Banky.cz Články Komerční sdělení Vyplatí se cestovní pojištění jen na pár dní?

Vyplatí se cestovní pojištění jen na pár dní?

Pokud plánujete cestu do zahraničí jen na jeden den nebo víkend, možná si pomyslíte, že je v tomto případě cestovní pojištění zbytečné. Může tomu ale být právě naopak. Výlet do ciziny by se vám mohl pěkně prodražit. Zdravotní komplikace vás mohou potkat velmi nečekaně.

REKLAMA

Jak funguje cestovní pojištění?

Cestovní pojištění si sjednejte vždy, když plánujete překročit hranice. Jeho hlavním účelem je chránit pojištěnce proti mnohdy vysokým léčebným výlohám v zahraničí. Sjednání cestovního pojištění je záležitostí několika minut. Stačí zadat základní údaje o vaší cestě do online kalkulačky cestovního pojištění a následně si z nabídky vybrat ideální pojistku.

Že se vám nemůže nic stát? I obyčejné jednodenní nákupy v obchodním centru za hranicemi mohou mít vliv na vaše zdraví. Noha přejetá kolečkem od nákupního vozíku, upadnutí na vytřené podlaze nebo jen obyčejné zažívací problémy – všechny tyto situace jsou celkem běžné.

Za ošetření zaplatíte tisíce korun

Jak vysoké částky za neodkladné ošetření máme na mysli? Koukněte se do níže uvedené tabulky častých zdravotních komplikací. Léčebné výlohy v evropských zemích značně převyšují těch pár desítek korun zaplacených za den cestovního pojištění. S komplikovaností úrazu, transportem do nemocnice, doporučenými léky a případnou repatriací do ČR pak náklady na lékařskou péči samozřejmě prudce stoupají.

  • vymknutý kotník: od 6 000 Kč
  • zlomená noha (rentgen a sádra): 9 000–30 000 Kč
  • otřes mozku (včetně hospitalizace): kolem 30 000 Kč/den
  • zánět zubu: 5 000–10 000 Kč

Modrá kartička není všemocná

Protože jsme součástí EU, mají naše modré průkazy pojištěnce platnost ve všech zapojených státech. Spoléhat se jen na evropský průkaz zdravotního pojištění ale nedoporučujeme. Jestliže budete chtít péči uplatnit na evropskou průkazku, musíte se nechat ošetřit v nejbližším státním zdravotnickém zařízení. Následně vám nebudou uhrazeny léky, transport do nemocnice, poplatky za hospitalizaci či repatriace. Naopak počítejte s různě vysokou spoluúčastí, která je v cizině běžná – liší se stát od státu. Za samotnou návštěvu lékaře tak můžete zaplatit až 2 000 Kč, nehledě na cenu za léky, případné operace či detailní vyšetření. Na rozdíl od modré průkazky pojištěnce vám správné cestovní pojištění vynahradí veškeré léčebné výlohy.

Cestovní pojištění i na jeden den

I když pojedete do zahraničí pouze na jeden den, vždy vyrážejte jedině s cestovním pojištěním. Ochrání vás před chvílemi paniky i před dlouhými účty za lékařské ošetření. Modrá kartička pojištěnce nabízí pouze nejzákladnější zákroky, vše navíc si budete muset hradit sami. Nenechávejte své zdraví a peněženku náhodě, raději si před cestou sjednejte výhodnou pojistku.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Vyplatí se cestovní pojištění jen na pár dní?

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Chtějte erudovaného a současně přívětivého pojišťovacího poradce

Když člověk řeší otázky spojené s pojištěním, je důležité mít na blízku někoho, na koho se může spolehnout – nejde totiž o nic menšího než o ochranu milionových hodnot v oblasti majetku, života a zdraví. Profesionálně vyškolený a empatický poradce dokáže ušetřit spoustu času a starostí.

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena