Banka - strana 2

REKLAMA

Bankovních poboček rychle ubývá. Lidé chtějí vše vyřešit on-line

5.6.2022 Banka

Zajít na pobočku banky? To láká stále méně klientů. Často raději  bankovní operace vyřeší on-line přes počítač nebo mobilní telefon. Proto banky postupně omezují počet míst, kam mohou lidé zajít osobně. Jen za loňský rok v České republice ubylo 85 poboček bank.

Česká spořitelna uhájila prvenství v počtu klientů, ČSOB v objemu peněz

9.5.2022 Banka

Zatímco jedna vede v počtu klientů, druhá se může pyšnit největším objemem spravovaných peněz. Řeč je o finanční skupině České spořitelny, která se loni starala o 4,5 milionu klientů. A také o skupině ČSOB, která ve stejném období spravovala 1,8 bilionu Kč. Obě společnosti tak uhájily prvenství z předchozího roku.

Výplata klientů Sberbank CZ – kdy peníze získáme a jaké produkty od jiných bank si vybrat?

6.3.2022 Banka


Bleskový konec fungování Sberbank na českém trhu za sebou nechává řadu otevřených otázek. Pojďme se podívat na podmínky výplaty pojištěných i nepojištěných vkladů, ale i na běžné účty, půjčky a hypotéky. Jaké jsou nejlepší banky a produkty jiných bank v Česku? Tento článek se vám vyplatí dočíst až do konce.

Ruské sankce a banky Sberbank, Expo bank - co to znamená pro vaše osobní finance?

28.2.2022 Banka

Sberbank CZ nebyla špatná, ale byla ruská. Banku, která má za konečného vlastníka ruský stát, doslova rozebrali její klienti nespokojení s postupem Ruska při invazi na Ukrajinu. Sberbank zavřela pobočky, zastavila internetové bankovnictví a znemožnila i všechny transakce klientů platebními kartami. 

ČNB již o víkendu zahájila kroky směřující k odejmutí bankovní licence Sberbank CZ, a.s. Úspory do limitu 2 499 500 Kč klientům nahradí Fond pojištění vkladů. Výplatu provede Komerční banka, a.s. Jaké situace mohou nastat z pohledu bankovního klienta?

A co ostatní banky v ČR - je bezpečné u nich ukládat peníze?

Vzniká 3. největší banka v Česku. Moneta se spojí s Air Bank

17.1.2022 Banka

Už jen poslední krok a je hotovo. Pokud regulátoři schválí spojení Moneta Money Bank s Air Bank, vznikne 3. největší banka v České republice s téměř 2,5 miliony klientů. Větší bude už jen Česká spořitelnaČSOB.

Equa bank se spojí s Raiffeisenbank

25.12.2021 Banka

1. ledna 2022 dojde ke spojení Equa bank s Raiffeisenbank. Limit pro pojištění vkladů se tak začne počítat pro obě banky společně. Co dalšího se změní pro klienty?

Srovnání bank: nejvíce klientů hlásí Česká spořitelna, největší objem peněz ČSOB

4.8.2021 Banka

Jsou největší na českém trhu. Jedna má nejvíc klientů, druhá zase spravuje největší objem peněz. Řeč je o České spořitelně a Československé obchodní bance, které vedou pomyslný žebříček bank v České republice. Vyplývá to z posledních dat, které finanční instituce zveřejnily.

Moneta se s Air Bank nespojí. Prozatím

23.6.2021 Banka

Dlouho očekávané spojení Moneta Money Bank s Air Bank, Home Credit a Zonky nevyšlo ani na druhý pokus. Akcionáři fúzi na včerejší mimořádné valné hromadě neschválili. Vznik třetí největší banky na českém trhu se tak odkládá.

ING Bank končí, klienti mohou přejít k Raiffeisenbank

29.5.2021 Banka

Osobní bankovnictví nabízené ING Bank v Česku končí. Klienti mohou volit mezi přechodem k Raiffeisenbank a výplatou peněz do jiné banky. Poradíme, co se vyplatí více

Spojení Raiffeisenbank s Equa bank má zelenou. Letos se ale zřejmě nestihne

12.5.2021 Banka

Bez námitek. Takové je stanovisko Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže k chystanému spojení Raiffeisenbank s Equa bank. Banky ho oznámily už v únoru a chtěly vše dokončit do konce letošního června. Vše ale nasvědčuje tomu, že se obchod protáhne. Klienti Equa bank se tak zatím nemusí bát žádných změn.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena