Aktuálně - strana 17

REKLAMA

Intervence ČNB a PR pana Tomšíka

17.11.2013 Aktuálně

Hlavním hostem druhé poloviny Otázek Václava Moravce tuto neděli byl viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík. Jak jsme již blíže popsali v našem minulém článku Intervence ČNB a zvyšování inflace, Česká národní banka depreciovala kurz na 27 Kč/EUR s cílem zvýšit inflaci na 2%. 

Intervence ČNB a zvyšování inflace

9.11.2013 Aktuálně

ČNB se začátkem listopadu rozhodla přikročit k intervencím na devizovém trhu a depreciovat korunu až na úroveň 27 Kč/EUR. Naposledy se takto bojovalo proti apreciaci koruny v roce 2002. Nyní je hlavním cílem zvýšit inflaci až k hranici 2% (zpět na inflační cíl ČNB). Pomůže umělé zvýšení inflace české ekonomice? A pokud ano, převýší přínos následky morálního hazardu s běžnými občany?

Raiffeisenbank se stala obětí phishingu

21.6.2013 Aktuálně

Raiffeisenbank se stala v posledních dnech terčem phishingu. Phishingem se nazývá situace, kdy méně či více povedená napodobenina webu banky řízená podvodníky láká klienty oné banky k zadání svých přihlašovacích údajů do internetbankingu. 


Úrokové sazby ČNB - změny v uplynulém roce, očekávání pro rok 2013

15.2.2013 Aktuálně

V minulém roce 2012 došlo k vícečetným pohybům v nastavení centrálních úrokových sazeb České národní banky (ČNB). Naše centrální banka působí jejich prostřednictvím na výši úrokových sazeb v ekonomice. 

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen 2

20.4.2012 Aktuálně

Druhý díl našeho poznávacího výletu po českých bankách, stavebních spořitelnách a družstevních záložnách, ve kterém tentokráte objevíme převážně méně známé banky a záložny, o kterých je mnohdy škoda nevědět, neboť nabízené podmínky můžou být velmi zajímavé. Budete mile překvapeni.

Hodnocení bank, družstevních záložen a stavebních spořitelen

6.4.2012 Aktuálně

Redakční tým banky.cz pro vás připravil krátké komentáře k tuzemským bankám, družstevním záložnám a stavebním spořitelnám. Nejedná se o vyčerpávající hodnocení veškerých produktů nabízených oněmi finančními ústavy, ale jde zde spíš o vystižení podstaty těchto institucí a našeho pocitu z nich. Někdo jedná s klienty férově, jiný méně, další se tváří jako noblesní banka pro vybrané prémiové klienty a ve skutečnosti nabízí jen předražené podprůměrné produkty. Doufáme, že naše poznatky Vám pomohou ve volbě pro Vás optimálního bankovního ústavu.

Bankovní inovace roku

4.1.2012 Aktuálně

V článku Ideální banka a její produkty jsme si definovali, jak by banka měla vypadat, jaké služby poskytovat a jak se ke klientům chovat. Shrnuto, banka by klienty mělo nechat téměř vše vyřídit online z pohodlí domova a poskytovat standardní produkty s nulovými poplatky (již promítnutými do úrokových sazeb). Bezplatných resp. transparentních produktů nám přibývá, administrativa se snižuje a čím dál tím více úkonů lze vyřídit online. Za bezkonkurenčně největší bankovní inovaci roku však lze bezesporu prohlásit počin Air Bank v podobě revolučního full online založení účtu.

ER bank zvyšuje úroky, Citibank zkouší špinavé triky a Equabank přichází s hypotékou

17.10.2011 Aktuálně

Během posledního roku docházelo k neustálému snižování úrokových sazeb u spořicích produktů napříč celým trhem. Nejvstřícnější banky a družstevní záložny snižovaly sazby vždy jako poslední a prokládaly to obdobími stagnace (čehož si laskavý klient jistě všiml), ale úroky šly nakonec stejně nemilosrdně dolů. Po poslední letní stagnaci došlo v září opět k výraznému poklesu úrokových sazeb zejména u větších bank. Zcela proti proudu se rozhodla vykročit Evropsko-ruská banka (ERB-bank) a počátkem října zvedla úrokové sazby u všech svých spořicích produktů a to nikoliv pouze kosmeticky.

Prdelky, srandičky, frajeřinky aneb Air Bank to trošičku projela

25.7.2011 Aktuálně

Po Varech jsem si dal hard reset na meditačním kurzu. Ten skončil a je tu čas na další emo. A naučíme se krásné české slovo „momentum“.

Psát o Air Bank byl omyl, je vlastně boží. Je tu šťavnatější soustíčko: banka Zuno

25.7.2011 Aktuálně

Tak tohle mi nedělejte. Napíšu článek o krásném průšvihu Air Bank a ještě týž den se ukáže, že to bylo dost slabý. Z hlediska velikosti průšvihu. Celá kauza je bezvýznamná. Banka slíbila, že se vyjádří, ale můj nápad zřejmě zapadl v pěně dní. Jestli tyto dny mají nějakou pěnu, pak je to ovšem pěna značky ZUNO.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena