Banky.cz Články

Články - strana 55

REKLAMA

Špatně nastavené podmínky? Najdete je u 4 z 10 pojistek domácnosti a nemovitosti

26.4.2021 Pojištění

Téměř každá druhá. Takový je poměr pojistek s nevyhovujícími podmínkami u pojištění domácnosti a nemovitosti. Vyplývá to z údajů, které nedávno zveřejnila pojišťovna Slavia. Skoro u poloviny majetkových pojistek tak hrozí, že lidé dostanou v případě škody méně peněz, než potřebují.

Akciové fondy za poslední rok vyrostly o 40 %. Díky koronaviru

Vydělat na akciových fondech přes 40 % za rok? Proč ne, stačí jen počkat na tu správnou chvíli. Přesvědčili se o tom lidé, kteří investovali do akcií prostřednictvím fondů loni na jaře. Od loňského března až do konce toho letošního jim akcie ve vyspělých zemích přinesly průměrné zhodnocení 42,4 %.

Co dokáže OneDrive aneb osobní úložiště k vašim službám

Chcete mít všechny soubory pěkně pohromadě a přístupné ze všech zařízení? Hledáte chytré řešení pro tisíce vašich fotek? OneDrive je vskutku užitečný nástroj, seznamte se s jeho výhodami.  

Bezkontaktní koupě vozu? Žádný problém!

Plánujete koupi vozu a nouzový stav a další opatření vlády vám tento nákup odložili? Možná máte najednou také větší motivaci si vůz opatřit, přece jen cestování veřejnou dopravou není vždy dostupné a vy máte nyní větší potřebu vyjet do přírody. Nebo se nechcete nechávat omezovat při výběru auta vzdáleností prodejce? Řešení v této situaci nyní nabízí oblíbený prodejce nových i ojetých vozů, Autosalon TUkas. 

Zonky má za sebou rekordní měsíc. Lidé si půjčili přes 600 milionů

19.4.2021 Půjčka

Míříme do černých čísel! Takovou zprávu nedávno zveřejnila peer to peer platforma Zonky. V březnu zažila rekordní měsíc v historii a minulý rok se jí podařilo meziroční ztrátu snížit o 91 %. Letos by se tak mohlo Zonky poprvé dostat do plusu.

Internetové bankovnictví je stále důležitější. Používají ho dvě třetiny lidí

14.4.2021 Běžný účet

Zhruba 64 %. Tolik Čechů a Moravanů loni používalo internetové bankovnictví. Vyplývá to z dat, které zveřejnil Český statistický úřad. Podle jeho údajů zájem o internetové bankovnictví neustále roste.

Výhodnější hypotéky pro mladé jsou na dosah. Poslanci schválili novelu zákona o ČNB

12.4.2021 Hypotéka

Konečně! Po mnohaměsíčním čekání mají lidé do 36 let na dosah mírnější podmínky u hypoték. Přinese jim je novela zákona o České národní bance, kterou koncem března schválila poslanecká sněmovna. Ještě letos se tak lidé můžou dočkat vyšších hypotečních úvěrů.

Haló, volá Skype s novými vychytávkami

Videohovor s rodinou nebo s přáteli jedním kliknutím? Okamžité volání bez nutnosti stahování a zdlouhavé registrace? Ano, prosím! Pojďte si s námi „zaskajpovat“ a podívat se, co všechno může tato skvělá aplikace nabídnout.

Nekonečné zdražování? Ceny nemovitostí loni rostly i navzdory covidu

7.4.2021 Reality

Propad, stagnace nebo alespoň zpomalení růstu? Na něco takového můžete u cen nemovitostí zatím zapomenout. I přes koronavirovou krizi loni nemovitosti na českém trhu výrazně zdražovaly. Například ceny bytů vyskočily o téměř 13 %.

Víc než 3 000 000 smluv. Stavební spoření je opět nejpopulárnější

5.4.2021 Spoření

Když spoření, tak stavební! Zhruba tak se dá shrnout názor většiny lidí. Prokazují to alespoň průzkumy. Podle březnového Barometru obliby spoření, je právě „stavebko” nejpopulárnějším spořicím produktem na českém trhu. Preferuje ho 57 % lidí.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena