Reality - strana 4

REKLAMA

Hypotéka nebo nájem?

29.3.2017 Reality

Ceny nemovitostí a mzdy rostou, inflace hraje ve prospěch dlužníků. Vyplatí se po desítky let splácet hypotéku nebo raději žít v nájmu?

Dvousložková cena vody

13.3.2017 Reality

Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK) lobuje za posílení dvousložkové ceny vody, kde by fixní poplatek za přípojku tvořil až 50% z celkové ceny odebírané vody. Spravedlivější rozúčtování nákladů nebo pokus o opakování slovenského scénáře s energiemi?

ERU mění regulované tarify v neprospěch domácností

23.1.2016 Reality

Byt 638 Kč, rodinný dům 2 264 Kč – přesně o tolik navíc by si mohly připlatit průměrné domácnosti na elektřině za rok, prosadí-li ERU nové distribuční tarify. Pohorší si maloodběratelé, polepší velkoodběratelé. Proč MPO a MMR neustále považují úspory ve spotřebě energií za hřích?

Rozúčtování topných nákladů 2016

3.12.2015 Reality

Ministerstvo pro místní rozvoj vydalo novou vyhlášku měnící pravidla pro rozúčtování topných nákladů v bytových domech. Zatímco evropské trendy podporují šetření, MMR touto vyhláškou trestá úspory ještě více než doposud.

Novela stavebního zákona

2.11.2015 Reality

Ministerstvo pro místní rozvoj dokončuje novelu stavebního zákona, která by měla výrazně ulehčit zejména výstavbu rodinných domů a drobných přidružených staveb. Pokud poslanci novelu schválí, nebude již například stavba svépomocí omezena zastavěnou plochou 150m2.

Prodej obecních bytů nájemníkům

15.4.2015 Reality

Brněnský magistrát tento týden definitivně rozhodl o cenách privatizovaných obecních bytů. Dosavadní nájemníci si je budou moci odkoupit za 75% tržní hodnoty. Nájemníkům je tato sleva málo a chtějí platit jen 25% tržní hodnoty. Je rozhodnutí radních správné?

Měřáky zbytečné nejsou, PENB ano

11.3.2015 Reality

K 1.1. 2015 mají bytové domy dvě nové zákonné povinnosti – mít instalované poměrové měřiče tepla a vyhotovený průkaz energetické náročnosti budovy (PENB). Budou tato opatření pro vlastníky bytů reálným přínosem či pouze vyhozenými penězi?

Prodej nemovitosti 2: postup a finanční aspekty

28.1.2015 Reality

V minulém díle Prodej nemovitosti 1: jak na to? jsme se blíže podívali na úkony předcházející kupní smlouvě (obhlídka stavu nemovitosti, jednání o ceně a rezervační smlouva). Nyní pokračujeme kupní smlouvou a smlouvou o úschově peněz.

Prodej nemovitosti 1: jak na to?

21.1.2015 Reality

Prodáváte nemovitost bez realitky a přemýšlíte, na co nezapomenout v kupní smlouvě? Nebo naopak nemovitost kupujete a chcete si jen ověřit, zda Vás realitní kancelář netahá na nos a nenabízí Vám nápadně nevýhodné podmínky?

Oceňování nemovitostí z pohledu bank a pojišťoven

11.9.2013 Reality

Cílem tohoto článku je přiblížení pohledu bankovních a pojišťovacích ústavů na problematiku oceňování nemovitostí pro účely zástavy a pojištění nemovitosti.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena