Reality - strana 3

REKLAMA

Cena bytů dál roste. V centru Prahy se pohybuje i kolem 200 000 korun za metr

6.9.2019 Reality

Čím dál dražší. A také čím dál menší. Tak vypadají byty na českém trhu. Nejvýrazněji je to vidět v Praze, kde průměrná cena bytů v centru dosahuje skoro 200 000 korun za metr čtvereční.

Výstavba bytů letos zrychlila, přesto jich je pořád málo. Těží z toho investoři

11.8.2019 Reality

Skoro 5 500 nových bytů v bytových domech začali od začátku roku do konce května stavět developeři v Česku. V porovnání s minulým rokem je to o 60 % víc. Tempo ale začíná zpomalovat a bytů je na trhu stále málo. I proto lidé každý třetí kupují jako investici.

Online odhad nemovitosti

30.1.2019 Reality

Prodáváte nemovitost, potřebujete znát její reálnou hodnotu a nechcete spoléhat jen na realitního makléře? Nebo jen chcete mít vlastní představu pro případné vyjednávání o ceně nemovitosti?

Průběh realitní transakce

29.8.2018 Reality

Prodej nemovitostí má mnoho specifik, která není radno podceňovat. K čemu je dobrá rezervační smlouva a jak dlouho trvá přepis vlastnického práva na katastru? V následujících řádcích si popíšeme průběh realitní transakce krok za krokem. 

Koupě nemovitosti: Na které poplatky se připravit?

25.5.2018 Reality

Vlastní úspory, provize RK, daň z nabytí nemovitosti, hypotéka, odhad zástavní hodnoty či poplatky na katastru. Koupě nemovitosti není levnou záležitostí. Poradíme, na které výdaje se připravit. 

Úvěry pro bytová družstva a SVJ

22.5.2018 Reality

Přemýšlíte o revitalizaci bytového domu? Banky a stavební spořitelny půjčují i bytovým družstvům a SVJ. Co lze úvěrem financovat a jak vysoký bude úrok? Poradíme, proč se vyplatí mít kvalitně vedené účetnictví, minimum neplatičů a rozumně nastavené odvody do fondu oprav.

Investice do nemovitostí a realitní bublina

24.4.2018 Reality

Vyplatí se aktuálně investovat do nemovitostí? Nepraskne realitní bublina? Otázky, které si klade mnoho investorů. Jednoznačná odpověď však neexistuje. V následujících řádcích se pokusím vysvětlit, proč tomu tak je.

Byty zdražují nejvíce v Praze a v Brně

13.4.2018 Reality

Ceny realit nadále rostou strmým tempem. Nejdráže je v Praze a v Brně. Jak se liší ceny novostaveb a starších bytů? Kolik se v české a moravské metropoli prodává nových bytů? A jak budou nemovitosti zdražovat v roce 2018?

Kam až porostou ceny nemovitostí?

19.10.2017 Reality

Nemovitosti zdražují poslední roky dvojciferným tempem, což nejvíce pociťují obyvatelé Prahy a Brna. Je třeba se obávat další realitní bubliny? A kam až ceny porostou?

Nájem

24.7.2017 Reality

Jak se zbavit neplatiče? Proč musí stát platit odškodné za regulovaný nájem? Jaká jsou pravidla nájmu v zahraničí? A mají větší práva nájemníci nebo pronajímatelé?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena