.7.2021 Reality

Koupili jste si nezasíťovaný pozemek pro stavbu RD a nyní Vás čeká budování přípojek? Poradíme, jak k pozemku přivést vodu a kanalizaci. Krok po kroku od projektové dokumentace, přes územní souhlas až po realizaci a předání stavby.

Stavební řízení bude rychlejší. Poslanci schválili nový stavební zákon

28.7.2021 Reality

Rychlejší a bez nutnosti chodit na úřad. Takové má být zanedlouho vyřizování stavebního povolení. Poslanci totiž v polovině července schválili nový stavební zákon, který stanovuje přísnější lhůty na vydání stavebního povolení a počítá i s digitalizací celého řízení. Platit má od července 2023.

Zn.: Hlavně rychle. Přibývá lidí, kteří s prodejem nemovitosti spěchají

30.6.2021 Reality

Nabídnout nemovitost k prodeji a za pár týdnů mít peníze na účtu. To je cíl stále většího množství prodejců. Kvůli koronavirové krizi totiž řadě lidí klesly příjmy a chybí jim peníze na splácení půjček. Rychlý prodej domu či bytu pak vidí jako řešení.

Nemovitosti zdražují nejrychleji za 10 let. Až o 16 %

2.6.2021 Reality

Najít si nové bydlení za rozumnou cenu je stále složitější. Potvrzují to nejen zkušenosti zájemců o bydlení, ale také aktuální čísla HB Indexu, který zveřejňuje Hypoteční banka. Podle něj nyní nemovitosti zdražují rekordním tempem. V prvním letošním čtvrtletí se jejich cena meziročně zvedla o víc než 10 %.

Chaty a chalupy prudce zdražují. Zaplatíte i víc než 100 000 korun za metr

5.5.2021 Reality

Mít vlastní chatu nebo chalupu a kdykoliv si užívat klid v přírodě. O něčem takovém sní v stále víc lidí. Potvrzují to data realitních kanceláří i inzertních serverů. Za poslední rok totiž výrazně stoupla poptávka po rekreačních nemovitostech. A spolu s tím také jejich cena – někde jsou až o 30 % dražší než před rokem.

Nekonečné zdražování? Ceny nemovitostí loni rostly i navzdory covidu

7.4.2021 Reality

Propad, stagnace nebo alespoň zpomalení růstu? Na něco takového můžete u cen nemovitostí zatím zapomenout. I přes koronavirovou krizi loni nemovitosti na českém trhu výrazně zdražovaly. Například ceny bytů vyskočily o téměř 13 %.

Investice do nemovitostí dostupné pro každého? Pomůžou startupy

11.11.2020 Reality

Stabilní, bezpečné a přinášející poměrně vysoké zhodnocení. Takové jsou investice do nemovitostí. Výzkumy ukazují, že dlouhodobě přinášejí druhý nejvyšší zisk hned po akciích.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena