Půjčka - strana 10

REKLAMA

Velké porovnání bankovních půjček - září 2014

26.9.2014 Půjčka

Pořizujete si vlastní bydlení a hledáte nejlepší možnou hypotéku? Nebo jen splácíte spotřebitelský úvěr za letní dovolenou a chtěli byste lepší podmínky? Portál banky.cz Vám přináší velké porovnání hypoték, spotřebitelských úvěrů a kreditních karet.

Rozhodčí doložka ve spotřebitelských úvěrech, jak na mezinárodní platby - zpravodaj duben 2014

1.5.2014 Půjčka

Vzali jsme si úvěr od podezřelé nebankovní společnosti a nevědomky podepsali pro nás nevýhodnou rozhodčí doložku? Pokud se tak stalo v posledních dvou letech (od 4/2012), je takto sjednaná rozhodčí doložka neplatná. Jak na platební styk se zahraničím? Je nezbytně nutné ještě dnes realizovat platbu pomocí bankovek v pojištěné listovní zásilce nebo to jde i pohodlněji? Právě vychází dubnové vydání zpravodaje banky.cz.

Velké porovnání bankovních půjček - říjen 2013

5.11.2013 Půjčka

V minulém díle našeho pravidelného měsíčního zpravodaje Banky.cz jsme se blíže podívali na běžné účty a spořicí produkty (spořicí účet, terminovaný vklad, vkladní knížka a stavební spoření). Tento měsíc podrobně prozkoumáme úvěrové produkty a to konkrétně kreditní karty, spotřebitelské úvěry a hypotéky. Zaměříme se především na úroky a poplatky s úvěry spojené.

Levné půjčky na studenty

28.9.2013 Půjčka

S neustále rostoucí chutí lidí si půjčovat přicházejí i nové nápady, jak si půjčit co nejlevněji. Hypoteční úvěr v řádu milionů korun je i přes svůj hrozivý absolutní objem vcelku levnou záležitostí, na úrocích nezaplatíme obvykle více než 2,5-4%. Půjčit si řádově desetitisíce až statisíce přes klasický spotřebitelský úvěr je výrazně dražší, úroky činí zpravidla 15-20%. Studentům však banky dávají rády výrazné slevy a tzv. úvěr na výdaje se studiem spojené je možné pořídit za 8-10%. Vychytralí rodinní příslušníci si tedy začínají půjčovat na své potřeby pomocí studenta v rodině a dosahují tak na nižší úrok. Je to moudré?

Průvodce: Jak si půjčit od banky

9.8.2013 Půjčka

Vypůjčit si od banky může být příjemný způsob, jak srovnat rozdíl mezi vašimi příjmy a výdaji. Můžete také financovat větší nákupy (například automobil nebo dovolenou) a dopřát si tak radosti hned; nečekat, až si nastřádáte.

Kreditní karta - dobrý sluha, zlý pán

5.2.2013 Půjčka

Kreditní karta představuje velmi rychlý, pohodlný a za určitých okolností i zcela bezplatný zdroj peněz pro dočasné vykrytí akutního nedostatku financí na běžném účtu. 

Půjčka – mám šanci ji získat?

16.1.2013 Půjčka

V naší bankovní poradně se poměrně často opakuje dotaz ohledně možnosti získání půjčky, kreditní karty či kontokorentu. Tyto malé úvěry převážně v řádech 10-100k Kč jsou výrazně dostupnější širokému spektru klientů oproti ostatním úvěrům o větších objemech či hypotékám. Přesto i poskytování takto malých úvěrů má svá jasná pravidla a v zájmu banky (poskytovatele úvěru) i klienta (žadatele o úvěr) ne každý nakonec na půjčku dosáhne. Jaká jsou tedy pravidla hry diktovaná bankou a naše šance na získání úvěru?

Půjčujeme si odpovědně

13.11.2012 Půjčka

Na nejen bankovním trhu je dnes k dispozici nepřeberné množství všelijakých půjček a úvěrů, od drobných kontokorentů, kreditek, spotřebitelských úvěrů a leasingů až po velké hypotéky, a reklamami jsme neustále pobízeni, abychom po nějaké té půjčce sáhli a žili na dluh. Jaké dluhy jsou dobré a jaké špatné? Je lepší si vzít půjčku nebo hypotéku a od koho je nejlépe si půjčovat? Pojďme se na problematiku dluhů podívat podrobněji.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena