Banky.cz Články

Články - strana 45

REKLAMA

Nejoblíbenější zhodnocení peněz? Opět zvítězilo stavebko

10.1.2022 Spoření

Kam nejvýhodněji uložit peníze? Podle názoru většiny lidí do stavebního spoření. Vyplývá to z průzkumu Asociace českých stavebních spořitelen z posledního čtvrtletí roku 2021. Podle Barometru obliby spoření tento způsob zhodnocení peněz preferuje 51 % oslovených lidí.

Získat hypotéku bude letos mnohem těžší. I kvůli přísnějším podmínkám ČNB

3.1.2022 Hypotéka

Poslední tři měsíce. Tolik času mají zájemci o hypotéku na to, aby tento úvěr získali za výhodnějších podmínek. Od dubna se totiž výrazně zpřísní požadavky na žadatele o hypotéku. Vyplývá to z pokynů České národní banky.

Úrok 4 % na spořicím účtu? Stačí vybrat kombinaci s investicemi

27.12.2021 Spoření

Zvyšování úroků na spořicích účtech dál pokračuje. Aktuálně můžete dosáhnout až na 4% úrok. Ale jen za předpokladu, že ke spoření přidáte investice. I bez splnění této podmínky přitom jednoduše dosáhnete na sazby přes 3 %.

Equa bank se spojí s Raiffeisenbank

25.12.2021 Banka

1. ledna 2022 dojde ke spojení Equa bank s Raiffeisenbank. Limit pro pojištění vkladů se tak začne počítat pro obě banky společně. Co dalšího se změní pro klienty?

Investiční tokeny jako cesta k bohatství? Spíš obrovský risk varuje ČNB

Zní to jednoduše. Začínající firma potřebuje peníze k tomu, aby mohla začít podnikat. K tomu využije takzvané digitální tokeny, které nabídne k odkupu investorům, a získá tak potřebné prostředky. Investoři pak mohou díky případnému růstu firmy na investici vydělat.

Penzijní spoření – výnosy 2020

17.12.2021 Spoření

I těžký covidový rok 2020 přinesl většině fondů kladné zhodnocení. Nejlépe se opět dařilo dynamickým fondům, s menším výnosem se museli spokojit konzervativní investoři. Přinášíme Vám kompletní přehled výnosů všech penzijních fondů.

Jak poznat výhodnou půjčku od nevýhodné?

Půjčky můžeme rozdělit na bankovní a nebankovní. Každá má svá specifika, výhody a nevýhody. Vždy je ale klíčové především to, jakého si zvolíte poskytovatele. Pokud budete vědět, na co si dát pozor, výběr finančního produktu nakonec nebude vůbec složitý.     

Znáte tato pravidla investování? Pomohou vám k lepším výsledkům

Investování finančních prostředků do výnosnějších aktiv je stále populárnějším způsobem, jak ochránit úspory před inflací a majetek naopak reálně zhodnotit. Jde nicméně o činnost, která vyžaduje pokročilé znalosti a osvojení základních pravidel. Jak tedy postupovat, abyste dosáhli nejlepších výsledků?

Potřebujete ve firmě integrovaný komunikační systém? Objevte NFON na míru

Rádi byste ve firmě používali moderní VoIP telefonii, ale běžná řešení vám z různých důvodů nevyhovují? Přečtěte si, jaké možnosti vám nabízí cloudová telefonie od firmy NFON.

Trinity Bank opět zvyšuje úrokové sazby. Nyní na spořicím účtu 2,58 % ročně

Trinity Bank aktuálně nabízí nejvyšší úročení na spořicím účtu na trhu. Reagovala tak na prudké zvýšení sazeb České národní banky a již po několikáté zvýšila sazbu na spořicím účtu na 2,58 % p.a.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena