Hypotéka - strana 13

REKLAMA

Úroková sazba hypoték klesá a zájem roste. Navzdory koronaviru

1.6.2020 Hypotéka

Ani koronavirus nás nezastaví! Přesně to si mohou říct poskytovatelé hypoték na českém trhu. Jen v dubnu uzavřeli víc než 6 700 nových smluv a klientům půjčili téměř 18 miliard korun. Tedy o 3 miliardy víc než loni stejnou dobou.

Hypotéky s úrokem pod 2% jsou stále častější. A bude jich přibývat

20.5.2020 Hypotéka

Zlevňujeme. Takovou zprávu poslalo zájemcům o hypotéku v posledních týdnech hned několik bank na českém trhu. Dá se navíc čekat, že další poskytovatelé se brzy přidají. Tlačí je k tomu aktuální situace.

Objem nových hypoték v březnu klesl o čtvrtinu. Kvůli koronaviru

4.5.2020 Hypotéka

Zhruba o 25,5%. Tak výrazně propadl v březnu objem nových hypoték v porovnání s únorovými údaji. Může za to zejména pandemie koronavirového onemocnění COVID-19 a opatření, která měla zabránit jejím dalšímu šíření. Dá se proto čekat, že v příštích měsících bude pokles ještě výraznější.

Pět základních podmínek pro získání hypoték

27.4.2020 Hypotéka

Hypoteční úvěr je pro mnoho lidí jediná cesta k vlastnímu bydlení. Dosáhnout na něj je ale v posledních letech stále těžší. Přibývá totiž podmínek, které musíte pro získání hypotéky splnit. Záleží například na vašem zaměstnání, příjmech i na hodnotě nemovitosti. Projděte si vše s námi a zjistěte, jak vysněnou hypotéku získat.

Požádat o hypotéku u banky nebo přes hypotečního makléře? Srovnali jsme výhody a nevýhody

24.4.2020 Hypotéka

Objevíte perfektní byt, podepíšete smlouvu a stačí už jen získat tu nejvýhodnější hypotéku. Jenže jak ji poznat? Vyplatí se spolehnout na vaši banku nebo raději využít služby hypotečního makléře? Obě varianty mají svá pro i proti. Podívejte se na ně s námi.

Čekají nás dostupnější hypotéky? Nahrává tomu ČNB i situace ve světě

13.4.2020 Hypotéka

Rok 2020 = zhoršení dostupnosti hypoték? Kdepak. I když na to ukazovala některá loňská vyjádření České národní banky i letošní postoje bankovních analytiků, situace se otočila. A získat půjčku na bydlení bude pro řadu zájemců jednodušší a výhodnější než v minulých letech. Díky změnám z posledních týdnů.

ČNB zmírnila podmínky pro hypotéky

2.4.2020 Hypotéka

Zvýšení LTV z 80% na 90%, zvýšení DSTI ze 45% na 50% a zrušení parametru DTI. Přestože ČNB zmírnila tyto parametry s platností od 1/4/2020, nejedná se o apríl. Na hypotéky tak nově dosáhne mnohem více zájemců o vlastní bydlení.

Analytici otočili a čekají zlevnění hypoték. Kvůli koronaviru i ropě

30.3.2020 Hypotéka

Ani ne do půlky března. Tak dlouho vydrželo analytikům přesvědčení, že úrokové sazby hypoték letos porostou. Prudké šíření koronaviru COVID-19 ale táhne dolů akciové trhy. A s nimi i mezibankovní sazby, od kterých se mimo jiné odvíjí úroky hypoték. Dá se proto čekat, že brzy přijde další vlna zlevňování hypotečních úvěrů.

Opatření České národní banky loni srazila objem hypoték o 36 miliard korun

25.3.2020 Hypotéka

Snížit riziko, že úvěr dostanou lidé, kteří budou mít v budoucnu problém se splácením. Přesně o to se zpřísněním podmínek pro poskytování hypoték pokusila Česká národní banka. Objem nových hypotečních úvěrů kvůli tomu loni klesl téměř o pětinu. Podle některých expertů přitom opatření odřízla od hypoték hlavně mladé lidi.

Průměrný úrok hypoték začíná růst. A podle některých analytiků v tom bude pokračovat

16.3.2020 Hypotéka

Z 2,34% na 2,36%. Tak v lednu vyskočil průměrný úrok u nových hypotečních úvěrů. Vrátil se tím na úroveň loňského října a podle některých analytiků je možné, že v příštích týdnech ještě poroste. Zejména kvůli únorovému zvýšení sazeb České národní banky.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena