Banky.cz Články

Články - strana 74

REKLAMA

Na refinancování má letos nárok 130 tisíc lidí. Můžou si tak výrazně zkrátit splácení

20.1.2020 Hypotéka

Zhruba 130 tisíc. Takový je počet lidí, kterým letos končí fixace hypotéky a můžou požádat o refinancování hypotéky. U něj zpravidla dostanou lepší úrok, než jaký jim nabídne jejich stávající poskytovatel. Za rok díky tomu ušetří tisíce korun.

Termínované vklady v družstevních záložnách: lákají na vysoký úrok, skrývají ale i nevýhody

17.1.2020 Spoření

Jedny z nejzajímavějších úroků u termínovaných vkladů dlouhodobě nabízí družstevní záložny neboli kampeličky. Jejich sazby zpravidla přesahují hodnoty, které slibují banky. Snaží se tím vyvážit své mínusy.

Jak na pojištění chaty či chalupy: myslete na počasí i na zloděje

15.1.2020 Pojištění

Škody způsobené mrazem, silným větrem i zloději. Také to přináší každoročně zima chatařům a chalupářům. S řešením podobných problémů jim pomůže správné pojištění chaty či chalupy. Podívejte se, co v něm nesmí chybět a jak postupovat, aby vám pojišťovna vyplatila plnění v maximální výši.

Roste zájem o chaty a chalupy. Některé nemovitosti stojí i stejně jako pražský byt

13.1.2020 Reality

Každý rok zhruba o 12% výš. Tak podle některých odborníků stoupají ceny rekreačních nemovitostí – tedy zejména chat a chalup. Nejvíc za ně zaplatíte v okolí Prahy a v Krkonoších.

Úroky na spořicích účtech znovu klesly. Nejzajímavější nabídky jsou časově omezené

10.1.2020 Spoření

Nový rok přinesl nový pokles úroků na spořicích účtech. Platí to alespoň v případě Banky Creditas, která z loňské nabídky ubrala další 0,2 procentního bodu. Navázala tak na snižování úroků, do kterého se v minulých týdnech pustili i jiní poskytovatelé.

Kontokorent, mikropůjčka, hypotéka. Seznamte se 5 nejčastějšími typy půjček a jejich využitím

8.1.2020 Půjčka

Pomoc s řešením nečekaných výdajů, nákupem auta nebo s pořízením vlastního bydlení. To jsou některé úkoly půjček, které nabízí bankovní i nebankovní poskytovatelé. Každý typ úvěru se přitom hodí v jiné situaci. Podívejte se na ty nejoblíbenější.

Wüstenrot zvažuje zpětné hypotéky. Mají pomoci hlavně starším klientům

6.1.2020 Hypotéka

Rok 2020 může přinést na český hypoteční trh jednu velkou novinku – zpětné hypotéky. Zástupci společnosti Wüstenrot nedávno přiznali, že o tomto produktu uvažují. A podobné řešení do budoucna nevylučují ani další poskytovatelé.

Okamžité platby umí už 8 bank. A další přibydou v nejbližších týdnech

Odeslat peníze z běžného účtu tak, aby už za pár vteřin byly na účtu příjemce. Tuto službu nabízí stále víc bank. Na konci minulého roku jich bylo už 8. A jejich počet se má v nejbližších týdnech ještě rozšířit.

Hypotéky v roce 2019: přinesly zlevnění, pokles zájmu i naději pro mladé

1.1.2020 Hypotéka

Rok 2019 byl pro hypoteční trh v několika ohledech přelomový. Výrazně opadl zájem o nové úvěry, průměrná výše hypotéky poprvé překonala 2,5 milionu korun a na trhu se opět objevily půjčky s úrokem pod 2 %. Podívejte se proto na největší změny, které rok 2019 přinesl do světa českých hypotečních úvěrů.

Jedete na zimní dovolenou autem? Nezapomeňte na správné pojištění

30.12.2019 Pojištění

Na horách a s lyžemi nebo snowboardem na nohou. Tak podle spousty lidí vypadá ideální zima. Abyste si ji užili bez zbytečného stresu, potřebujete i správnou pojistku. Ne vždy ale stačí jen ta cestovní nebo úrazová. Pokud jedete vlastním vozem, musíte myslet i na pojištění auta na dovolenou. V zimě totiž bývají podmínky na silnicích nejnebezpečnější.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena