Peníze - strana 2

REKLAMA

Sdílená ekonomika

22.8.2016 Peníze

Uber, AirBnB a car sharing všeho druhu – taxi služby, ubytování v soukromí či spolujízda a půjčování aut. Má efektivnější využívání zdrojů v podobě sdílené ekonomiky budoucnost nebo se jedná o nekalou konkurenci licencovaným podnikatelům a krácení daní?

Chudoba a materiální deprivace

17.5.2016 Peníze

Přestože je kvalita života poměrně obtížně měřitelná, statistické úřady mají na chudobu tabulky. Kdo je chudý a kdo materiálně deprivovaný?

Evropa si zápornými úroky zadělává na další krizi

15.3.2016 Peníze

ECB minulý týden snížila svou hlavní úrokovou sazbu na nulu, resp. diskontní sazbu do většího záporu (z -0,3% na -0,4%). Přestože je ČNB k užití záporných sazeb v tuzemsku zatím zdrženlivá, nelze tento scénář v budoucnu vyloučit. Vklady retailového segmentu budou pravděpodobně v bezpečí, ale nezadělává si Evropa levnými penězi na další (nejen realitní) cenové bubliny, které by mohly spustit příští ekonomickou krizi?

Ministerstvo dopravy: Omezíme konkurenci na trati Praha - Ostrava

7.2.2016 Peníze

Tuzemská osobní vlaková doprava se významněji otevřela konkurenci v roce 2011, kdy na trase Praha - Ostrava začali jezdit dopravci RegioJet a Leo Express. Kvalita šla strmě nahoru, ceny dolů, počet cestujících neustále roste. Proč nyní Ministerstvo dopravy znovu přemýšlí o omezení konkurence?

Jak vysoké máme důchody? A měli by živnostníci platit více?

27.1.2016 Peníze

Společností koluje mantra o extrémně nízkých důchodech, ze kterých nejde vyžít. Ministryně Marxová-Tominová přesvědčuje živnostníky o dobrovolných vyšších sociálních odvodech. Je průměrný důchod opravdu tak špatný a vyplatí se OSVČ platit více?

Konec levné práce v Čechách?

25.9.2015 Peníze

Odborům se nelíbí stále přetrvávající disproporce mezi českou a německou průměrnou mzdou. Jistě, kdo by nechtěl brát více. Nejsou to však mnohdy právě samotní odboráři, kteří svými často nesmyslnými požadavky hází růstu mezd klacky pod nohy?

Perpetum mobile na peníze

4.7.2015 Peníze

Rekordně nízké úrokové sazby u hypoték a zvýšená potřeba ruských bank po kapitálu vytvořily na trhu malé perpetum mobile na peníze. Stačí vlastnit nemovitost, mít dostatečný příjem a ročně si přilepšíme až o 15 tisíc korun, s garancí na 5 let.

Potřebuje životní pojištění opravdu každý?

2.6.2015 Peníze

Průměrný člověk vydělá za život 12 000 000 Kč. Když skončíte na invalidním vozíku nebo v dlouhodobé pracovní neschopnosti, potřebujete částku, která Vám zajistí poklidný zbytek života. Víte, kde ji vezmete?

Jak se zajistit proti výpadku příjmu při ztrátě zaměstnání?

9.5.2015 Peníze

Finanční rezerva neslouží pouze pro jednorázové mimořádné výdaje, ale také pro pravidelné výdaje při výpadku příjmu v domácnosti. Ve finančním plánu nesmíte zapomenout na riziko ztráty zaměstnání. Co to může znamenat pro Váš rozpočet?

Podvod s přesuny peněz

23.11.2014 Peníze

Podvod s přesuny peněz je dobře zavedený podfuk, jehož smyslem je nabídnout příležitost k získání značných sum peněz pouze za svolení nechat si převést peníze na svůj účet a pak poslat jejich část na jinou společnost s tím, že část peněz zůstane vám jako provize.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena