Hypotéka - strana 12

REKLAMA

O jaké hypotéky je největší zájem? Vedou ty s dlouhou fixací

21.9.2020 Hypotéka

Hypotéky s dlouhou fixací. Takový je aktuální hit hypotečního trhu. Právě o tento typ půjčky na bydlení je totiž v současnosti největší zájem. Ukazují to alespoň data České národní banky. Důvod je jednoduchý – často u nich získáte výhodnější úrok než u kratších fixací.

Jak na darování nemovitosti s hypotékou? Existují 3 řešení

18.9.2020 Hypotéka

Příliš komplikované. Nebo dokonce nemožné. Tak vnímá darování nemovitosti s hypotékou řada lidí. Ve skutečnosti ale není o moc složitější než darování jakékoliv jiné nemovitosti.

Česká spořitelna zvyšuje poplatky za předčasné splacení hypotéky. I přes odpor ČNB

8.9.2020 Hypotéka

Maximálně několik set korun. Tolik smějí podle České národní banky vybírat poskytovatelé za předčasné splacení hypotéky. Jenže někteří to nedodržují a účtují si desetitisícové částky. Nyní se k nim přidává i Česká spořitelna, která se rozhodla poplatky zvýšit.

Nebezpečné hypotéky. Vysoký zájem může přinést problémy

7.9.2020 Hypotéka

Český hypoteční trh zažívá v posledních měsících nečekaný růst. Po květnovém propadu začala v létě poptávka výrazně růst, a pokud toto tempo vydrží, bude letošek z hlediska objemu nových hypotečních úvěrů nejúspěšnější v historii. Jenže to může přinést také problémy se splácením a dražší bydlení.

Stále víc hypoték nabízí úrok pod 2 %. Průměr už spadl na 2,15 %

24.8.2020 Hypotéka

Další propad úrokových sazeb ohlásili v červenci poskytovatelé hypoték. A to dost výrazný. Nejen, že průměrná úroková sazba nových hypotečních úvěrů spadla na 2,15 %, ale v některých bankách nyní získáte půjčku na bydlení i s úrokem méně než 1,7 %.

Desetitisícové poplatky za předčasné splacení hypotéky? Jsou protizákonné, přesto se objevují

10.8.2020 Hypotéka

Místo pár set korun i několik desítek tisíc. Tolik můžete zaplatit za předčasné splacení hypotéky. Přestože si za něj banky smí podle zákona účtovat pouze nezbytné poplatky, někteří poskytovatelé to nedodržují.

Nejlevnější za víc než 2 roky. Průměrný úrok hypoték klesl na 2,21 %

27.7.2020 Hypotéka

O krok blíž k „magické” hranici 2 % se v červnu přiblížila průměrná úroková sazba hypoték. Klesla totiž z 2,30 % na 2,21 % – tedy na nejnižší úroveň od konce roku 2017. A dá se čekat, že to nebude zdaleka konečná.

Dobrá zpráva: daňové odpočty u hypoték zůstaly, daň z nabytí nemovitosti padla

13.7.2020 Hypotéka

S dobrou zprávou pro všechny zájemce o hypotéku přišli minulý týden poslanci. Na svém jednání totiž odhlasovali zrušení daně z nabytí nemovitosti. Zároveň zachovali možnost odečíst si úroky z hypotéky od daně z příjmu. Pro žadatele o hypoteční úvěr to znamená, že ušetří i statisíce korun.

Hypotéky zažily nejslabší květen za posledních 10 let. Dostihl je koronavirus

29.6.2020 Hypotéka

Od roku 2011 přinesl každý květen minimálně 6 300 nových hypoték. Až do letoška. Koronavirová pandemie změnila zaběhlé pořádky a v květnu poprvé výrazně srazila počet nových hypotečních úvěrů. Banky jich rozdaly pouze 6 203. O téměř 550 méně než v dubnu. A zaznamenaly tak nejslabší květen za posledních 10 let.

Jak funguje hypotéka: na co si musíte dát pozor a jak ji čerpat

23.6.2020 Hypotéka

Hypoteční úvěr je pro řadu lidí nejjednodušší cesta, jak získat vlastní bydlení. Ne každý ale ví, jak hypotéka funguje, kolik si může půjčit nebo podle čeho ji vybírat. Podívejte se proto, kdy vám pomůže a kdo ji může získat.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena