Reality - strana 2

REKLAMA

Jak na zasíťování pozemku: Elektrická přípojka

29.10.2020 Reality

Koupili jste si nezasíťovaný pozemek pro stavbu RD a nyní Vás čeká budování přípojek? Poradíme, jak k pozemku přivést elektřinu, vodu, kanalizaci a plyn. Krok po kroku od projektové dokumentace, přes územní souhlas až po realizaci a předání stavby.

Do jakých nemovitostí investovat? Podívejte se, jaké 3 varianty vás nikdy nezklamou

2.7.2020 Reality

Nákup nemovitosti je jeden z nejspolehlivějších způsobů zhodnocení peněz. Dlouhodobě se totiž jejich výnos pohybuje mezi 4 až 6 %. Víte ale, do jakých nemovitostí investovat, aby se vám to opravdu vyplatilo? Variant je několik.

Na co si dát pozor při koupi domu? 3 oblasti, na které se musíte zaměřit

25.6.2020 Reality

Nákup domu je pro většinu lidí zásadní investice, ke které se odhodlají jednou za život. Přesto při ní často dělají zbytečné chyby, které je pak mohou stát statisíce korun navíc. Podívejte se proto, na co si dát při koupi domu pozor.

Pokles cen nemovitostí? Raději na něj nespoléhejte

6.4.2020 Reality

Raketové zdražování bytů a domů, které Česko zažívá už několik let, je u konce. Místo toho přijde propad. Tvrdí to někteří odborníci a novináři. Podle většiny analytiků ale situace zdaleka tak jednoduchá není. Očekávají maximálně krátkodobé ochlazení, po kterém ceny zase stoupnou.

Vlastní bydlení je stále hůř dostupné. Lidé se proto častěji stěhují na vesnici či k rodičům

9.3.2020 Reality

Málo nabídek a vysoká cena. Na to si nejčastěji stěžují lidé, kteří chtějí bydlet ve vlastním. A protože je získání vysněného bydlení stále složitější, hledají alternativní způsoby, jak situaci řešit. Ukázal to nedávný průzkum společnosti Wüstenrot.

Ceny bytů v Česku vyrostly za 5 let o víc než třetinu. Brno překonalo ve zdražování Prahu i Paříž

10.2.2020 Reality

O víc než 37%. Tak výrazně stouply za posledních 5 let průměrné ceny bytů v České republice. Vyplývá to z aktuálních dat evropského statistického úřadu Eurostat. V rychlosti zdražování nemovitostí Česko dokonce patří mezi špičku Evropské unie. Podle developerů a analytiků sice růst cen letos mírně zpomalí, určitě se však nezastaví.

Roste zájem o chaty a chalupy. Některé nemovitosti stojí i stejně jako pražský byt

13.1.2020 Reality

Každý rok zhruba o 12% výš. Tak podle některých odborníků stoupají ceny rekreačních nemovitostí – tedy zejména chat a chalup. Nejvíc za ně zaplatíte v okolí Prahy a v Krkonoších.

Ceny nemovitostí v roce 2020: růst bude zpomalovat

16.12.2019 Reality

Ceny domů a bytů dál porostou. Ale pomaleji než dosud. Takové jsou prognózy analytiků pro rok 2020. Nedávno to ve své zprávě potvrdila i Česká národní banka. Tím pádem by se dál nemělo zvyšovat nadhodnocení cen nemovitostí.

Horší než Uganda nebo Tádžikistán. Česko je ve vyřízení stavebního povolení mezi nejhoršími

18.11.2019 Reality

Uganda, Tádžikistán, Moldávie, Kyrgyzstán nebo například Tanzanie. To jsou jen některé státy, ve kterých je vyřízení stavebního povolení jednodušší než v České republice. Podle nedávno zveřejněné zprávy Doing Business 2020 je před Českem hned 156 zemí světa. Naše republika tak patří mezi třicítku nejhorších.

EU varovala před drahými nemovitostmi. Kvůli cenám klesá i zájem o státní půjčky

21.10.2019 Reality

Pozor, vaše nemovitosti jsou moc drahé. A můžou způsobit problémy se splácením. Zhruba tak zní varování, které dal v září České republice Evropský výbor pro systémová rizika. Podle něj může pomoct posílení pravomocí České národní banky.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena