Spoření - strana 7

REKLAMA

Penzijní spoření – výnosy 2019

4.9.2020 Spoření

Kdo se loni nebál a investoval své úspory do dynamických fondů, dosáhl na rekordní zhodnocení až 25,31 %. Jak hospodařil Váš penzijní fond? Přinášíme kompletní přehled produktů Doplňkové penzijní spoření a Penzijní připojištění.

4 důvody, proč se spořicí účet stále vyplatí

12.8.2020 Spoření

Obrovský propad zažily v posledních měsících úroky na spořicích účtech. Zatímco ještě na začátku března jste dosáhli i na úrok přes 2 %, nyní se musíte většinou spokojit maximálně s polovinou. Opravdu to ale znamená, že už se spořicí účty nevyplatí?

Na výhodné spoření zapomeňte! Úroky u spořicích i termínovaných účtů dál padají

15.7.2020 Spoření

Našetřit si třeba na dovolenou a přitom ochránit peníze před inflací? Na něco takového můžete v nejbližší době zapomenout. Úroky na spořicích účtech i termínovaných vkladech totiž dál klesají. Jen málo jich v současnosti dosáhne alespoň na 1 %. A podle všeho se situace jen tak nezlepší.

Spořicí účty hlásí další propad. Úroky končí na 1,2%

17.6.2020 Spoření

Jako špatný vtip. Tak zní v současnosti informace o spořicích účtech s úrokem přes 2%. Ještě před čtvrt rokem byly takové nabídky skutečností, nyní je ale všechno jinak. Po dubnovém propadu sazeb totiž nedávno přišel další pokles. U většiny spořicích účtů tak úroky nedosáhnou ani na 1%. A nejvýhodnější sazba končí na hodnotě 1,2%.

Úroky na spořicích účtech padají. Většina jich nepřekoná ani 1%

18.5.2020 Spoření

Air Bank, Hello bank! nebo Equa bank. To jsou jen někteří poskytovatelé, kteří ještě nedávno nabízeli spořicí účty s úrokem alespoň 1,5%. Jenže to už neplatí. Stejně jako naprostá většina dalších bank se v minulých týdnech rozhodli úročení snížit. Aktuálně tak jsou sazby nad 1% zcela výjimečné.

Jak vybrat stavební spoření? Máme 6 tipů, se kterými najdete to nejlepší

15.4.2020 Spoření

Vezmu první zajímavou nabídku, na kterou narazím. Tak postupuje spousta lidí při výběru stavebního spoření. Často si totiž myslí, že jednotliví poskytovatelé jim nabídnou prakticky stejné podmínky. Jenže to je omyl. Podívejte se proto s námi, jak vybrat to nejlepší stavební spoření.

Poslední šance sjednat si termínovaný vklad. Brzy mohou sazby výrazně klesnout.

10.4.2020 Spoření

Možná nejlepší čas ke zřízení termínovaného vkladu. Zhruba to se dá říct o současné situaci. Aktuálně se totiž u některých poskytovatelů úroky pohybují stále okolo 2% a výš. Odborníci přitom čekají, že sazby v nejbližší době výrazně klesnou.

Jak se vypořádat s následky opatření proti koronaviru? Pomůže vám spořicí účet

3.4.2020 Spoření

Zavřené firmy a pokles práce i příjmů. Také to jsou následky pandemie koronaviru COVID-19. Zejména drobní živnostníci a menší podniky se kvůli tomu můžou dostat do finančních problémů. A právě v tuto chvíli jim pomohou spořicí účty.

Zájem o stavební spoření v Česku roste. Jen letos si ho chce zřídit 14% lidí

18.3.2020 Spoření

Statistiky i průzkumy se shodují. Obliba stavebního spoření v České republice vytrvale roste. Jen loni evidovaly spořitelny 545 000 nových nebo navýšených smluv o stavebním spoření, tedy nejvíc za posledních pět let. A letos přibydou další. Podle průzkumu Českomoravské stavební spořitelny si chce „stavebko” zřídit 14% lidí.

Jak na srovnání termínovaných vkladů? Porovnávejte stejné typy účtu

13.3.2020 Spoření

Přestože jsou termínované vklady na trhu už mnoho let, stále se jim řada lidí vyhýbá. Někteří klienti je totiž považují za příliš složité. Mimo jiné proto, že existuje hned několik typů těchto účtů. Podívejte se, které to jsou a jak na správné srovnání termínovaných vkladů.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena