Politika - strana 2

REKLAMA

Vláda: Cena lidského života je 120 mil. Kč

14.2.2016 Politika

Za časů starého občanského zákoníku byla cena života v řádu statisíců korun. Nový občanský zákoník hodnotu zvýšil na zhruba 10-20 mil. Kč. Vláda nyní přichází se stropem 120 mil. Kč – přesně tolik byl český stát ochoten zaplatit za každou z unesených Češek v Pákistánu.

Problém OKD

28.12.2015 Politika

Podobně jako stoleté záplavy začaly Česko s železnou pravidelností trápit obrok, tak i krize uhelných dolů se diskutuje čím dál častěji. Zatímco přírodě ohledně záplav neporučíme, krize dolů by šla vyřešit jednoduše – přestat házet do této černé díry veřejné peníze.

Evropská solidarita

11.11.2015 Politika

Solidarita je pojem, který by jistě neměl být pro vyspělou západní civilizaci tabu. Nazývat však každé porušování pravidel solidaritou je falešné. Ať už se jedná o Řecko, migraci či sanaci národních bankovních sektorů, EU vidí za každým problémem nedostatečnou solidaritu ostatních členských států.

Zeman, Štěch a Hamáček vyzývají ČNB k zastavení intervencí

20.8.2015 Politika

Lánská schůzka předsedů parlamentních komor s prezidentem republiky vyvrcholila společnou výzvou adresovanou ČNB k zastavení devizových intervencí na oslabování koruny. Pouhý prázdninový žert nebo sběr politických bodů do dalších voleb?

Řecko – krize chronologicky

11.7.2015 Politika

Přestože pravděpodobnost Grexitu je nyní výrazně nad 50%, řecký parlament dnes nad ránem odhlasoval balík reforem, navzdory výsledku referenda a vlastním vládním poslanců. Středopravicová opozice dala naději termínu Gremain.

Imigranti – přínos nebo zkáza pro Evropu?

26.6.2015 Politika

V roce 2014 přišlo do Evropy 0,75 mil. uprchlíků z Afriky a ze zemí Blízkého východu. Odhady pro rok 2015 hovoří o 1-2 milionu imigrantů. Přes 85% Evropanů je proti uprchlíkům, EU je pro, Schengen se hroutí. Budou imigranti pro Evropu přínosem nebo přispějí k rychlému konci výdobytků vyspělé západní civilizace?

Řecko – bankrot se blíží

18.6.2015 Politika

Nulová ochota řecké vlády implementovat jakékoliv reformy vedoucí k ozdravení veřejných financí vede Řecko k neodvratnému bankrotu. Už není nejen na splátky úvěrů, ale ani na důchody či platy státních zaměstnanců. Spokojený život Řeků na účet ostatních členů eurozóny a MMF pomalu končí.

Zákaz kouření

10.6.2015 Politika

Vláda jednomyslně schválila zákaz kouření v restauracích. Občan ušetří své zdraví, státní rozpočet náklady na léčbu a ekonomika dostane impuls (co se neutratí za cigarety, utratí se za něco jiného s vyšší přidanou hodnotou). Nebo lobby Philip Morris a British American Tobacco jako obvykle vše zablokuje?

Řecko dluhy platit nebude

20.3.2015 Politika

Další kolo jednání s věřiteli o řeckém dluhu nabralo nečekané obrátky. Řecko oznámilo, že dluhy platit nebude a naopak začalo vyhrožovat Německu konfiskací majetku. Řecký ministr financí přes video poslal Německu vztyčený prostředníček.

Majetková přiznání ČSSD

18.3.2015 Politika

Jedním z cílů současné vlády je zavedení majetkových přiznání, mimo jiné i jako opatření proti krácení daně z příjmu. Jak nová legislativa dopadne na samotnou místopředsedkyni ČSSD Teska Arnoštovou, která koupila podezřele levně lukrativní pozemek v Praze?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena