Hypotéka - strana 11

REKLAMA

Sazby hypoték dál padají. Vše může změnit konec moratoria

19.10.2020 Hypotéka

Téměř na 2 %. Tak hluboko spadla v posledních měsících nabídková sazba u hypoték s LTV do 70 %. V září byla pouze 2,04 % a dá se čekat, že v říjnu ještě klesne. Otázkou je, na jak dlouho. Proti dalšímu poklesu stojí konec odkladu splátek u spotřebitelských a hypotečních úvěrů a hrozba horší splátkové morálky.

Vyplacení z hypotéky: jak vyplatit partnera i sourozence

19.10.2020 Hypotéka

Vyplacení partnera z hypotéky nebo například vyplacení sourozenců u nemovitosti, kterou jste zdědili nebo dostali od rodičů. I s tím vám pomůže půjčka na bydlení. Jak? Možností je několik. Záleží jen na tom, jakou situaci řešíte.

Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky?

16.10.2020 Hypotéka

Požádat o půjčku a za týden či za dva mít peníze na účtu. Tak si stále řada lidí představuje vyřízení hypotečního úvěru. Ve skutečnosti je to ale složitější. Doba vyřízení hypotéky se totiž odvíjí od řady faktorů, včetně toho, na co si půjčujete. Podívejte se, jak dlouho trvá vyřízení hypotéky v konkrétních případech.

Hypotéka pro partnery: podívejte se, jaké možnosti nabízí

16.10.2020 Hypotéka

Pořídit si vlastní bydlení. To je sen spousty lidí, kteří žijí společně a přitom se nevzali ani to nemají v plánu. Existuje přitom řešení, které vám s tím pomůže. Říká se mu partnerská hypotéka (nebo také hypotéka pro partnery) a nabízí 2 možnosti, jak získat dost peněz na společný dům či byt.

Jak získat odhad ceny nemovitosti pro hypotéku

12.10.2020 Hypotéka

Jsou dokumenty, bez kterých se při žádosti o půjčku na bydlení neobejdete. Jedním z nich je i odhad ceny nemovitosti pro hypotéku. Pro každého žadatele je přitom zásadní – do velké míry určuje, kolik vám banka půjčí.

Na co si dát pozor u hypotéky: 4 hlavní rizika a jak se jim vyhnout

12.10.2020 Hypotéka

Jednoduchý způsob, jak získat dost peněz na vlastní bydlení. Tak vnímá většina lidí hypoteční úvěry. Jenže ve skutečnosti jsou s nimi spojená i rizika a jejich podcenění vás může stát poměrně dost peněz. Podívejte se proto, na co si dát u hypotéky pozor.

Průměrný úrok u hypoték se blíží 2 %. Zlevňování ale zpomaluje

5.10.2020 Hypotéka

Zlevňování hypoték, které začalo letos březnu, dál pokračuje. V srpnu už ale nebylo tak výrazné jako v předchozích měsících. Hypotéka se dala v průměru pořídit s úrokem 2,11 %. Vypadá to, že plošné snižování sazeb z května a června je u konce.

Hypotéka bez zástavy nemovitosti: jak funguje a kdy ji využijete

3.10.2020 Hypotéka

Koupě družstevního bytu, zrychlená výstavba domu nebo například hledání nemovitosti, u které chcete mít peníze na nákup rychle po ruce. To jsou některé situace, ve kterých vám pomůže hypotéka bez zástavy nemovitosti. Nabízí přitom hned 3 varianty.

Hypotéka na nemovitost v zahraničí: 3 možnosti, jak ji získat

3.10.2020 Hypotéka

Pořídit si vlastní chatu v Alpách nebo třeba apartmán v Chorvatsku. O něčem podobném sní alespoň občas skoro každý, kdo někdy vyrazil na dovolenou do zahraničí. Splnit si podobný sen přitom není tak složité, jak se na první pohled zdá. Pomůže vám hypotéka na nemovitost v zahraničí. Podívejte se, jaké možnosti máte.

Hypotéka na koupi a rekonstrukci nemovitosti: jak funguje a na co si dát pozor

26.9.2020 Hypotéka

Nechcete dávat mnoho milionů korun za nákup novostavby? Řešením je koupit starší dům a opravit ho podle svého. I na to ale potřebujete dost peněz. S jejich získáním vám pomůže hypotéka na koupi a rekonstrukci nemovitosti. Podívejte se, jak funguje.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena