Banky.cz Články Běžný účet

Běžný účet - strana 4

REKLAMA

Bankovní pobočky využívá stále méně lidí. Dávají přednost on-line bankovnictví

28.10.2020 Běžný účet

Jen 3 % lidí. Tak málo jich v České republice nevyužívá on-line bankovnictví. Ukázal to průzkum České bankovní asociace. Ještě před dvěma lety přitom bylo uživatelů internetového a mobilního bankovnictví „jen” 82 %. Tedy o 15 procentních bodů méně než nyní.

Air Bank láká na kontokorent bez úroků. Mall na prémiovou kartu

21.10.2020 Běžný účet

50 000 korun a až tři měsíce bez úroků. Air Bank letos spustila akci, kterou chce propagovat zřízení kontokorentu. Výhodné podmínky získá každý, kdo ho využije do konce roku.

Lákavý podzim u studentských účtů: slibují odměny až 1 500 korun

30.9.2020 Běžný účet

Přestože je začátek letošního školního roku kvůli koronavirové pandemii dost specifický, jedno se nemění – banky přichystaly řadu speciálních akcí pro studenty. Za založení účtu tak můžou získat až 1 500 korun. A k tomu další výhody studentských účtů.

Platební nálepky v Česku postupně končí. Porazily je Apple Pay a Google Pay

Konec. Nové platební nálepky už nevydáváme. Přesně to vzkázaly svým klientům dvě největší banky v České republice – ČSOB a Česká spořitelna. Obě nedávno oznámily, že ukončí vydávání nových platebních nálepek a nechají pouze „doběhnout” ty stávající. Zcela se tak spolehnou na Apple Pay, Google Pay a další moderní způsoby placení.

Žádné poplatky ani složité podmínky. Česká spořitelna představila svůj první účet zdarma

Zcela zdarma a bez podmínek. Takový je nový běžný účet České spořitelny. Jmenuje se Standard a nemusíte se u něj bát žádných poplatků za vedení ani za odchozí platby. S těmi jste přitom dosud museli u České spořitelny počítat.

Nejlepší běžný účet roku 2020 nabízí Equa bank

Equa bank, Air Bank, Fio banka. Tyto tři společnosti nabízí v roce 2020 nejlepší běžné účty na českém trhu. Bodují zejména minimem poplatků, přehledným mobilním bankovnictvím a moderními způsoby placení. Vyplývá to z výsledků soutěže Zlatá koruna, která zhodnotila produkty od 70 finančních společností.

Zájem o mobilní bankovnictví rychle roste. I díky koronaviru

10.6.2020 Běžný účet

Rychleji a rychleji roste v poslední době zájem o mobilní bankovnictví. Některé služby, které bankovní aplikace nabízí, zaznamenaly růst v řádu desítek procent. Pomohla tomu mimo jiné pandemie koronaviru COVID-19 a vládní nařízení omezující pohyb venku. Banky navíc lákají na stále nové funkce a možnosti.

Banky lákají na účty s pojištěním pravidelných výdajů. Opravdu se ale vyplatí?

13.5.2020 Běžný účet

K běžnému účtu pojištění výdajů zdarma! S takovou nabídkou nedávno přišla Equa bank. Není přitom zdaleka jediným poskytovatelem, který podobnou službu nabízí. Otázkou je, jestli se pojištění pravidelných výdajů opravdu vyplatí. Ve většině případů si totiž poradíte i bez něj.

Zbavte se poplatků na běžném účtu. Nyní můžete požádat o jejich dočasné zrušení

29.4.2020 Běžný účet

Poplatky spojené s běžným účtem netěší asi nikoho (kromě bank). Zvlášť v současné situaci, kdy příjmy řady lidí klesly. Některým z nich kvůli tomu hrozí, že nesplní podmínky pro bezplatné vedení konta. Banky jsou proto připravené tyto poplatky klientům odpustit. Není to ale automatické.

Transparentní účet není jen pro neziskovky a politiky. Podívejte se, kde a jak si ho zřídit

27.3.2020 Běžný účet

Před volbami nebo při živelných katastrofách a krizích. To jsou chvíle, kdy se nejčastěji setkáte s transparentními účty. Jako například nyní, kdy si je kvůli pandemii koronaviru COVID-19 zřizují instituce, které vyrábí roušky do nemocnic či pro důchodce. Založit si ho ale může každý. Ukážeme vám, kde a jak si ho můžete zřídit.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena