Pojištění - strana 10

REKLAMA

Ústavní soud: Podpojištění cestovek půjde na vrub pojišťoven

10.8.2015 Pojištění

Stejně jako náklady sociálního bydlení nesou skrz regulované nájemné místo státu majitelé nemovitostí, náklady za podpojištění cestovek a nezodpovědnost klientů ponesou nově dle ústavního soudu pojišťovny.

Ještě nemluví a už platí

26.4.2015 Pojištění

Starší heslo ČSSD proti poplatkům ve zdravotnictví lze směle aplikovat i na neetické podsouvání nevýhodných životních pojištění sestřičkami přímo v porodnicích. Kdy už se konečně finanční poradci naučí aspoň základům slušného chování?

Problémy s povinným ručením, rozúčtování topných nákladů - zpravodaj leden 2014

30.1.2014 Pojištění

V lednovém zpravodaji banky.cz se blíže podíváme na dvě sice nebankovní, ovšem neméně významná, témata z oblasti rodinných financí. Máte auto či bydlíte v bytovém domě s centrálním vytápěním? Pak by následující řádky neměly uniknout právě Vaší pozornosti.

Orientujte se v pojištění 2

26.12.2013 Pojištění

Obáváte se zlomené nohy v zahraničí, vykradeného auta či požáru svého obydlí? Obáváte se zcela správně. Zcela nesprávně však většina populace kryje tato rizika paušálně komerčním pojištěním. Je to sice jedno z možných řešení krytí nejen výše zmíněných rizik, ale rozhodně nejde o řešení optimální z důvodu přílišné nákladnosti, resp. neadekvátně vysokému pojistnému a dalším transakčním nákladům ku možnému pojistnému plnění.

Orientujte se v pojištění 1

10.12.2013 Pojištění

Na trhu je dnes k dispozici nepřeberné množství pojistných produktů z téměř všech myslitelných oblastí. Pojistit lze vše od požáru rodinného domu, přes riziko dožití se vysokého věku až po úraz domácího mazlíčka. Vždy je však nutné zvážit, co přesně by bylo vhodné pojistit, za jakou cenu a nešlo-li by pojištění nahradit zcela jiným přístupem k riziku.

Pojištění odpovědnosti za škody

19.9.2012 Pojištění

Objektivní nedokonalost lidské rasy obohacená u subjektivní prvky každého jedince dělá z člověka potenciální hrozbu pro své okolí. Tento fakt částečně potvrzuje i lidové přísloví o neštěstí nechodícím po horách ale po lidech. Každý jedinec by měl být schopen postavit se ke svému jednání čelem a umět nést potenciální následky svých činů. Minimálně z morálního hlediska. Avšak ekonomické důsledky lidské snahy již v současné době nemusí být vždy triviální a řešitelné.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena