Spoření - strana 5

REKLAMA

Stavební spoření pro děti: Nabízí výhodnější podmínky i složitější ukončení

19.9.2021 Spoření

Jak pomoci dětem se startem do života? Přece pomocí stavebního spoření. Podobně uvažuje řada lidí. Stavebko totiž přináší ze všech spořicích produktů nejlepší zhodnocení. Má ale svá specifika – a o stavebním spoření pro děti to platí dvojnásob.

Spoření? Třetina lidí má rezervu na víc než 4 měsíce

8.9.2021 Spoření

Zatímco jedni vydrží bez příjmů klidně přes půl roku, druzí žijí od výplaty k výplatě a úspory jim nestačí ani na měsíc. Vyplývá to z nedávného průzkumu, který si nechala zpracovat Raiffeisenbank.

Chcete nejvýhodnější stavebko? Přidejte k němu běžný účet

23.8.2021 Spoření

Jak získat nejlepší stavební spoření? Podle aktuálního srovnání ho nabízejí Raiffeisen stavební spořitelna a ČSOB Stavební spořitelna. Má to však háček. Pro získání prémií si musíte založit u dané banky běžný účet.

ČSOB ruší vstupní poplatek u stavebního spoření. Jako první v Česku

26.7.2021 Spoření

Sjednat si stavební spoření je od července výrazně výhodnější. ČSOB Stavební spořitelna totiž jako první na našem trhu definitivně zrušila poplatek za založení „stavebka”. Časem by se navíc mohli přidat i další poskytovatelé. Dosud přitom spořitelny podobnou možnost nabízely jen v různých akcích.

ČNB zvyšuje úroky. Pomůže to spoření?

14.7.2021 Spoření

Po víc než roce sáhla Česká národní banka ke zvýšení svých úrokových sazeb. Koncem června zvedla základní i lombardní sazbu o 0,25 procentního bodu. Beze změny zatím zůstala jen diskontní sazba. Centrální banka tím chce přibrzdit vysokou inflaci.

Obliba stavebka mírně klesla. I přesto je dál nejpopulárnějším spořením

28.6.2021 Spoření

Jakou možnost ukládání nebo spoření peněz považujete za obzvláště zajímavou? Dříve Češi na tuto otázku odpovídali jasně: stavební spoření. Ve 2. čtvrtletí letošního roku zvolili jako častější odpověď investice do drahých kovů. I přesto je stavebko z klasických spořicích produktů stále nejoblíbenější.

Na důchod si spoří téměř každý 2. Čech. Vydělávají ale jen ti odvážnější

16.6.2021 Spoření

Zhruba 4,5 milionu. Tolik lidí si na konci prvního čtvrtletí střádalo na důchod prostřednictvím doplňkového penzijního spoření a penzijního připojištění. Těšit se přitom mohli i ze zhodnocení přes 7 %. Stačilo jen využít správnou strategii.

Zvažujete předčasné zrušení „stavebka”? Připravte se na poplatky i ztrátu bonusů

31.5.2021 Spoření

Potřebujete zaplatit například za novou lednici a částka na běžném účtu se blíží nule? V takovém případě je ideální čas sáhnout po úsporách. Jenže ne všechny jsou k tomu opravdu vhodné. Pokud šetříte pouze na stavebním spoření, může vás předčasný výběr stát dost peněz.

Češi a spoření: Téměř čtvrtina lidí „spoří” na běžném účtu a v hotovosti

19.5.2021 Spoření

Nejlepší způsob spoření? Podle necelé čtvrtiny lidí v České republice ho nabízí hotovost nebo běžný účet. Češi tak nechávají napospas inflaci i víc než 100 000 korun. Vyplývá to z nedávného průzkumu Generali Investments.

Nejvýhodnější stavebko? Najdete ho u Monety a v Modré pyramidě

3.5.2021 Spoření

Stejný úrok, podobné poplatky za vedení a povinnost vydržet u spořitelny alespoň 6 let. Takové jsou současné podmínky u všech stavebních spořitelen na českém trhu. Přesto i mezi nimi najdete poskytovatele, kteří jsou o chlup lepší než ostatní. Aktuálně jsou to Moneta stavební spořitelna a Modrá pyramida stavební spořitelna.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena