Banka - strana 5

REKLAMA

Ideální banka a její produkty

27.10.2013 Banka

Na českém retailovém bankovním trhu je přes 30 institucí, které nabízejí různě široká portfolia produktů. Od úzce specializovaných bank nabízející pouze spořicí účty či hypoteční úvěry až po banky s kompletním portfoliem, kde nechybí ani jistotní účty pro bezpečné vypořádání transakcí.

Bankovní poplatky a problematika jejich vracení

12.3.2013 Banka

Nejprve přišla dlouho očekávaná vlna bezpoplatkových bankovních produktů (vše od běžných účtů až po hypotéky). Za touto první módní vlnou ovšem dorazila ještě druhá, která rozhodně očekávána nebyla, a ta sebou přinesla v duchu lidového přísloví „s jídlem roste chuť“ přání klientů získat své již zaplacené poplatky od bank zpět – tentokráte za hypotéky. A německý soud tomuto přání vyhověl, ať už z důvodu úctyhodné obratnosti právníků na straně žalujících, či pouze laciného populismu. Češi nechtějí zůstat pozadu a nejméně tři instituce (právní kanceláře) již houfují nespokojené klienty na zteč proti bankám v podobě snahy vyvinout tlak na mimosoudní vyrovnání či přímo iniciovat soudní řízení. Bude tažení stejně úspěšné jako v Německu?

Porovnání bankovních produktů

12.12.2012 Banka

Hledáte spořicí účet s nejvyšším úrokem, běžný účet bez poplatků či spotřebitelský úvěr s nejnižším RPSN? Portál Banky.cz Vám přináší zdarma přístup do největší české databáze bankovních produktů. Pojďme se blíže podívat, jak s databází pracovat a jak si najít pro sebe co nejvýhodnější bankovní produkt.

Vybrané zákony z českého legislativního prostředí

8.12.2012 Banka

Tato sekce obsahuje znění vybraných zákonů týkajících se bankovního sektoru, kapitálového trhu, nebo jinak souvisejících s oblastí finanční problematiky. Zde uváděné zákony a jiné předpisy měly především sloužit k získání rámcové orientace v problematice, doporučujeme proto, aby pro účely citování nebo podrobnější práce se zákonnými předpisy zájemce vždy pracoval především s textem uvedeným ve Sbírce zákonů.

Etický kodex finančního trhu

1.10.2012 Banka

Posláním Etického kodexu finančního trhu (dále jen „Kodex“) je stanovit etické normy chování - základní principy, které bude finanční instituce dodržovat při poskytování finančních služeb klientům jako fyzickým osobám, které nevstupují do vztahu s finanční institucí v rámci své podnikatelské činnosti.

Bankovní kodex

1.7.2012 Banka

Banky sdružené v České bankovní asociaci považují péči o klienta a jeho spokojenost za jeden z důležitých pilířů své obchodní strategie. Snaha o dosažení vztahu důvěry a spolupráce mezi bankou a jejím klientem je ústředním motivem aktivit, které banky činí.

Svátky a dny volna v ČR aneb kdy banky nepracují

8.4.2012 Banka

Z níže uvedených datumů můžete zjistit, ve kterých dnech banky nepracují. Jestliže připadá svátek nebo den volna na víkend, tak je automaticky volným dnem, ve který banky nepracují. 

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena