Banky.cz Články

Články - strana 111

REKLAMA

Družstevní záložna WPB Capital přišla o licenci

8.4.2014 Aktuálně

Dne 7.4.2014 oznámila ČNB odebrání licence družstevní záložně WPB Capital. Rozhodnutí centrální banky není v tuto chvíli ještě pravomocné a záložna se proti němu s největší pravděpodobností odvolá. Ztráta licence by totiž pro záložnu znamenala definitivní ukončení její již nyní velmi omezené činnosti a okamžitý úpadek. Nechce se již ČNB nadále dohlížet na oproti bankám rizikovější sektor družstevních záložen a začíná cíleně eliminovat slabší články, či se ve WPB Capital dělo něco skutečně nekalého? A jak postupovat v případě, že máme u WPB uložené peníze?

Nejvýhodnější půjčky má Zuno, velké banky propadly

Výrazným propadem velkých bankovních domů skončilo srovnání 18 neúčelových úvěrů ve výši 100 000 Kč s dobou splatnosti 6 let nabízených na českém trhu. Nelichotivé zadní příčky obsadila Česká spořitelna na patnáctém, Komerční banka na šestnáctém a ČSOB na sedmnáctém místě. Srovnání provedl finanční portál Chytryhonza.cz.

Jak se dotkne rodinné peněženky nižší odpočet úroků z bydlení

Pořízením pěkného vlastního bydlení na hypoteční úvěr si plníme své sny a chováme se finančně zodpovědně, což stát podporuje formou daňového odpočtu. Jak pocítí rodiny případné snížení maximálního daňového odpočtu z 300 tisíc na 80 tisíc Kč za rok?

Převedení vašeho bankovního účtu

12.3.2014 Běžný účet

Nejprve si položte otázku, proč o převodu uvažujete. Pokud jste nespokojeni s některou ze služeb vaší banky, ujistěte se, že máte ten správný bankovní produkt. Důvod vaší nespokojenosti lze možná poměrně snadno odstranit. Všechny banky mají svůj systém řešení stížností a na požádání vám sdělí podrobnosti.

Jak na daňové přiznání

28.2.2014 Daně

Jako každý rok je přelom února a března optimálním obdobím pro podání přiznání k dani z příjmu za rok předchozí. Proč zrovna tento přelom měsíce? V lednu a začátkem února ještě zpravidla nemáme veškeré podklady od všech institucí potřebné pro vyplnění daňového přiznání a koncem března se na finančních úřadech (i v podatelnách) tvoří nepříjemně dlouhé fronty. Jsem-li nepodnikající fyzická osoba, která pouze souběžně pracuje u více zaměstnavatelů, je vyplnění čtyřech listů daňového přiznání otázkou pěti minut. Je tedy škoda platit průměrně 1 500 Kč daňovému poradci za takovouto fušku. Jak na to snadno a rychle?

Další pokles úroků u spořicích produktů

26.2.2014 Spoření

Po krachu MSD se na trh dostaly miliardy nové likvidity. Jak si s tím banky poradily? Ustály nápor nových klientů nebo byly nuceny sáhnout k další redukci úrokových sazeb u spořicích produktů? 

Vyplatí se mít kreditní kartu s bonusovým programem?

Banka ZUNO nepotřebuje poplatky ani pobočky, je celá online

Online banka ZUNO je jediná ryze internetová banka v České republice, protože nemá žádné pobočky. Klienti vše vyřídí přes internet. ZUNO nově nabízí zbrusu nový účet Plus, který je zdarma pro všechny a bez poplatků.

Podvody s prodejem produktů po telefonu

20.2.2014 Peníze

Každému z nás ročně zavolá nespočet prodejců kreditních karet, úvěrů, telefonních tarifů, energií či dokonce zdravotního pojištění a nutí nás ke koupi jejich produktu. Techniky prodeje jsou různé. 

Jak správně používat vaše karty

12.2.2014 Běžný účet

Placení kartou je v dnešní době samozřejmostí, ale vybrat si z z takového množství různých typů karet se může jevit jako nemožné. Tento průvodce vám může být nápomocný při hledání té nejlepší právě pro vás.

Nakupujeme na internetu - jak platit bezpečně a rychle

11.2.2014 Peníze

Snad každý z nás již někdy nakupoval v internetovém obchodě neboli eshopu, který na rozdíl od tradiční kamenné pobočky může mnohdy nabídnout zajímavější podmínky v podobě lepší ceny a většího komfortu při samotném nákupu; produkty se nám lépe a rychleji porovnávají co se vlastností a ceny týče. 

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena