Banky.cz Články

Články - strana 112

REKLAMA

Jak se vyznat v úrocích a bankovních poplatcích

11.10.2013 Spoření

Jak se bezpečně orientovat v bankovních sazebnících? Redakce Banky.cz Vám přináší kompletní přehled klíčových bankovních pojmů.

Velké porovnání spoření - září 2013

6.10.2013 Spoření

Hledáte běžný účet bez poplatků, levný platební styk se zahraničím, spořicí účet s nejvyšším úrokem, dobrý termínovaný vklad či stavební spoření?

Levné půjčky na studenty

28.9.2013 Půjčka

S neustále rostoucí chutí lidí si půjčovat přicházejí i nové nápady, jak si půjčit co nejlevněji. Hypoteční úvěr v řádu milionů korun je i přes svůj hrozivý absolutní objem vcelku levnou záležitostí, na úrocích nezaplatíme obvykle více než 2,5-4%. Půjčit si řádově desetitisíce až statisíce přes klasický spotřebitelský úvěr je výrazně dražší, úroky činí zpravidla 15-20%. Studentům však banky dávají rády výrazné slevy a tzv. úvěr na výdaje se studiem spojené je možné pořídit za 8-10%. Vychytralí rodinní příslušníci si tedy začínají půjčovat na své potřeby pomocí studenta v rodině a dosahují tak na nižší úrok. Je to moudré?

Nová státní banka

25.9.2013 Politika

Pan Sobotka v minulých týdnech pohovořil o povolebních ambicích ČSSD v sektoru bankovnictví. Chtěl by vytvořit novou státem vlastněnou komerční banku (rozšířením Českomoravské záruční a rozvojové banky), která by byla silnou konkurencí ostatním komerčním bankám vlastněných soukromými subjekty, na čemž by dle jeho názoru měli vydělat především občané. Pojďme si shrnout přínosy a negativa budování nové komerční banky za státní peníze.

Oceňování nemovitostí z pohledu bank a pojišťoven

11.9.2013 Reality

Cílem tohoto článku je přiblížení pohledu bankovních a pojišťovacích ústavů na problematiku oceňování nemovitostí pro účely zástavy a pojištění nemovitosti.

Umíte si odečíst úroky z daní? Funguje pro půjčku i OSVČ

Nejenom úroky ze splátek hypotéky zlevní vaše daně. Nezapomínejte, že stále oblíbenější formy financování nového bydlení či rekonstrukce, jako účelové půjčky, si můžete odečítat úplně stejným způsobem.

Průvodce: Jak si půjčit od banky

9.8.2013 Půjčka

Vypůjčit si od banky může být příjemný způsob, jak srovnat rozdíl mezi vašimi příjmy a výdaji. Můžete také financovat větší nákupy (například automobil nebo dovolenou) a dopřát si tak radosti hned; nečekat, až si nastřádáte.

Krátkodobé půjčky nemusí být drahé

Levné půjčky před výplatou jsou v Česku na vzestupu. Společnosti, které je poskytují, měsíčně půjčí několik desítek milionů korun obvykle s vysokým úrokem. Na takto vysoké sazby se rozhodla zareagovat skupina Home Credit a představila společnost Click Credit, která stejný typ krátkodobé půjčky nabízí s minimálním úrokem.

Češi se nejvíce bojí onemocnění, ztráty příjmu a úrazů, proto se pojišťují

V loňském roce provedla agentura NMS market research mezi občany České republiky průzkum zabývající se otázkou pojištění u nás. Mezi nejčastěji uzavíraná pojištění patří penzijní připojištění, cestovní a životní pojištění. Ve srovnání s vyspělými evropskými zeměmi však do pojištění stále investujeme poměrně málo.

GE Money Bank znovu zlevnila hypotéky

Cesta k vlastnímu bydlení nikdy nebyla jednodušší. Úroky u hypoték výrazně klesly, úvěry na nákup nemovitostí jsou tak nejlevnější v historii. Na podrobnosti jsme se zeptali manažera spotřebitelských a hypotečních úvěrů GE Money Bank Radka Ženky.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena