Spoření - strana 4

REKLAMA

Spořicí účty - jednoduchý byznys bank. Jak postupovat při spoření či investování?

29.4.2022 Spoření

Úrokové sazby rostou. Již několik měsíců máme možnost ukládat své rezervy na spořicích účtech, jejichž zhodnocení překonává 3 %, nyní dokonce i 4 %. Zároveň jde o garantovaný a pojištěný bankovní vklad, o který je téměř nemožné přijít. Jaký je byznys bank v oblasti spořicích účtů? Proč nám teď banky vyplácejí o tolik vyšší úrok než před rokem? 

Úroky na spořicích účtech jsou kolem 3 % – 6x výš než před dvěma lety

21.3.2022 Spoření

Současnou pádivou inflaci neporazí, přesto jsou lepší alternativou než peníze uložené na běžném účtu nebo schované doma. Řeč je o spořicích účtech, které v současné době nabízejí úroky kolem 3 %. A na trhu najdete i nabídky, které se dokonce blíží 4 %. Ještě v roce 2020 byl přitom běžný úrok kolem 0,5 %.

Nejoblíbenější zhodnocení peněz? Opět zvítězilo stavebko

10.1.2022 Spoření

Kam nejvýhodněji uložit peníze? Podle názoru většiny lidí do stavebního spoření. Vyplývá to z průzkumu Asociace českých stavebních spořitelen z posledního čtvrtletí roku 2021. Podle Barometru obliby spoření tento způsob zhodnocení peněz preferuje 51 % oslovených lidí.

Úrok 4 % na spořicím účtu? Stačí vybrat kombinaci s investicemi

27.12.2021 Spoření

Zvyšování úroků na spořicích účtech dál pokračuje. Aktuálně můžete dosáhnout až na 4% úrok. Ale jen za předpokladu, že ke spoření přidáte investice. I bez splnění této podmínky přitom jednoduše dosáhnete na sazby přes 3 %.

Penzijní spoření – výnosy 2020

17.12.2021 Spoření

I těžký covidový rok 2020 přinesl většině fondů kladné zhodnocení. Nejlépe se opět dařilo dynamickým fondům, s menším výnosem se museli spokojit konzervativní investoři. Přinášíme Vám kompletní přehled výnosů všech penzijních fondů.

Úroky u stavebního spoření dál rostou. Výnosy dosahují až 4,5 %

13.12.2021 Spoření

Předpokládané zvyšování úroků u stavebního spoření už je tady. U většiny poskytovatelů teď jednoduše dosáhnete na sazbu 1,5 %. Celkové zhodnocení tak někde přesahuje 4,5 %. K založení stavebka je tedy nejlepší chvíle.

Úroky na spořicích účtech výrazně rostou. Dosáhnete až na 2,58 %

29.11.2021 Spoření

Nechat peníze jen tak ležet na běžném účtu? V současné době by to bylo čiré bláznovství. Většina bank totiž výrazně zvedá úroky na spořicích účtech. Aktuálně můžete dosáhnout až na úrok 2,58 % a v kombinaci s investováním se dostanete i na 3 %.

První spořitelna zvedla úroky. Moneta nabízí 1,3 %

15.11.2021 Spoření

Stavební spoření je zase o něco výhodnější. První spořitelna se totiž odhodlala k tomu, že zvedla úroky. Moneta stavební spořitelna tak od října nabízí pro každého úrok 1,3 %.

Stavební spoření bez vstupního poplatku už nabízí všech 5 spořitelen

18.10.2021 Spoření

Plánujete založení stavebního spoření? Teď je ideální čas. Až do konce roku si ho totiž můžete sjednat zdarma. Bez ohledu na to, pro jakou stavební spořitelnu se rozhodnete. Vyberte si nejvýhodnější stavební spoření v našem srovnávači.

Úroky na spořicích účtech začaly znovu růst. Víte, kde dosáhnete i na 1%?

4.10.2021 Spoření

Covid. Slovo, které obzvlášť nenávidí lidé, kteří měli uloženou většinu svých úspor na spořicích účtech. Kvůli covidové pandemii a vládním opatřením totiž úroky u spoření propadly téměř k nule. Nyní se ale začíná blýskat na lepší časy. Sazby znovu rostou a někde dosáhnete i na víc než 1 %.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena