Banky.cz Články Komerční sdělení Která EET pokladna je pro vás jako živnostníka nebo podnikatele ta nejlepší?

Která EET pokladna je pro vás jako živnostníka nebo podnikatele ta nejlepší?

Zorientujte se na trhu EET pokladen. Poradíme vám nejlepší dostupné řešení pro vaše podnikání, ale i to, čemu se zdaleka vyhnout.

REKLAMA

Pokud patříte do skupiny malých živnostníků podnikajících v České republice, určite se připravujete na 3. a 4. vlnu EET – elektronické evidence tržeb. Ta se z důvodu koronaviru přesunula z března 2020 na nové datum - 1.ledna 2021, kdy jako malí živnostníci musíte mít vše v pořádku a být řádne zaevidování. Pokud jste drobní živnostníci, tak jste určitě denně bombardováni množstvím nabídek – telefonicky, mailem nebo i osobně – prodejci, kteří by vám rádi prodali vaši novou EET pokladnu. Jak si ale vybrat tu nejlepší? My jsme udělali průzkum trhu za vás a nabízíme vám komfortní řešení.

Jak dopadla 1. a 2.vlna?

Od 1. a 2. vlny EET v letech 2016 a 2017 už uplynul nějaký ten čas a mnoho podnikatelů a živnostníků čelí aktuální situaci, že ačkoliv si brali EET pokladny od poskytovatelů "bez paušálu" nebo "s tímto tarifem až navěky", není to úplně tak pravda. Poskytovatelé si bezdůvodně začaly zvyšovat měsíční poplatky či paušál. Mnozí živnostníci, kteří si koupili levné EET pokladny, doplatili na tento skvělý obchod, protože pokladna se jim alespoň jednou pokazila a rovněž potřebovala i pravidelnou aktualizaci softvéru. Při výběru EET pokladny minimálně dva krát měř a jednou řež.

Koho se týká 3. a 4.vlna?

3. a 4. vlna je cílena hlavně na poskytovatele služeb. Mobilní poskytovatelé, nevázaní na prostor nebo budovu (opravář, elektrikář, stánkaři) vyžadují zařízení, které se vydá na cesty s nimi, bude jednoduché na obsluhu a super přenosné. Kosmetičky či kadeřnice zase měsíčně nedosahují takový obrat, aby si mohli dovolit kupovat předražené pokladny. Častokrát odesílají účtenku přes WhatsApp v elektronické formě nebo na email namísto toho, aby ji tlačili – je to efektivní i pro klienta – a šetrné vůči životnímu prostředí.

Šikovná strategie prodejců EET pokladnic

Poměrně velká část prodejců EET pokladen se zásobila těmito zařízeními k 1.květnu 2020, kdy se očekávala 3. a 4. vlna podle Zákona o EET. Vývoj ve světě však způsobil, že namísto skvělých prodejních výsledků v srpnu mají tyto subjekty plné sklady pokladen, často i velmi levných a nekvalitních, původem z Asie, kterých se potřebují zbavit. A komu je potřebují prodat? Malým živnostníkům. Proto je velmi důležité si před prodejem důkladně proklepnout nejen prodejce.

Upřednostníte elektronickou verzi pokladny?

Klíčoví hráči na trhu vás budou přesvědčovat o tom, že musíte mít fyzickou pokladnu. Nemusíte. Stačí vám i elektronická forma nebo aplikace či webová služba. I zde je však několik háčků, na které si třeba dát pozor. Existují dva typy aplikací – zdarma s určitými podmínkami (určitě čtěte i ty nejmenší písmenka ve smlouvě, abyste se vyhnuli zklamání) a ty zcela zdarma. Při aplikacích, které si umíte stáhnout a používat zcela zdarma, existuje množství ale ... A ještě jsme ani nezmínili EET certifikát nebo podporu živnostníkům 24 hodin denně, 7 dní v týdnu – v momentě, kdy ji potřebujete vy a ne, když jsou právě otevírací hodiny v zákaznickém centru.

Splnění všech povinností vůči státu již od 102 Kč měsíčně? Je to možné!

Zní to možná jako neuvěřitelná částka, ale představte si, že vám dokáže pomoci splnit všechny požadavky státu na EET registraci – webová aplikace pro malé živnostníky Leeto.

  • Nepotřebujete žádné extra zařízení, funguje v každém prohlížeči, kompletní archiv a export dat, sdílený přístup i pro vašeho účetního a zákaznická podpora 7 dní v týdnu.
  • Rádi byste i EET certifikát? S Leeto je to hračka.
  • Pokud jste malý živnostník, který měsíčně nevykazuje obrat více než 500 Kč, máte Leeto pokladnu zcela zdarma. Nevystavíte žádné doklady během měsíce? Neplatíte tedy ani korunu!
  • Ideální řešení i pro majitele více firem nebo zaměstnanců – za jedno předplatné má přístup každý zdarma.
  • Při koupi Leeto pokladny máte dokonce nárok na slevu na dani ve výši 5 000 Kč.

Tak na co ještě čekáte? Vyzkoušejte si Leeto pokladnu a my se o vše důležité postaráme za vás! 

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Která EET pokladna je pro vás jako živnostníka nebo podnikatele ta nejlepší?

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Podáváte daňové přiznání? Dejte pozor na nejčastější chyby

Blíží se jaro a s ním také jeden z důležitých úkolů daňových poplatníků - vyplnění růžového přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Ačkoliv se jedná o každoroční záležitost, pro spoustu z nás nastává období bezesných nocí, kdy se nemůžeme dočkat, až “to” bude za námi. Není třeba být nervózní, při vyplňování stačí být obezřetný, většina chyb totiž vzniká pouhou nepozorností. A pokud přeci jen nějaká chybka vyvstane, je možné ve stanoveném termínu sjednat nápravu.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena