Banky.cz Články Komerční sdělení Vyberte si svého osobního bankéře a nechte ho pracovat za Vás!

Vyberte si svého osobního bankéře a nechte ho pracovat za Vás!

Prestižní anglický finanční deník možná našel lék na depresi z klesajících úrokových sazeb na spořících účtech nebo termínovaných vkladech. Vyhlásil soutěž pro své čtenáře. Každý si může zdarma vybrat prostřednictvím databáze svého odborného poradce na investice a zároveň vyhrát 1000 liber do začátku. 

REKLAMA

Profesionálové tak mohou začínajícím investorům v maximální míře pomoci zhodnotit jejich finanční prostředky právě v době finanční krize. S anglickým mottem use it or lose it, pravidelně soutěží všichni, kdo chtějí získat odbornou radu a zajímavou finanční dotaci.

Vývoj situace v oblasti investování u nás nám přiblíží Ing. Martin Fuchs, šéf investičních produktů české pobočky HSBC Bank

Domníváte se, že by podobná soutěž rozhýbala české investory k větší aktivitě?

Pokud bych se měl možnost zúčastnit dané soutěže, tak rozhodně nezaváhám ani minutu. Přiležitost získat počáteční vklad a zárověň si vybrat kvalitního odborníka je výborný start pro každého začínajícího investora.

Jak se vůbec dnes chovají typičtí drobní nezkušení investoři?

Chování řady drobných investorů je v současné době ovlivněno krátkodobě nepříznívou historickou výkonností řady investic. Z tohoto důvodu nyní klienti preferují konzervativnější produkty s nižším výnosem. Nicméně, je jenom otázkou času, kdy se trhy odrazí od svého dna a investice začnou opět vykazovat kladnou výkonnost. Poté se i více konzervativní investoři začnou zajímat o výnosnější investice.

Jaký je nejčastější požadavek klientů, než začnou investovat?

Standardním požadavkem všech je maximální výnos a minimální riziko. Taková investice je snem každého z nás, bohužel není z reálného světa. Konzervativní klient volí většinou produkty s omezeným rizikem na kratší dobu. Nejčastěji jsou to spořící účty a termínované vklady s krátko či střednědobým horizontem. V nabídkách bank se nyní mnohem více objevují i nové typy termínovaných vkladů přinášejících, ve formě úrokové prémie, potenciál vyššího zhodnocení. Mohou tak být ideálním kompromisem v dobách silných turbulencí finančních trhů.

Opustíme-li konzervativní přístup k investicím, můžeme získat mnohem více?

Klient, který předpokládá vyšší výnos, pravděpodobně rozloží svou investici do vyváženého portfolia složeného z kvalitních dluhopisových a akciových investic. Zde se otvírá široká škála možností, které jsou podmíněny alespoň střednědobým obdobím. Díky ochotě podstoupit investiční riziko, získává investor příležitost zajímavého zhodnocení. Je důležité, aby klient při rozložení peněz respektoval svůj vlastní naturel. Kdo je více odvážný, podřídí svému naturelu i skladbu portfolia. Existují již přímo sestavená profilová portfolia, která správně vystihují povahu investora.

Jaká je role osobního bankéře nebo finanční poradce při výběru vhodné investice?

Každý člověk se opravdu fyzicky nemůže věnovat všemu a zároveň není v jeho silách, aby reálně sledoval trendy v oblasti investic. Proto zvolení kvalitního finančního poradce nebo osobního bankéře je prvním krokem před zahájením investování. Odborník Vám připraví investiční pobídky, které by měly splňovat Vaše požadavky.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Vyberte si svého osobního bankéře a nechte ho pracovat za Vás!

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Chtějte erudovaného a současně přívětivého pojišťovacího poradce

Když člověk řeší otázky spojené s pojištěním, je důležité mít na blízku někoho, na koho se může spolehnout – nejde totiž o nic menšího než o ochranu milionových hodnot v oblasti majetku, života a zdraví. Profesionálně vyškolený a empatický poradce dokáže ušetřit spoustu času a starostí.

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena