Banky.cz Články

Články - strana 48

REKLAMA

Manželská půjčka

3.9.2021 Půjčka

Někdy si půjčku berou lidé jen sami na sebe, často se ale zadluží v jednom úvěru oba manželé. Buď proto, aby společně dosáhli na vyšší částku, nebo si podpis smlouvy oběma manželi vyžádá banka. Pravidelně se tak děje u hypoték a často u manželských úvěrů nad půl milionu korun. Jak fungují manželské půjčky, kdo za co ručí a kdy je v pořádku vzít si úvěr bez souhlasu manžela?

Snadný převod peněz? Od příští roku stačí znát mobilní číslo

Představte si, že jdete s kolegy na oběd, který zaplatíte dohromady za ostatní. A dřív, než se vrátíte do práce, už máte od všech peníze poslané. Aniž byste jim museli diktovat číslo účtu. K platbě totiž použili vaše mobilní číslo, které měli uložené v kontaktech.

Zdražování hypoték zrychluje. V červenci úrok vyskočil na 2,23 %

30.8.2021 Hypotéka

Je to tu. Předpovídané zdražování hypoték se začíná velmi výrazně projevovat. Průměrná úroková sazba v červenci podle aktuálních dat vzrostla o desetinu procentního bodu. To je nejrychlejší růst za poslední 3 roky.

Pozemky dvojnásobně zdražily. Podobně jsou na tom i byty a domy

25.8.2021 Reality

Vysoká poptávka a omezená nabídka. Dva faktory, které tlačí ceny nemovitostí do rekordních výšin. Podle aktuálních výsledků HB Indexu rostly v letošním druhém čtvrtletí ceny pozemků, bytů i domů nejvíc za posledních 10 let.

Chcete nejvýhodnější stavebko? Přidejte k němu běžný účet

23.8.2021 Spoření

Jak získat nejlepší stavební spoření? Podle aktuálního srovnání ho nabízejí Raiffeisen stavební spořitelna a ČSOB Stavební spořitelna. Má to však háček. Pro získání prémií si musíte založit u dané banky běžný účet.

Novomanželská půjčka

19.8.2021 Půjčka

Brát si novomanželské půjčky bývalo dříve zcela běžné. Stát je poskytoval bezúročně, některé podniky ani nevyžadovaly jejich vrácení (splácení). Novomanželská půjčka byla brána jako investice do nově získaných zaměstnanců v regionech, kam bylo složitější nové obyvatele přilákat. Ale co půjčka pro novomanžele dnes? Funguje ještě a je také zdarma? 

ČNB znovu zvýšila sazby. Éra levných hypoték skončila

18.8.2021 Hypotéka

Hypotéky už několik měsíců v řadě zdražují. Další ranou pro tyto půjčky bylo nedávné zvýšení sazeb České národní banky. Analytici odhadují, že úrok do konce roku dosáhne nebo se výrazně přiblíží 3 %.

5 jednoduchých kroků, jak začít investovat na burze

Láká vás investování do cenných papírů, ale nemáte s finančními trhy žádné zkušenosti? Pak právě pro vás jsme sepsali článek s pěti jednoduchými kroky, které stačí absolvovat, abyste svou první akcii mohli vlastnit.

Pojišťovny už vyplatily 1 miliardu za škody po tornádu

16.8.2021 Pojištění

Pojišťovny už vyřídily přes 45 % škod po silných bouřkách a řádění tornáda na jižní Moravě. Zatím vyplatily 1,1 miliardy korun. Celkově ale počítají s tím, že lidem zaplatí zhruba 5x tolik.

Bitcoin: gambling, nebo nadějná investice?

Investice do virtuální měny bitcoin poslední dobou připomínají jízdu na horské dráze. Její hodnotu výrazně ovlivňují vyjádření představitelů velkých firem. Dokázaly to například nedávné komentáře Elona Muska.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena