Půjčka - strana 7

REKLAMA

Lidé si letos na Vánoce půjčovali méně. Z opatrnosti i kvůli zavřeným obchodům

4.1.2021 Půjčka

Propad až o desítky procent. Takový byl podle některých poskytovatelů rozdíl v zájmu o předvánoční půjčky v porovnání s předchozím rokem. Lidé si méně půjčovali hlavně kvůli současné situaci a obavám z budoucnosti. Paradoxně se ale našli i tací, kteří po předvánoční půjčce sáhli právě kvůli aktuálnímu nedostatku peněz.

P2P půjčky nabízejí investorům přijatelné riziko. A zisk i vysoko přes 10 %

21.12.2020 Půjčka

„Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.” Tak zněl slogan firmy Zonky, když v roce 2015 vstoupila na český trh s peer 2 peer půjčkami a spustila hlavní vlnu zájmu o tyto úvěry a investice. Víte, jak takové investování funguje a jaké jsou jeho výhody?

Moratorium skončilo a banky slibují vstřícnost. Přišly už s prvními kroky

18.11.2020 Půjčka

Nebojte se, nenecháme vás v problémech. Něco podobného slibují v posledních týdnech banky i nebankovní poskytovatelé půjček svým klientům. Koncem října totiž skončil odklad splátek spotřebitelských i hypotečních úvěrů, který vláda na jaře nařídila kvůli pandemii koronaviru COVID–19.

8 rad, jak si půjčit peníze a neprodělat

23.9.2020 Půjčka

Pořádně si všechno promyslet. Tak zní základní pravidlo pro případy, kdy řešíte, jak si půjčit peníze. Musíte si dát navíc pozor, abyste nenaletěli a neskončili v nesplatitelných dluzích. Připravili jsme proto 8 rad, které vám pomůžou, aby vás půjčka nezruinovala.

Klesá počet lidí, kteří mají problémy se splácením dluhů. Situace se ale brzy změní

26.8.2020 Půjčka

Zhruba o 7 000. O tolik klesl ve druhém letošním čtvrtletí počet lidí, kteří mají problémy se splácením dluhů. Vyplývá to z dat, která zveřejnila společnost SOLUS. Podle jejích údajů ve druhém letošním čtvrtletí dlouhodobě nesplácelo své dluhy 553 000 lidí v České republice. V první čtvrtině roku to přitom bylo 560 000.

Zájem o půjčky na jaře klesl. Kvůli koronaviru

29.7.2020 Půjčka

Propad o několik desítek procent. Taková byla na jaře situace na českém trhu se spotřebitelskými úvěry. Ukázala to anketa ČTK mezi jednotlivými poskytovateli. Podle ní přišel nejvýraznější propad v dubnu a nyní už se situace opět stabilizuje.

Půjčky s úrokem až 40 %? I takové na trhu najdete

1.7.2020 Půjčka

Za půl roku nesplácení pokuta až ve výši trojnásobku původní půjčky. Nebo roční úrok ve výši stovek procent. I takové nástrahy na vás čekají, pokud se rozhodnete pro půjčku. Vyplývá to z aktuálního Indexu odpovědného úvěrování, který každoročně vydává organizace Člověk v tísni.

Češi dluží stovky miliard korun. Podle expertů bude přibývat problémů se splácením

3.6.2020 Půjčka

Skoro 2,5 bilionu korun. Tolik dohromady dluží obyvatelé České republiky. Vyplývá to z údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací. A i když podle těchto dat objem nesplacených dluhů oproti loňsku klesl, pravděpodobně se to brzy změní.

Půjčky COVID: stát slíbil miliardovou pomoc firmám. Získali ji ale jen málokdo

6.5.2020 Půjčka

COVID I, COVID II, COVID Praha a nyní COVID III. O tyto bezúročné půjčky mohli žádat podnikatelé, na které dopadla pandemie koronaviru COVID-19 a následná vládní opatření. Jenže kvůli velkému zájmu na ně dosáhl jen málokdo. A většina lidí, kteří uspěli, na peníze stále čeká. Vláda už přitom připravuje další program – COVID III.

Půjčky v době koronavirové: banky odkládají splátky a připravují speciální úvěry

1.4.2020 Půjčka

Zavřené podniky, práce z domu nebo dokonce propouštění. To jsou některé dopady pandemie koronavirové nemoci COVID-19. Spousta lidí tak musí počítat se zkrácením příjmů a někteří zaměstnanci i podnikatelé o ně přišli úplně. Banky jim proto nabízí odklad splátek i speciální koronavirové půjčky.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena