Banky.cz Články

Články - strana 71

REKLAMA

Internet překypuje hrozbami. Víme, jak se bránit

Máte strach z virů? Platíte kartou online? Bojíte se, že se vám někdo nabourá do webkamery?   

Zájem o stavební spoření v Česku roste. Jen letos si ho chce zřídit 14% lidí

18.3.2020 Spoření

Statistiky i průzkumy se shodují. Obliba stavebního spoření v České republice vytrvale roste. Jen loni evidovaly spořitelny 545 000 nových nebo navýšených smluv o stavebním spoření, tedy nejvíc za posledních pět let. A letos přibydou další. Podle průzkumu Českomoravské stavební spořitelny si chce „stavebko” zřídit 14% lidí.

Průměrný úrok hypoték začíná růst. A podle některých analytiků v tom bude pokračovat

16.3.2020 Hypotéka

Z 2,34% na 2,36%. Tak v lednu vyskočil průměrný úrok u nových hypotečních úvěrů. Vrátil se tím na úroveň loňského října a podle některých analytiků je možné, že v příštích týdnech ještě poroste. Zejména kvůli únorovému zvýšení sazeb České národní banky.

Jak na srovnání termínovaných vkladů? Porovnávejte stejné typy účtu

13.3.2020 Spoření

Přestože jsou termínované vklady na trhu už mnoho let, stále se jim řada lidí vyhýbá. Někteří klienti je totiž považují za příliš složité. Mimo jiné proto, že existuje hned několik typů těchto účtů. Podívejte se, které to jsou a jak na správné srovnání termínovaných vkladů.

Jak se bránit vichřici? Se správným pojištěním nemovitosti i auta

11.3.2020 Pojištění

Sabine, Victoria, Julie. Tři vichřice s dámskými jmény v únoru prolétly Českou republikou a nechaly za sebou škody za stovky milionů korun. Jenže zdaleka ne vše pojišťovny proplatí – většinou kvůli špatně nastavené pojistce. Podívejte se proto, jak sjednat nejlepší pojištění auta i nemovitosti, které vás před vichřicí ochrání.

Nebankovní půjčky už dávnou nejsou strašákem, ale představují solidní způsob úvěru

V minulosti si nebankovní půjčky získaly nepříliš lichotivou pověst. Ovšem ta je již opravdu minulostí vzhledem ke vzniku nových společností i samotných finančních produktů. Výraznou změnou byl hlavně rok 2016, kdy vstoupil v platnost Zákon o spotřebitelském úvěru. K jakým změnám došlo na poli nebankovních půjček a proč jde od této doby výhradně o prověřené a bezpečné půjčky? To vše se dozvíte v tomto článku. 

Vlastní bydlení je stále hůř dostupné. Lidé se proto častěji stěhují na vesnici či k rodičům

9.3.2020 Reality

Málo nabídek a vysoká cena. Na to si nejčastěji stěžují lidé, kteří chtějí bydlet ve vlastním. A protože je získání vysněného bydlení stále složitější, hledají alternativní způsoby, jak situaci řešit. Ukázal to nedávný průzkum společnosti Wüstenrot.

Úroky na spořicích účtech stoupají. Díky České národní bance

6.3.2020 Spoření

Zvyšujeme úroky. S touto zprávou přišlo v únoru několik poskytovatelů spořicích účtů. Reagovali tím na zvýšení sazeb České národní banky, které jim přineslo větší zhodnocení peněz. U některých bank tak klienti získají na spoření úrok i přes 2%. Ovšem jen při splnění určitých podmínek.

Polovina lidí do 30 let splácí půjčky. Využívají je na bydlení, auto i na splácení starších dluhů

4.3.2020 Půjčka

Jako naprosto běžnou věc vnímá půjčku stále víc mladých lidí. Vyplývá to z nedávného průzkumu agentury STEM/MARK pro společnost Kruk. Podle něj ji v současnosti splácí 51% lidí mezi 18 a 30 lety. A každý desátý ji má jen proto, aby zaplatil předchozí dluhy.

Jak vybrat hypotéku: 6 věcí, na které se musíte zaměřit, abyste získali tu nejvýhodnější

2.3.2020 Hypotéka

Úroky, úroky a zase úroky. To je hlavní věc, která zajímá spoustu zájemců o hypoteční úvěr. Jenže právě tím se dopouští zásadní chyby. Snadno totiž přehlédnou další podmínky a poplatky a zbytečně přeplatí desetitisíce korun. Jak tedy správně vybrat hypotéku? Stačí si pohlídat několik základních ukazatelů.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena