Pojištění - strana 6

REKLAMA

Jak změnit investiční životní pojištění a nepřijít o slevy na daních

11.1.2021 Pojištění

Před několika lety patřilo investiční (a předtím kapitálové) životní pojištění k oblíbeným pojistkám. Hlavně díky kombinaci pojistné a investiční či spořicí složky. Postupem času se ale objevily praktičtější produkty. Lidé proto mnohdy původní pojistky ruší a sjednávají si nové. Takové řešení vás však může stát spoustu peněz. Naštěstí známe způsob, jak se tomu vyhnout.

Nehod se zvěří letos přibývá. Jak vám pomůže pojištění?

14.12.2020 Pojištění

Ani koronavirová pandemie neztlumila nárůst nehod se zvěří. Tvrdí to alespoň pojišťovny na českém trhu. Podle některých letos stoupne počet těchto havárií o 20–30 %.

Výpověď z povinného ručení kdykoliv chcete? Jen u jedné pojišťovny

23.11.2020 Pojištění

Povinné ručení potřebuje každý, kdo má auto a chce s ním jezdit. Jeho sjednání je snadné. Jenže změna pojišťovny už bývá složitější. A to dost výrazně. Kdykoliv vás nechá odejít jen Direct pojišťovna. U ostatních musíte počkat i několik měsíců.

Životní pojištění letos posiluje. Díky koronaviru

9.11.2020 Pojištění

Výpadek mzdy spojený s nemocí, karanténou nebo ošetřováním člena rodiny. S tím se stále častěji setkávají české domácnosti. A přemýšlejí, jak takovou situaci řešit. Pomoc je přitom jednoduchá – stačí sáhnout po životním pojištění a vhodných připojištěních. Zájem o tyto produkty tak v posledních měsících roste.

Skupina Uniqa dokončila převzetí společností Axa a stala se pětkou na trhu

26.10.2020 Pojištění

Plánované převzetí společností Axa rakouskou skupinou Uniqa je u konce. Spojení, které bylo oznámené letos v únoru, v polovině října schválily všechny potřebné úřady

Zájem o pojištění ztráty zaměstnání vzrostl o 53 %. Lidé mají větší strach o práci

12.10.2020 Pojištění

Větší strach o práci. A také větší poptávka po pojištění ztráty zaměstnání. I to jsou dopady koronavirové pandemie.

Jak se správně pojistit, když pronajímáte byt

28.9.2020 Pojištění

Pronájem bytu nebo domu znamená na jednu stranu jistý výdělek, na stranu druhou je to vždy určitý risk. Svůj majetek totiž svěřujete lidem, které většinou moc neznáte. Je proto rozumné přemýšlet o kvalitním pojištění.

Pojištění elektroniky: na co si dát pozor při pojištění mobilu a notebooku

14.9.2020 Pojištění

Mobilní telefony a počítače jsou téměř neodmyslitelnou součástí našich životů. Stačí ale malá nehoda a z drahého zařízení je hromada součástek. A proto je tu pojištění mobilu nebo notebooku. Díky němu získáte peníze na nákup nového vybavení. Podívejte se, jak pojistka funguje a na co si dát pozor.

7 největších mýtů a omylů, které kolují o havarijním pojištění

31.8.2020 Pojištění

Havarijní pojištění je jen pro nová auta, není potřeba nebo mi stejně dostatečně nepomůže. Kolem tohoto pojištění existuje řada mýtů a omylů. Sepsali jsme proto 7 hlavních, abychom vysvětlili, jak to skutečně je.

Víc než 71 miliard. Pojišťovny letos vybraly víc peněz než loni

17.8.2020 Pojištění

Ani vládní opatření proti šíření koronaviru COVID-19 nezastavila obchody českých pojišťoven. Jen v prvním pololetí vybraly na pojistném zhruba 71,3 miliardy korun. To je o 3,8 % více než za stejné období v předchozím roce. Vyplývá to z aktuálních dat České asociace pojišťoven o předepsaném pojistném.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena