Banky.cz Články Komerční sdělení Co dokáže OneDrive aneb osobní úložiště k vašim službám

Co dokáže OneDrive aneb osobní úložiště k vašim službám

Co dokáže OneDrive aneb osobní úložiště k vašim službám

Chcete mít všechny soubory pěkně pohromadě a přístupné ze všech zařízení? Hledáte chytré řešení pro tisíce vašich fotek? OneDrive je vskutku užitečný nástroj, seznamte se s jeho výhodami.  

REKLAMA

Co je to OneDrive?

Jde o cloudové úložiště, které je nedílnou součástí balíčku Micorosoft 365. Kromě osobní práce přes něj můžete sdílet soubory, složky a fotky s přáteli a rodinou. Zapomeňte na velké e-mailové přílohy a flash disky – stačí poslat odkaz v e-mailu nebo v textové zprávě.

Blýskne se při práci s fotkami

Věděli jste, že OneDrive je jedním z nejjednodušších nástrojů pro ukládání fotek? Umožní vám nejen shromažďovat fotografie i videa, ale také je třídit, vyhledávat či sdílet s přáteli. Všechny fotografie si pak můžete prohlížet a upravovat v aplikaci Fotky na Windows 10. Geniální na tom je, že máte k dispozici neomezený prostor, a přitom vám uložené fotografie nezabírají místo v počítači. Část prostoru je navíc k dispozici zdarma. Když si tak uložíte svoje soubory a stáhnete si aplikaci OneDrive do mobilu, budete je mít neustále u sebe.

Chytrý třídič

K roztřídění pořízených snímků vás OneDrive takřka nepotřebuje, přesto nabídne automaticky seskupená alba, která si s radostí prohlédnete. Jste několik dní na dovolené? OneDrive využije údaj o místě pořízení fotky a seskupí všechny fotografie z daného časového úseku do jednoho alba.

Rychlý hledač

Máte problém s dohledáním konkrétní fotky? V té změti názvů typu DSC100023 aby se vyznal… OneDrive! Aplikace totiž pomocí umělé inteligence fotky automaticky třídí podle polohy nebo toho, co se na nich nachází. Snadno tak dohledáte například snímky z dovolené nebo fotografie jídla, které chcete právě sdílet. K dispozici je také souhrnný přehled všech fotografií, ve kterém můžete jednotlivé snímky dohledat pomocí časové osy.

Práce se soubory získá pořádný drive!

Ať už chcete zefektivnit svou práci, zálohovat soubory, nebo si usnadnit přístup ke všem fotkám, OneDrive je ideální řešení. Na Alza.cz najdete kompletní nabídku produktů Microsoft 365, stačí si jen vybrat a užívat si chytré technologie každý den.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Co dokáže OneDrive aneb osobní úložiště k vašim službám

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

S neustálým vývojem finančních trhů je důležité hledat efektivní způsoby, jak optimalizovat úspory a investice. Sparkasse  poskytuje občanům ČR možnost využívat výhodné finanční produkty, včetně fixace hypotéky až na 10 let a půjčky až 90 % z kupní ceny nemovitosti.

Proč není půjčka na spotřební zboží dobrý nápad?

Proč není půjčka na spotřební zboží dobrý nápad?

Statistiky ukazují, že se zadluženost českých domácností neustále zvyšuje. Velký podíl na tom mají takzvané spotřební úvěry bez konkrétního úvěru. Mnoho lidí je využívá pro nákup běžného spotřebního zboží. To však může způsobit celou řadu problémů. Pojďte se s námi podívat, proč půjčka na spotřební zboží není dobrý nápad.

Jak začít obchodovat s ETF - kompletní průvodce

Jak začít obchodovat s ETF - kompletní průvodce

Exchange Traded Funds (ETF), neboli burzovně obchodované fondy, představují jeden z nejoblíbenějších investičních nástrojů dnešní doby. Nabízejí širokou diverzifikaci, nízké náklady a snadnou obchodovatelnost. Přinášíme vám základní informace o tom, jak obchodovat s ETF, a představíme vám klíčové kroky a strategie pro úspěšné investování. ETF je typ investičního fondu, který se obchoduje na burze stejně jako akcie. ETF se skládá z různých aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy, komodity nebo měny, a jejich cílem je sledovat výkonnost konkrétního indexu nebo sektoru. Mezi nejznámější ETF patří ty, které sledují indexy jako S&P 500, NASDAQ 100 nebo FTSE 100.

 Fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu

Fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu

Lokální investiční nemovitostní fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu neboli DIP. Klientům tak nabízí další alternativu k existujícím penzijním fondům a doplňkovému penzijnímu spoření. Stát chce nově podporovat zodpovědné občany, kteří se nebudou spoléhat pouze na státní důchodový systém. 

Kam investovat peníze v roce 2024

Kam investovat peníze v roce 2024

Rozhodování o tom, kam investovat peníze, je důležitou součástí správy osobních financí a může otevřít cestu k finančnímu zabezpečení a růstu majetku.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

100% Hypotéka

Půjčka, která pokryje celou koupi. Taková je 100% hypotéka. LTV této hypotéky je 100 %, což znamená, že vám banka půjčí peníze na celou odhadní cenu nemovitosti, kterou ručíte. Díky 100% hypotéce tak získáte dost peněz na nákup domu či bytu nebo například na výstavbu. Zároveň ale musíte počítat s vyšším úrokem než u menších půjček. Pro banky je totiž úvěr bez spoluúčasti klienta rizikovější, a proto jsou jeho podmínky přísnější. V současnosti navíc čeští poskytovatelé 100% hypotéky neposkytují. Česká národní banka totiž v roce 2016 zpřísnila podmínky pro získání hypotéky a jejich součástí bylo také ukončení 100% hypoték. Banky tak nabízí maximálně 90% hypotéky. Pouze u 5 % objemu poskytnutých půjček smí být LTV vyšší než 90 %. Přesto existuje možnost, jak pomocí půjčky na bydlení získat dost peněz na úhradu celé kupní ceny nemovitosti. V podstatě tedy můžete dosáhnout na 100% hypotéku. Jak na to? Musíte ručit více nemovitostmi. Kromě kupovaného bytu či domu to může být například nemovitost rodičů. Samozřejmě ale platí, že majitel této nemovitosti musí s ručením souhlasit. Díky ručení více nemovitostmi se zvýší hodnota zástavy. I při 90% či menším LTV tak získáte peníze na nákup vybraného domu či bytu. Banky navíc obvykle umožňují druhou nemovitost z hypotéky vyvázat, jakmile splatíte potřebnou část úvěru. Dál tedy ručíte pouze kupovaným domem či bytem. Další možností je dofinancovat hypotéku dalším úvěrem. Například úvěrem ze stavebního spoření. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

90% Hypotéka

Až 90 procent z ceny nemovitosti, kterou ručíte. Přesně tolik si můžete půjčit na hypoteční úvěr. Abyste ale 90% hypotéku dostali, musíte splnit několik požadavků. Jsou to zejména základní podmínky pro získání hypotéky – tedy například: věk,příjemči bonita.Oproti nižším půjčkám ale musíte u 90% hypotéky počítat s méně výhodnými podmínkami. Protože má hypotéka pokrýt 90 procent z ceny nemovitosti, je pro banku riskantnější než menší úvěry. A proto poskytovatelé toto riziko obvykle kompenzují vyšším úrokem. Pro většinu lidí je přitom 90% hypotéka nejvyšší možná. Podle pokynů České národní banky mohou poskytovatelé víc peněz půjčit jen v 5 procentech případů. Potřebujete tak mít naspořeno alespoň 10 procent z kupní ceny. V praxi to vypadá tak, že u bytu za 3 000 000 korun získáte maximálně 2 700 000 korun. Zbytek doplatíte vy. Pokud si chcete pomocí hypotéky půjčit víc než 90 procent z ceny domu či bytu, musíte ručit více nemovitostmi. V takovém případě stoupne hodnota zástavy, ze které se půjčka počítá. Výhodou je, že se tím pádem můžete dostat na nižší LTV (obvykle do 80 %) a získáte tak nižší úrok než u 90% hypotéky. Pokud jste například původně ručili bytem za 2 500 000 korun a nyní k němu přidáte další byt ve stejné ceně, stoupne hodnota zástavy na 5 000 000 korun. U hypotéky na zmíněných 2 500 000 tak bude LTV 50 %. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena