Hypotéka - strana 8

REKLAMA

Úroky hypoték vyrostly ke 2 %. Poptávka je přitom stále rekordní

7.6.2021 Hypotéka

Už jen dvě setiny procenta. Tak málo chybělo na konci dubna k tomu, aby se průměrná úroková sazba hypoték vyšplhala na 2 %. Zdražování hypotečních úvěrů přitom ještě zdaleka nekončí.

Sjednat hypotéku on-line už není utopie. Nově to umí Moneta

26.5.2021 Hypotéka

Ještě před několika týdny bylo sjednání nové hypotéky přes internet jen „zbožným přáním“. To už ale neplatí. Od dubna na tuto možnost dosáhnou žadatelé u Moneta Money Bank. Ovšem jen v některých případech. Záleží totiž na tom, jakou nemovitosti kupujete.

Zájem o refinancování roste. Banky proto chtějí zvýšit poplatky

10.5.2021 Hypotéka

Jen několik set korun. Tolik v současnosti zaplatíte za refinancování hypotéky mimo fixaci. A když s ním počkáte na konec fixace, je dokonce zcela zdarma. Banky ale tvrdí, že je takový postup stojí stamiliony korun. Proto se snaží přesvědčit Českou národní banku, aby povolila zvýšení poplatků za předčasné splacení úvěru.

Pojištění hypotéky: 3 typy pojistky, bez kterých se u hypotéky (téměř) neobejdete

7.5.2021 Hypotéka

Sleva na úrocích a hlavně klid. To vám nabízí pojištění hypotéky. Většina lidí si pod tímto pojmem představí pojištění proti neschopnosti splácet, ve skutečnosti ale s hypotečním úvěrem souvisí i další pojistky. Podívejte se, jaké to jsou. A které z nich se vám opravdu vyplatí.

Jak získat hypotéku pro OSVČ

6.5.2021 Hypotéka

Dostatečné příjmy jsou základem každé hypotéky. Jenže zatímco zaměstnancům stačí předložit potvrzení od zaměstnavatele, podnikatelé a živnostníci musí doložit daňové přiznání prokazující dostatečný zisk. Je přitom několik způsobů, jak ho banky počítají. Podívejte se, který z nich se u hypotéky pro OSVČ vyplatí právě vám.

Hypotéka pro mladé? Půjčka od státu zaostává za bankami

4.5.2021 Hypotéka

Dosáhnout na vlastní bydlení je zejména pro mladé lidi často komplikované. Potřebují totiž dost úspor, které přitom ještě nestihli našetřit. Řešením je takzvaná hypotéka pro mladé. Podívejte se, jak funguje a kdo na ni dosáhne.

Jak funguje hypotéka na auto? Nabízí nízký úrok i splátky

3.5.2021 Hypotéka

Plánujete si pořídit nové auto, ale nemáte dostatečné úspory? Řešení je jednoduché – sáhnout po půjčce. Ideálním řešením může být hypotéka na auto. Má totiž nejnižší úroky a díky dlouhé splatnosti se nemusíte bát příliš vysokých splátek.

Hypotéky zvolna zdražují. Zájem je přesto rekordní

28.4.2021 Hypotéka

Je to tady. Po několika měsících, kdy analytici předpovídali zdražování hypoték, průměrná sazba nových hypotečních úvěrů opravdu stoupla. Zatím sice jen na 1,94 %, dá se ale čekat, že brzy půjde ještě výš. I díky enormnímu zájmu z posledních měsíců.

Výhodnější hypotéky pro mladé jsou na dosah. Poslanci schválili novelu zákona o ČNB

12.4.2021 Hypotéka

Konečně! Po mnohaměsíčním čekání mají lidé do 36 let na dosah mírnější podmínky u hypoték. Přinese jim je novela zákona o České národní bance, kterou koncem března schválila poslanecká sněmovna. Ještě letos se tak lidé můžou dočkat vyšších hypotečních úvěrů.

Hypotéky dál trhají rekordy. Měsíční objem je téměř 30 miliard

31.3.2021 Hypotéka

Hypoteční trh loni naskočil na rekordní vlnu a zdá se, že ji nehodlá opustit. Ukazují na to alespoň aktuální statistiky. Podle nich si lidé v únoru půjčili téměř 30 miliard korun. Tedy skoro o 5 miliard víc než v lednu a nejvíc v historii českého hypotečního trhu.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena