Spoření - strana 8

REKLAMA

Úroky na spořicích účtech stoupají. Díky České národní bance

6.3.2020 Spoření

Zvyšujeme úroky. S touto zprávou přišlo v únoru několik poskytovatelů spořicích účtů. Reagovali tím na zvýšení sazeb České národní banky, které jim přineslo větší zhodnocení peněz. U některých bank tak klienti získají na spoření úrok i přes 2%. Ovšem jen při splnění určitých podmínek.

Stavební spořitelny odstartovaly rok akcemi, které si jindy nechávají na prosinec

19.2.2020 Spoření

Hodně aktivně vstoupily do letošního roku stavební spořitelny na českém trhu. Prakticky všechny spustily akce, které si jinak nechávají až na konec roku. Chtějí tím přilákat nové klienty. A zajistit si dost peněz na úvěry ze stavebního spoření.

Termínované vklady loni nevydělávaly. Jejich obliba přesto roste

14.2.2020 Spoření

V mínusu skončila většina klientů, kteří si loni sjednali nový termínovaný vklad. Jejich úroky v naprosté většině případů nezvládly pokrýt inflaci. Přesto jejich obliba koncem roku stoupala. Stále totiž nabízí výhodnější podmínky než některé další spořicí produkty.

Jaké peníze ukládat na spořicí účet? Dlouhodobé úspory rozhodně ne!

7.2.2020 Spoření

Ideální místo, kam vložit peníze, aby se zhodnocovaly. Tak někteří lidé stále vnímají spořicí účet. Jenže to už dávno neplatí. Dlouhodobé uložení peněz na spořicím účtu je naopak základní chybou. Podívejte se proto, jaké peníze na něj opravdu patří, pokud ho chcete využít co nejlépe.

Zájem o stavební spoření loni stoupl o 12%. A další růst má přijít letos

22.1.2020 Spoření

Nejúspěšnější rok za posledních 5 let mají za sebou stavební spořitelny na českém trhu. Minimálně z pohledu nově uzavřených smluv. Poprvé od roku 2014 totiž jejich počet překonal půl milionu. Podle údajů ČTK dosáhl dokonce na 546 000. Naopak poptávka po úvěrech na bydlení loni klesala.

Termínované vklady v družstevních záložnách: lákají na vysoký úrok, skrývají ale i nevýhody

17.1.2020 Spoření

Jedny z nejzajímavějších úroků u termínovaných vkladů dlouhodobě nabízí družstevní záložny neboli kampeličky. Jejich sazby zpravidla přesahují hodnoty, které slibují banky. Snaží se tím vyvážit své mínusy.

Úroky na spořicích účtech znovu klesly. Nejzajímavější nabídky jsou časově omezené

10.1.2020 Spoření

Nový rok přinesl nový pokles úroků na spořicích účtech. Platí to alespoň v případě Banky Creditas, která z loňské nabídky ubrala další 0,2 procentního bodu. Navázala tak na snižování úroků, do kterého se v minulých týdnech pustili i jiní poskytovatelé.

Jen jedno spoření nebo malý výnos. Podívejte se na 6 největších mýtů o stavebním spoření

25.12.2019 Spoření

Stavební spoření je jedním z nejoblíbenějších finančních produktů na českém trhu. Jen v polovině roku bylo mezi lidmi přes 3 miliony platných smluv. Přesto stále přežívají některé mýty, které se týkají jeho fungování. Seznamte se s těmi největšími.

Úroky termínovaných vkladů klesají. Podívejte se, které účty se nejvíc vyplatí

20.12.2019 Spoření

Stále patří mezi nejlepší, přesto její nabídka není už zdaleka tak výhodná jako ještě před pár měsíci. Takové je postavení Banky Creditas na trhu s termínovanými vklady. Na začátku prosince totiž snížila úrokové sazby u svých termínovaných účtů. Od září už podruhé. Podobně přitom postupují i další banky.

Stovky miliard korun ztrácí každý den svou hodnotu. Lidé je nechávají na běžných účtech

13.12.2019 Spoření

Průzkumy ukazují, že většina českých domácností se snaží každý měsíc spořit. Jenže ne vždy na to jdou opravdu chytře. Často nechávají peníze ležet na běžných účtech, kde rychle ztrácí hodnotu kvůli inflaci. Podle údajů České národní banky mají české domácnosti na těchto účtech víc než 1,3 bilionu korun.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena