Banky.cz Články

Články - strana 77

REKLAMA

Cestovní pojištění na hory: myslete na úrazy, odpovědnost i své auto

4.12.2019 Pojištění

Dobré oblečení, lyže nebo snowboard a cestovní pojištění na hory. Tři věci, bez kterých se na zimní dovolené rozhodně neobejdete. A není důležité, jestli plánujete jen prodloužený víkend v Krkonoších nebo dva týdny v Alpách. Pojištění na lyže vám dokáže zachránit spoustu peněz v zahraničí i v České republice.

Banky nabízejí hypotéky se splatností až 40 let. ČNB je proti

2.12.2019 Hypotéka

Při nástupu do prvního zaměstnání si vzít hypotéku a při odchodu do důchodu ji doplatit. I tak může fungovat jeden ze současných trendů na hypotečním trhu – úvěry se splatností 40 let. Nabízí je stále víc poskytovatelů. I přesto, že Česká národní banka s takovým postupem nesouhlasí.

Do čeho investovat, když se blíží krize? Máme 4 tipy, které vám pomůžou vydělat

Ochlazování. To je jedno z nejčastějších slov, které se v poslední době skloňuje v souvislosti s ekonomikou. V některých odvětvích se už totiž začíná projevovat blížící se recese. Proto jsme sestavili 4 investiční tipy, které vás na ni připraví.

Stavební spoření bez poplatků? Aktuálně jej nabízí téměř všechny spořitelny

27.11.2019 Spoření

Odměny, vyšší úroky nebo zrušení úvodních poplatků. To jsou nejčastější bonusy, na které v současnosti lákají stavební spořitelny. A úspěšně. Nových smluv o stavebním spoření už několik měsíců přibývá.

Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Hledáte výhodný první účet pro své děti? Přečtěte si o novém účtu, který děti a studenty naučí, jak správně hospodařit s financemi. 

Hypotéku chce do roka 300 000 mladých. Většina na to ale nemá dost peněz

25.11.2019 Hypotéka

Chci bydlet ve vlastním. A počítám, že mi s tím hypotéka pomůže. Tímto způsobem uvažují statisíce mladých lidí. Jenže je tu jeden problém – zapomínají, že pro získání hypotéky musí splnit několik podmínek. Včetně dostatečných úspor. A právě ty většině z nich chybí.

5 tipů, jak vybrat nejlepší termínovaný vklad

22.11.2019 Spoření

Výše úroků nebo třeba délka uložení peněz. Faktorů, které vám pomůžou najít nejlepší termínovaný vklad, je několik. A pro každého může být důležité něco jiného. Podívejte se proto s námi na 5 doporučení, které vám s výběrem nejvýhodnějšího termínovaného vkladu pomůžou.

Daňové povinnosti při pronajímání nemovitosti

21.11.2019 Daně

Pokud chcete pronajímat nemovitost nebo plánujete nějakou koupit za účelem pronájmu, nezapomeňte také na daňové povinnosti. Příjem z pronájmu je určitou formu pasivního příjmu, která se musí uvádět do daňového přiznání. Velmi podstatné je v této souvislosti rozlišit, zda nemovitost pronajímáte jako občan nebo jako podnikatel.

Vteřina nepozornosti vás může stát statisíce. Připravte se na ni s pojištěním odpovědnosti za škodu

20.11.2019 Pojištění

Stačí vteřinka nepozornosti. Neposypaný chodník před domem. Chyba v daňovém přiznání, které děláte pro klienta. A před škodou za statisíce nebo dokonce i miliony korun už vás nic nezachrání. Existuje ale jednoduchý způsob, jak se na ni připravit. Jmenuje se pojištění odpovědnosti.

Horší než Uganda nebo Tádžikistán. Česko je ve vyřízení stavebního povolení mezi nejhoršími

18.11.2019 Reality

Uganda, Tádžikistán, Moldávie, Kyrgyzstán nebo například Tanzanie. To jsou jen některé státy, ve kterých je vyřízení stavebního povolení jednodušší než v České republice. Podle nedávno zveřejněné zprávy Doing Business 2020 je před Českem hned 156 zemí světa. Naše republika tak patří mezi třicítku nejhorších.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena