Banky.cz Články

Články - strana 115

REKLAMA

Pojišťovna AXA nabízí skutečně zajímavé produkty

Ač je AXA pojišťovna na českém trhu teprve od roku 2008, již si právem vybudovala postavení jednoho z lídrů ve svém oboru. Patří do celosvětově největší skupiny pro finanční zabezpečení a disponuje pobočkami v řadě zemí. Především se ale snaží poskytovat svým klientů opravdu kvalitní služby na evropské úrovni.

Nenechte se napálit nejvýhodnějším hypotečním úvěrem

Rozhodnete-li se vzít si z důvodu nepříznivých finančních podmínek hypoteční úvěr, nezapomeňte si uvědomit, jak velkou zodpovědnost na sebe tímto krokem připoutáte. Příslib úvěru a vidina brzkého bydlení ve „vlastním“ často lidi připravuje o objektivní zvážení všech kladů a záporů takovéhoto kroku.

Penzijní reforma se blíží. Co přinese?

Dlouho připravovaná reforma penzijního systému v ČR již brzy vejde v platnost. Mezi odborníky a veřejnými činiteli má jak své příznivce, tak odpůrce. Co vlastně přinese?

Milionářem snadno a rychle – zn. zaručeně!

14.10.2012 Peníze

Pyramidové a jiné podvodné či nečestné záležitosti mají v České republice jistě kratší historii než v západních zemích, nicméně zde pořád přežívají i 20 let po revoluci. Lidé zkrátka rádi naslouchají mýtům, které zaručují brzké peníze bez rizika, přestože jsou ony mýty zcela ekvivalentní fikcím o rostoucích klobásách na stromech a o pivě tekoucím potoky.

Etický kodex finančního trhu

1.10.2012 Banka

Posláním Etického kodexu finančního trhu (dále jen „Kodex“) je stanovit etické normy chování - základní principy, které bude finanční instituce dodržovat při poskytování finančních služeb klientům jako fyzickým osobám, které nevstupují do vztahu s finanční institucí v rámci své podnikatelské činnosti.

O penězích a lidech

Proč vznikly peníze, jak se od mincí ražených z drahých kovů přešlo k bankovkám, proč vznikly komerční banky, jaká je úloha centrální banky či jak je tištění nových nekrytých peněz (inflace) škodlivé. O tom a mnohém další pojednává zábavnou formou krátké animované video ČNB, které doporučujeme všem ke shlédnutím.

Pojištění odpovědnosti za škody

19.9.2012 Pojištění

Objektivní nedokonalost lidské rasy obohacená u subjektivní prvky každého jedince dělá z člověka potenciální hrozbu pro své okolí. Tento fakt částečně potvrzuje i lidové přísloví o neštěstí nechodícím po horách ale po lidech. Každý jedinec by měl být schopen postavit se ke svému jednání čelem a umět nést potenciální následky svých činů. Minimálně z morálního hlediska. Avšak ekonomické důsledky lidské snahy již v současné době nemusí být vždy triviální a řešitelné.

O rozúčtování topných nákladů a ceně nemovitosti

24.7.2012 Reality

Majoritní část panelových domů a minoritní část ostatních bytových komplexů disponuje dálkovým či centrálním vytápěním a ohřevem teplé vody. Tento jinak velmi výhodný a pohodlný způsob vytápění po stránce ekonomické i technické je ovšem dodnes vázán zákoně stanovenou metodikou pro rozúčtování topných nákladů, která od dob sametové revoluce nemá absolutně žádné morální ani ekonomické opodstatnění a je stejně spravedlivá asi jako regulované nájemné. Výsledkem algoritmu, který se tváří velmi sofistikovaně, je povětšinou situace, kdy všichni platí skoro stejně, ať už topí málo, hodně nebo vůbec.

Bankovní kodex

1.7.2012 Banka

Banky sdružené v České bankovní asociaci považují péči o klienta a jeho spokojenost za jeden z důležitých pilířů své obchodní strategie. Snaha o dosažení vztahu důvěry a spolupráce mezi bankou a jejím klientem je ústředním motivem aktivit, které banky činí.

Finanční poradenství po Česku

9.5.2012 Peníze

Jak kdysi prohlásil nyní již bývalý čestný předseda ODS, peníze jsou až na prvním místě. Sice není k dispozici seriozní výzkum prokazující prožití šťastnějšího života v případě, že jsme majetní oproti stavu opačnému, nicméně ať se nám to líbí nebo ne, něco na tom asi pravdy bude. O to neuvěřitelnější je současný stav fungování finančního poradenství v Čechách, kdy většina národa je svolná k nakládání s majetkem a finančnímu plánování na základě podivných rad ještě podivnějších lidí, kteří se místy až drze nechávají zvát finančními poradci.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena