Půjčka - strana 8

REKLAMA

Polovina lidí do 30 let splácí půjčky. Využívají je na bydlení, auto i na splácení starších dluhů

4.3.2020 Půjčka

Jako naprosto běžnou věc vnímá půjčku stále víc mladých lidí. Vyplývá to z nedávného průzkumu agentury STEM/MARK pro společnost Kruk. Podle něj ji v současnosti splácí 51% lidí mezi 18 a 30 lety. A každý desátý ji má jen proto, aby zaplatil předchozí dluhy.

Peer to peer půjčky: jak funguje hit posledních let

5.2.2020 Půjčka

Rok od roku větší. Takový je zájem o peer to peer půjčky. Tedy o takové, kdy klientům prostřednictvím internetu půjčují lidé – tedy žádné banky a úvěrové společnosti. Objem těchto úvěrů každoročně roste. Mimo jiné proto, že na ně mohou dosáhnout i ti, kteří v bance neuspějí.

Kontokorent, mikropůjčka, hypotéka. Seznamte se 5 nejčastějšími typy půjček a jejich využitím

8.1.2020 Půjčka

Pomoc s řešením nečekaných výdajů, nákupem auta nebo s pořízením vlastního bydlení. To jsou některé úkoly půjček, které nabízí bankovní i nebankovní poskytovatelé. Každý typ úvěru se přitom hodí v jiné situaci. Podívejte se na ty nejoblíbenější.

Vánoční půjčka: většina Čechů ji odmítá, přesto před Vánocemi zájem o úvěry stoupá

11.12.2019 Půjčka

Naprostá zbytečnost. To si většina lidí myslí o vánočních půjčkách. Ukázal to průzkum České bankovní asociace, podle kterého 92% obyvatel České republiky považuje úvěr na nákup dárků za špatný nápad. Přesto právě před Vánocemi zájem o půjčky každoročně roste.

Kreditní karta v sobě skrývá nástrahy i spoustu výhod. Podívejte se, komu se vyplatí

13.11.2019 Půjčka

Půjčka, u které nepřeplatíte ani korunu. A máte ji neustále po ruce. To jsou nejčastější argumenty bank, proč byste si měli pořídit kreditní kartu. Tyto kousky plastu ale mají kromě řady zajímavých výhod i několik nástrah. Seznamte se proto s jejich plusy a minusy.

Půjčka na auto: podívejte se, jaké máte možnosti a podle čeho vybírat

16.10.2019 Půjčka

Jak získat peníze na nákup auta? Přece pomocí půjčky! Takový názor zastává stále víc lidí. Potvrzují to bankovní i nebankovní poskytovatelé úvěrů, podle kterých zájem o půjčky na auto rok od roku stoupá. Lidé přitom mají na výběr z několika možností.

Spotřebitelské úvěry jsou stále levnější. Průměrný úrok poprvé klesl pod 6%

23.9.2019 Půjčka

Měsíc od měsíce levnější. Taková je v poslední době situace na trhu se spotřebitelskými úvěry. Jejich úroková sazba klesá už 4 měsíce v řadě. V srpnu se dokonce dostala pod hranici 6%.

Zájem o kreditní karty klesá. Některé banky je začínají rušit

13.9.2019 Půjčka

Česká republika – země kreditním kartám zaslíbená? Nic takového v nejbližší době rozhodně nehrozí. Právě naopak – ukazuje se, že Česko bude zemí, která kreditkám nepřeje. Jejich počet už několik měsíců klesá. Některé banky je dokonce vůbec nenabízejí.

Trh s nebankovními půjčkami se pročistil. Přesto musíte dávat pozor

2.9.2019 Půjčka

Výrazně menší a také bezpečnější. Takový je trh s nebankovními půjčkami necelé tři roky poté, co novela zákona o spotřebitelském úvěru zpřísnila podmínky pro poskytovatele a zprostředkovatele úvěrů. Ze zhruba 55 000 jich na trhu zůstala necelá stovka. Přesto jsou mezi nimi výrazné rozdíly.

Předschválená půjčka vypadá lákavě. Ale pozor, ať se nespálíte!

9.7.2019 Půjčka

Otevřete si internetové bankovnictví, přijde vám výpis z účtu nebo něco řešíte na přepážce banky. A všude vám jako věrnému klientovi nabízejí předschválenou půjčku do 15 minut. A bez dokládání příjmu. I když ji nepotřebujete, je ta možnost často tak lákavá, že vám začne vrtat v hlavě. Jenže když ji využijete, může váš to vyjít zbytečně draho.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena