Banky.cz Články

Články - strana 49

REKLAMA

Půjčka bez dokládání příjmu

8.8.2021 Půjčka

Už jste se také potkali s nabídkami na úvěr, které nevyžadovaly žádný příjem? Většinou jsou nazvány „Online půjčka bez příjmu“, „Půjčka bez dokládání příjmu“ nebo „Půjčka pro každého bez doložení přijmu“. Co si o nich myslet? Jsou podobně nebezpečné jako většina půjček bez registru? Vyhnout se jim, nebo se naopak není čeho bát? Poskytují úvěry bez příjmů jen nebankovní společnosti? A jak se u půjček bez příjmu prokazuje, že půjčené peníze dokážete vrátit? Na všechny tyto otázky hned odpovíme.

Vlastní bydlení? Bez hypotéky na něj dosáhnete za 56 let

5.8.2021 Hypotéka

Našetřit si na vlastní bydlení je rok od roku těžší. Zatímco na konci roku 2019 k tomu stačilo „jen” něco přes 118 průměrných měsíčních platů, na konci minulého roku už to bylo přes 130 platů. Doba spoření se tak o rok prodloužila. Vyplývá to z údajů, které nedávno zveřejnila Modrá pyramida.

Srovnání bank: nejvíce klientů hlásí Česká spořitelna, největší objem peněz ČSOB

4.8.2021 Banka

Jsou největší na českém trhu. Jedna má nejvíc klientů, druhá zase spravuje největší objem peněz. Řeč je o České spořitelně a Československé obchodní bance, které vedou pomyslný žebříček bank v České republice. Vyplývá to z posledních dat, které finanční instituce zveřejnily.

Úroky u hypoték rychle rostou. Za 5 měsíců o 0,2 procentního bodu

2.8.2021 Hypotéka

Prudký nárůst. Tak vypadá v posledních měsících křivka, která ukazuje vývoj úrokových sazeb u hypoték. V červnu si je mohli lidé sjednat s průměrnou sazbou 2,13 %. Úroky se tak dostaly na úroveň, na které byly naposledy zhruba před rokem.

Jak na zasíťování pozemku: Vodovodní a kanalizační přípojka

30.7.2021 Reality

Koupili jste si nezasíťovaný pozemek pro stavbu RD a nyní Vás čeká budování přípojek? Poradíme, jak k pozemku přivést vodu a kanalizaci. Krok po kroku od projektové dokumentace, přes územní souhlas až po realizaci a předání stavby.

Stavební řízení bude rychlejší. Poslanci schválili nový stavební zákon

28.7.2021 Reality

Rychlejší a bez nutnosti chodit na úřad. Takové má být zanedlouho vyřizování stavebního povolení. Poslanci totiž v polovině července schválili nový stavební zákon, který stanovuje přísnější lhůty na vydání stavebního povolení a počítá i s digitalizací celého řízení. Platit má od července 2023.

ČSOB ruší vstupní poplatek u stavebního spoření. Jako první v Česku

26.7.2021 Spoření

Sjednat si stavební spoření je od července výrazně výhodnější. ČSOB Stavební spořitelna totiž jako první na našem trhu definitivně zrušila poplatek za založení „stavebka”. Časem by se navíc mohli přidat i další poskytovatelé. Dosud přitom spořitelny podobnou možnost nabízely jen v různých akcích.

Úroky hypoték se vrací nad 2 %. Zájem přesto neklesá

22.7.2021 Hypotéka

Přesně půl roku. Tak dlouho vydržela průměrná úroková sazba nových hypoték pod hranicí 2 %. V květnu se nad ni opět vrátila, když vyskočila na 2,06 %. Přesto byl tento měsíc pro banky druhý nejúspěšnější v historii.

Vyšší poplatky za předčasné splacení hypotéky? Můžou být až 3 % ze zbývajícího úvěru

21.7.2021 Hypotéka

Zaplatit za předčasné splacení hypotéky desítky tisíc korun. Bez ohledu na to, kdy a u jaké banky jste smlouvu uzavřeli. I to se může brzy stát realitou. Poslanecká sněmovna projednává úpravu zákona o spotřebitelském úvěru, která chce poplatky za předčasné splacení hypotéky výrazně zvýšit.

Zájem o pojištění nemovitostí rekordně roste. Kvůli tornádu

19.7.2021 Pojištění

Škody za víc než 15 miliard korun. I to je následek nedávných bouří a tornáda, které se prohnalo jižní Moravou. Kromě škod na zdraví i životech a zničených domů či aut měli ještě další důsledek. Prakticky hned po těchto tragických událostech si lidé začali sjednávat nové pojistky.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena