Banky.cz Články Akcie a investice

Akcie a investice - strana 3

REKLAMA

Do čeho investovat v roce 2020? Situace nahrává zlatu i nemovitostem

Rok 2019 byl z pohledu investorů maximálně zajímavý. Díky neustále se měnící situaci měli několik možností, jak vydělat. Ať už vsadili na akcie, komodity nebo třeba na bitcoin. A začátek letošního roku ukazuje, že i v příštích měsících bude situace poměrně bouřlivá.

Češi a investování: Většinou sází na opatrnost. A u toho zbytečně riskují

Jak nakládají obyvatelé České republiky se svými úsporami? Obvykle opatrně a tak, aby si nepřidělávali starosti. Proto je mají často uložené jen na běžných či spořicích účtech. Na investování, které by jejich peníze výrazněji zhodnotilo, většinou zapomínají. A když už investují, dělají zbytečné chyby.

Do čeho investovat, když se blíží krize? Máme 4 tipy, které vám pomůžou vydělat

Ochlazování. To je jedno z nejčastějších slov, které se v poslední době skloňuje v souvislosti s ekonomikou. V některých odvětvích se už totiž začíná projevovat blížící se recese. Proto jsme sestavili 4 investiční tipy, které vás na ni připraví.

Ani investice do dluhopisů nejsou bez rizika. Podívejte se, jak ho odhadnout

Bezpečný způsob uložení peněz. Tak vnímá spousta lidí investice do dluhopisů. Zejména do těch státních. Jenže stejně jako každá jiná investice ani ta do dluhopisů není bez rizika. A někdy může být i docela vysoké. Podívejte se, podle čeho ho odhadnout a jak si vybrat vhodné dluhopisy k investování.

Blíží se další krize? Podle některých odborníků ji způsobí pasivní investování

Finanční krize se blíží. A způsobí ji pasivní investování. Tedy takové, u kterého nemusíte aktivně analyzovat investiční příležitosti (ani na to nikoho nepotřebujete). Myslí si to několik světových odborníků v čele s Michaelem Burrym. Mužem, který předpověděl finanční krizi v roce 2008.

Cena zlata je nejvyšší za posledních 6 let. A pravděpodobně dál poroste

Konec srpna výrazně potěšil všechny investory do zlata. Tento drahý kov totiž překonal své šestileté maximum a vše nasvědčuje tomu, že tím jeho růst zdaleka neskončil.

Cena bitcoinu zažila prudký růst (a mírný pád). Analytici odhadují, že brzy přijde další

Nahoru, dolů a zase hodně nahoru. Takový je v těchto týdnech vývoj ceny bitcoinu. Jen za poslední dva měsíce se jeho cena víc než zdvojnásobila. A neutichající zájem investorů dokazuje, že trh bere kryptoměny čím dál vážněji. Logicky – díky investicím do bitcoinu mohli lidé v posledních letech vydělat i víc než stonásobně.

Černé pondělí na burze

Toto pondělí se možná do historie zapíše stejně (ne)slavně jako černý pátek ze dne 24/9/1929, kdy došlo k největšímu propadu hodnoty akcií na americké burze (NYSE). Tentokráte ovšem krachovala burza asijská, především Šanghaj, s menšími přesahy do Evropy a USA. Praha propad relativně ustála.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena