Banky.cz Články Běžný účet

Běžný účet - strana 6

REKLAMA

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 5

18.6.2015 Běžný účet

U větších prodejů, případně u pronájmů, půjčování automobilu, pobytu v hotelu a podobně může být od nás předem vyžadována platební karta jako záruka naší solventnosti. Někdy je dokonce požadována určitá částka na kartě jako záloha pro případné poškození věci, čerpání služeb atd. Někdy mohou dokonce požadovat podpis bianko platby imprintérem.

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 4

27.3.2015 Běžný účet

Zaplatit v obchodě platební kartou za zboží a služby je stále častější a v cizině občas i pohodlnější a rychlejší způsob než platba hotovými penězi. Jak se liší platba kartou v cizině a u nás a co nás může potkat neobvyklého?

Jak porozumět účtům pro dospívající

20.2.2015 Běžný účet

Každý člověk, který se chystá vstoupit do pracovního procesu ať už na brigádu jako kurýr nebo jako cokoliv do prvního stálého zaměstnání, bude potřebovat někam dávat své peníze. Matrace ani ponožka se dlouhodobě neosvědčily, a to je důvod, proč bude každý dříve či později potřebovat běžný účet. Výběr takového správného typu účtu se může jevit jako vůbec první poněkud frustrující povinnost. Tento průvodce bankovními produkty vysvětluje vlastnosti různých typů účtů, které banky nabízejí a odpovídá na některé obecné otázky, které se nabízejí:

Porovnání studentských účtů

21.10.2014 Běžný účet

Jste student a přemýšlíte u jaké banky si založit svůj první běžný účet? Redakce banky.cz Vám přináší kompletní porovnání nabídky studentský účtů jež jsou na tuzemském trhu k mání. 

Aktuální přehled studentských účtů s porovnáním podle parametrů najdete v naší nové sekci přehled a porovnání studentských účtů (aktualizováno 27.10.2017).

Karty a PINy

16.7.2014 Běžný účet

Pokud potřebujete bankovní kartu, musíte o ni požádat. Vaše banka vám po splnění všech náležitostí pošle kartu běžnou poštou, stejně jako při výměně karty, kterou už máte, za novou.

Převedení vašeho bankovního účtu

12.3.2014 Běžný účet

Nejprve si položte otázku, proč o převodu uvažujete. Pokud jste nespokojeni s některou ze služeb vaší banky, ujistěte se, že máte ten správný bankovní produkt. Důvod vaší nespokojenosti lze možná poměrně snadno odstranit. Všechny banky mají svůj systém řešení stížností a na požádání vám sdělí podrobnosti.

Jak správně používat vaše karty

12.2.2014 Běžný účet

Placení kartou je v dnešní době samozřejmostí, ale vybrat si z z takového množství různých typů karet se může jevit jako nemožné. Tento průvodce vám může být nápomocný při hledání té nejlepší právě pro vás.

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 3

24.1.2014 Běžný účet

V minulých dílech jsme se pokusili správně vybrat tu nejvhodnější kartu pro náš pobyt v cizině. Přesto je možné, že právě s tou naší platební kartou budeme mít jisté těžkosti. Pokusme se na případné problémy a jejich řešení připravit.

Jak porozumět společným účtům

11.1.2014 Běžný účet

Společné účty mohou být velmi užitečné tam, kde jsou souběžně vedeny finance dvou nebo více osob. Je velmi důležité, aby majitelé účtu přesně věděli, jaká jsou jejich práva a odpovědnosti. Tento článek ze seriálu Banky.cz podává odpovědi na nejčastěji kladené otázky.

Cestujeme do zahraničí s platební kartou 2

25.12.2013 Běžný účet

V minulém díle jsme se seznámili se základními pojmy. Dnes se pokusíme odpovědět na několik otázek, které nás při výběru karty mohou napadnout, případně se nás na ně může banka ptát. Opravdu doporučuji dobře platební kartu promyslet, leckdy na naší kartě záleží, jak celý náš pobyt v zahraničí dopadne. Zda bude vše bezproblémové či zda budeme řešit jeden problém za druhým.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena