Aktuálně - strana 16

REKLAMA

BREXIT: Británie vystoupí z EU

24.6.2016 Aktuálně

Včerejší britské referendum o setrvání v EU skončilo těsným vítězstvím zastánců odchodu (52:48). Přestože toto lidové hlasování není právně závazné pro vládu ani parlament, těžko bude v konzervativní demokracii následovat jiný scénář než podvolení se vůli občanů. Jaká budoucnost čeká EU bez Spojeného království?

Vlakem na Moravu

17.6.2016 Aktuálně

Přestože na valnou většinu tuzemských tratí má stále dotovaný monopol ČD, po relaci Praha-Ostrava se soukromníci pustili i do zlínské větve. Jak se dnes cestuje vlakem z Prahy do Hanáckých Athén?

Obměna rady ČNB

5.6.2016 Aktuálně

Rada České národní banky dozná 1. července výrazné obměny. Odcházejí členy rady Singera a Janáčka nahradí pánové Benda a Nidetzký. Novým guvernérem ČNB se stane Jiří Rusnok. Příští rok se k obměněné radě připojí i dosavadní koordinátor pro zavedení eura pan Dědek. Jak moc centrální banka ovlivňuje chod ekonomiky a co očekávat od nové rady?

ERB Bank nesmí přijímat vklady a poskytovat úvěry

9.3.2016 Aktuálně

Česká národní banka dne 8. března 2016 zakázala ERB Bank přijímat vklady a poskytovat úvěry. ČNB tímto předběžným opatřením činnost banky víceméně pozastavila. Výplaty vkladů nejsou nijak omezeny, ale se zřizováním nových nadprůměrně úročených termínovaných vkladů je na nějakou dobu (možná napořád) konec.

Stalo se - únor 2016

3.3.2016 Aktuálně

Česko se stále zdát být zemí neomezených možností. V čele klíčové státní instituce nadále zůstává odsouzený předseda, zaměstnanci vyhlašují stávkovou pohotovost ve firmě, která s každou realizovanou jednotkou produkce prohlubuje ztrátu, a politici se zlobí na podnikatele, kterému sami pod cenou prodali v rámci privatizace státní podnik. Závěrem poradíme, kde levně natankovat.

Rusko-rakouské šachy na českém bankovním trhu

16.9.2015 Aktuálně

Potvrzeno – přes půlroku nabízenou ztrátovou ZUNO koupí nakonec ruská Alfa Group. Raiffeisenbank naopak získá retailový kment klientů od Citibank, která si v tuzemsku nadále ponechá pouze korporátní bankovnictví.

Koruna zůstane oslabena déle

1.9.2015 Aktuálně

ČNB v minulosti deklarovala závazek držet oslabenou korunu do poloviny roku 2016. Již nyní se ale z bankovní rady ozývají hlasy pro zachování intervencí minimálně do začátku roku 2017 a možná i déle. Myslí to ČNB vážně nebo se jedná pouze o slovní intervenci proti současnému tlaku na prolomení hranice 27 Kč/EUR?

Mizím z mBank

13.2.2015 Aktuálně

Před sedmi lety přišla mBank na český trh a přinesla s sebou první téměř bezpoplatkový běžný účet. Nyní roli leadra na poli bankovních inovací definitivně převzala Equa Bank, která nabídla zcela bezpoplatkový běžný účet bez podmínek.

Bude koruna dál oslabovat?

15.1.2015 Aktuálně

Stačila jediná zpráva o nízkých cenách ropy a importované deflaci a kurz koruny oslabil vůči euru z dlouhodobě stabilní pozice 27,5 Kč na nové lokální minimum 28,5 Kč. Po následujícím uklidnění od guvernéra ČNB kurz posílil na 28,2 Kč. Co čekat dále?

LBBW se mění na Expobank, Citibank prodává retail

21.10.2014 Aktuálně

Expobank LLC dokončila akvizici dceřiné české LBBW Bank CZ a ke dni 15/10/2014 došlo ke změně názvu na Expobank CZ. Pro klienty se kromě názvu nic nemění. Citibank oznámila plán opustit retailové bankovnictví v Čechách a dále se zde soustředit pouze na bankovnictví firemní.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena