Pojištění - strana 8

REKLAMA

Zájem o životní pojištění loni rostl. Díky jednorázovým pojistkám

8.4.2020 Pojištění

Víc než 45 miliard korun. Tolik peněz loni lidé v České republice zaplatili za životní pojištění. Oproti roku 2018 je to nárůst o 2,6%. Způsobilo ho zejména jednorázové životní pojištění, jehož objem se loni zvedl o víc než 25% v porovnání s předchozím rokem.

Jak vybrat nejlepší životní i majetkové pojištění? 5 věcí, na které musíte myslet u každé pojistky

23.3.2020 Pojištění

Aby bylo pojištění opravdu účinné, musíte ho dobře vybrat a správně nastavit. Základní pravidla jsou přitom vždy stejná. Bez ohledu na to, jakou pojistku zrovna řešíte. Proto jsme pro vás připravili 5 tipů, které vám pomůžou vybrat nejlepší životní, úrazové nebo třeba havarijní pojištění.

Jak se bránit vichřici? Se správným pojištěním nemovitosti i auta

11.3.2020 Pojištění

Sabine, Victoria, Julie. Tři vichřice s dámskými jmény v únoru prolétly Českou republikou a nechaly za sebou škody za stovky milionů korun. Jenže zdaleka ne vše pojišťovny proplatí – většinou kvůli špatně nastavené pojistce. Podívejte se proto, jak sjednat nejlepší pojištění auta i nemovitosti, které vás před vichřicí ochrání.

Nejčastější pojistka? Pojištění odpovědnosti prohrává s pojištěním domácnosti i s „životkem”

12.2.2020 Pojištění

Povinné ručení, pojištění domácnosti a úrazové pojištění. To jsou tři nejčastější pojistky, které mají lidé v Česku sjednané. Naopak je téměř nezajímá pojištění právní ochrany nebo schopnosti splácet. Ukázal to nedávný průzkum agentury STEM/MARK pro společnost Home Credit.

Investiční životní pojištění může přijít o státní podporu. Kvůli žalobám od klientů

27.1.2020 Pojištění

Sleva na dani až 3 600 korun ročně. Taková je jedna z hlavních výhod investičního životního pojištění. Nyní ale hrozí, že o ni přijde. Někteří poslanci ji chtějí zrušit kvůli špatné pověsti tohoto produktu. Peníze, které by tím stát ušetřil, by se mohly přesunout na podporu stavebního nebo penzijního spoření.

Jak na pojištění chaty či chalupy: myslete na počasí i na zloděje

15.1.2020 Pojištění

Škody způsobené mrazem, silným větrem i zloději. Také to přináší každoročně zima chatařům a chalupářům. S řešením podobných problémů jim pomůže správné pojištění chaty či chalupy. Podívejte se, co v něm nesmí chybět a jak postupovat, aby vám pojišťovna vyplatila plnění v maximální výši.

Jedete na zimní dovolenou autem? Nezapomeňte na správné pojištění

30.12.2019 Pojištění

Na horách a s lyžemi nebo snowboardem na nohou. Tak podle spousty lidí vypadá ideální zima. Abyste si ji užili bez zbytečného stresu, potřebujete i správnou pojistku. Ne vždy ale stačí jen ta cestovní nebo úrazová. Pokud jedete vlastním vozem, musíte myslet i na pojištění auta na dovolenou. V zimě totiž bývají podmínky na silnicích nejnebezpečnější.

3 druhy pojištění, bez kterých se neobejdete

18.12.2019 Pojištění

Stále víc produktů, které slibují stále dokonalejší ochranu. Přesně to nám neustále nabízejí pojišťovny. Jenže zdaleka ne každá pojistka je opravdu nutná. Stejně tak jsou ale i pojištění, bez kterých byste neměli udělat ani krok. Podívejte se s námi, která to jsou.

Cestovní pojištění na hory: myslete na úrazy, odpovědnost i své auto

4.12.2019 Pojištění

Dobré oblečení, lyže nebo snowboard a cestovní pojištění na hory. Tři věci, bez kterých se na zimní dovolené rozhodně neobejdete. A není důležité, jestli plánujete jen prodloužený víkend v Krkonoších nebo dva týdny v Alpách. Pojištění na lyže vám dokáže zachránit spoustu peněz v zahraničí i v České republice.

Vteřina nepozornosti vás může stát statisíce. Připravte se na ni s pojištěním odpovědnosti za škodu

20.11.2019 Pojištění

Stačí vteřinka nepozornosti. Neposypaný chodník před domem. Chyba v daňovém přiznání, které děláte pro klienta. A před škodou za statisíce nebo dokonce i miliony korun už vás nic nezachrání. Existuje ale jednoduchý způsob, jak se na ni připravit. Jmenuje se pojištění odpovědnosti.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena