Banky.cz Články Akcie a investice

Akcie a investice - strana 2

REKLAMA

Bitcoin: gambling, nebo nadějná investice?

Investice do virtuální měny bitcoin poslední dobou připomínají jízdu na horské dráze. Její hodnotu výrazně ovlivňují vyjádření představitelů velkých firem. Dokázaly to například nedávné komentáře Elona Muska.

Akciové fondy za poslední rok vyrostly o 40 %. Díky koronaviru

Vydělat na akciových fondech přes 40 % za rok? Proč ne, stačí jen počkat na tu správnou chvíli. Přesvědčili se o tom lidé, kteří investovali do akcií prostřednictvím fondů loni na jaře. Od loňského března až do konce toho letošního jim akcie ve vyspělých zemích přinesly průměrné zhodnocení 42,4 %.

Zlato zažilo prudký propad. Jeho cena v září klesla o 200 dolarů

Zhruba o 10 %. Tak výrazně klesla v září cena zlata v porovnání se srpnovým maximem. Na paniku je ale brzy. Situace ve skutečnosti nahrává dalšímu růstu.

Akcie Tesly vyskočily za poslední rok o víc než 700 %. Přesto budou dostupnější – díky dělení

Jeden z největších hitů na akciových trzích. Přesně tak se dá mluvit o automobilce Tesla. Od začátku roku totiž ceny jejích akcií stouply téměř čtyřnásobně a za poslední rok zaznamenaly víc než 700% růst. A dá se předpokládat, že tento týden ještě porostou. Minulý týden totiž automobilka informovala o chystaném dělení akcií.

Koronavirový hit? Investice do písní

Chcete mít podíl na úspěchu a tržbách písní od Eurythmics, Lady Gaga nebo například Bon Joviho? Žádný problém! Už několik let do nich můžete investovat prostřednictvím akcií fondu Hipgnosis. Jejich hodnota přitom v posledních čtyřech měsících vzrostla o 40 %.

Jak správně investovat do akcií: 5 otázek, které si musíte položit dřív, než začnete

Až k 10 %. Tak vysoko míří podle statistik průměrný roční výnos akcií od začátku minulého století. Tedy podstatně výš než při investování do zlata, dluhopisů nebo nemovitostí. I proto jsou investice do akcií a fondů stále oblíbenější i v České republice. Podívejte se na několik základních rad, které vám investování usnadní.

Akcie klesly o desítky procent. Vyplatí se do nich ještě investovat?

O 20 % a víc. Tak hluboko klesly v posledním půlroce světové akciové trhy. Na vině je pandemie koronaviru COVID-19, opatření jednotlivých států a panika, kterou tato situace vyvolala. Znamená to, že je lepší na investice do akcií zapomenout nebo se na ně naopak zaměřit? Odpověď není zcela jednoznačná…

Jak na investice v době krize? Poradíme vám, kam investovat a jak se chovat

O krizi se dá s jistotou říct jen to, že jednou přijde. Nikdo ale nedokáže spolehlivě říct kdy. Může to být letos, za rok nebo třeba za pět let. V každém případě se vyplatí být na ni připravený a vědět, jak v době krize naložit se svými investicemi. Proto pro vás máme několik tipů, kam investovat a jak postupovat.

Koronavirus útočí na akciové trhy. Podle některých scénářů může přinést i ekonomickou krizi

Prázdné regály v obchodech, zrušení veřejných akcí nebo povinná karanténa nejsou zdaleka jedinými dopady pandemie koronaviru COVID–19. Její rychlé šíření ve světě se projevuje také na investicích. Někteří odborníci se dokonce obávají, že urychlí příchod světové ekonomické krize. Většina analytiků je ale klidná.

Jak správně investovat peníze: 3 základní pravidla, která vám pomohou vydělat

Vložit peníze do zlata, akcií nebo do nemovitostí? A jak vlastně postupovat, aby se mi investování opravdu vyplatilo? Takové otázky se honí v hlavě snad každému, kdo uvažuje o investicích. Podívejte se proto, jak správně investovat peníze, abyste minimalizovali riziko a zároveň dosáhli na zajímavé zhodnocení.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena