Banky.cz Články

Články - strana 53

REKLAMA

Češi a spoření: Téměř čtvrtina lidí „spoří” na běžném účtu a v hotovosti

19.5.2021 Spoření

Nejlepší způsob spoření? Podle necelé čtvrtiny lidí v České republice ho nabízí hotovost nebo běžný účet. Češi tak nechávají napospas inflaci i víc než 100 000 korun. Vyplývá to z nedávného průzkumu Generali Investments.

7 největších chyb, na které si musíte dát pozor při výběru a splácení půjčky

17.5.2021 Půjčka

Každý někdy potřebuje řešit nečekané výdaje. Nebo jen zjistí, že ty plánované výdaje jsou nad jeho síly. V takových případech přichází na řadu půjčka. A s ní také spousta chyb a nástrah, které na vás čekají. A které můžou zdánlivě výhodný úvěr dost prodražit.

Spojení Raiffeisenbank s Equa bank má zelenou. Letos se ale zřejmě nestihne

12.5.2021 Banka

Bez námitek. Takové je stanovisko Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže k chystanému spojení Raiffeisenbank s Equa bank. Banky ho oznámily už v únoru a chtěly vše dokončit do konce letošního června. Vše ale nasvědčuje tomu, že se obchod protáhne. Klienti Equa bank se tak zatím nemusí bát žádných změn.

Zájem o refinancování roste. Banky proto chtějí zvýšit poplatky

10.5.2021 Hypotéka

Jen několik set korun. Tolik v současnosti zaplatíte za refinancování hypotéky mimo fixaci. A když s ním počkáte na konec fixace, je dokonce zcela zdarma. Banky ale tvrdí, že je takový postup stojí stamiliony korun. Proto se snaží přesvědčit Českou národní banku, aby povolila zvýšení poplatků za předčasné splacení úvěru.

Pojištění hypotéky: 3 typy pojistky, bez kterých se u hypotéky (téměř) neobejdete

7.5.2021 Hypotéka

Sleva na úrocích a hlavně klid. To vám nabízí pojištění hypotéky. Většina lidí si pod tímto pojmem představí pojištění proti neschopnosti splácet, ve skutečnosti ale s hypotečním úvěrem souvisí i další pojistky. Podívejte se, jaké to jsou. A které z nich se vám opravdu vyplatí.

Jak získat hypotéku pro OSVČ

6.5.2021 Hypotéka

Dostatečné příjmy jsou základem každé hypotéky. Jenže zatímco zaměstnancům stačí předložit potvrzení od zaměstnavatele, podnikatelé a živnostníci musí doložit daňové přiznání prokazující dostatečný zisk. Je přitom několik způsobů, jak ho banky počítají. Podívejte se, který z nich se u hypotéky pro OSVČ vyplatí právě vám.

Chytrý domov ve vašich rukách

Téměř každá domácnost se potýká s prachem či viry v ovzduší. To má však za následek různé choroby nebo i dýchací obtíže. Jenže jak proti tomu bojovat? Může se to zdát jako nemožné, ale virů a bakterií se dá zbavit rychle a efektivně.

Chaty a chalupy prudce zdražují. Zaplatíte i víc než 100 000 korun za metr

5.5.2021 Reality

Mít vlastní chatu nebo chalupu a kdykoliv si užívat klid v přírodě. O něčem takovém sní v stále víc lidí. Potvrzují to data realitních kanceláří i inzertních serverů. Za poslední rok totiž výrazně stoupla poptávka po rekreačních nemovitostech. A spolu s tím také jejich cena – někde jsou až o 30 % dražší než před rokem.

Hypotéka pro mladé? Půjčka od státu zaostává za bankami

4.5.2021 Hypotéka

Dosáhnout na vlastní bydlení je zejména pro mladé lidi často komplikované. Potřebují totiž dost úspor, které přitom ještě nestihli našetřit. Řešením je takzvaná hypotéka pro mladé. Podívejte se, jak funguje a kdo na ni dosáhne.

Jak funguje hypotéka na auto? Nabízí nízký úrok i splátky

3.5.2021 Hypotéka

Plánujete si pořídit nové auto, ale nemáte dostatečné úspory? Řešení je jednoduché – sáhnout po půjčce. Ideálním řešením může být hypotéka na auto. Má totiž nejnižší úroky a díky dlouhé splatnosti se nemusíte bát příliš vysokých splátek.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena