Hypotéka - strana 10

REKLAMA

Hypotéka pro manžele: 3 možnosti, jak hypotéku získat

10.11.2020 Hypotéka

Hypotéka pro manžele je jedním z nejčastějších způsobů, jak vyřešit společné bydlení. Možností, jak na něj s pomocí půjčky dosáhnout, je ale víc. Sáhnout můžete jak po manželské hypotéce, tak po hypotéce jen na jednoho z manželů nebo hypotéce uzavřené ještě před manželstvím. Podívejte se, jaká jsou jejich specifika a jak je získat.

Hypotéka pro cizince: co potřebujete, abyste na ni dosáhli

10.11.2020 Hypotéka

Získání hypotéky pro cizince je sice složitější než u občanů České republiky, rozhodně ale není vyloučené. V některých případech na ni dokonce dosáhnete poměrně snadno. Záleží například na tom, odkud pocházíte, jak dlouho v Česku žijete a jaké jsou vaše příjmy.

Hypotéka pro podnikatele: jaké jsou její možnosti a jak ji získáte

6.11.2020 Hypotéka

Asi jen málokoho překvapí, že získat hypotéku je pro podnikatele složitější než pro zaměstnance. Neznamená to ale, že na ni nedosáhnete. Podívejte se, co všechno musíte splnit, abyste ji získali, a jaké jsou základní varianty hypotéky pro podnikatele.

Hypotéky hlásí další zlevnění. A navíc se blíží k rekordu

2.11.2020 Hypotéka

Hranice 2 % už je na dohled! Průměrnou úrokovou sazbu nových hypoték od ní dělí jen 0,07 %. A to nemusí být zdaleka všechno – dá se čekat, že do konce roku hypoteční úvěry ještě zlevní. Ale ne na dlouho.

3 tipy, jak získat hypotéku bez úspor

31.10.2020 Hypotéka

Hypotéka bez úspor je sen spousty mladých lidí. Právě oni totiž často ještě nemají naspořených dost peněz na to, aby mohli zaplatit 10 % a víc z ceny nemovitosti. A přestože oficiálně většina poskytovatelů takovou možnost přímo nenabízí, existují způsoby, jak hypotéku bez úspor získat.

Jak probíhá čerpání hypotéky na výstavbu a na koupi nemovitosti

31.10.2020 Hypotéka

Jaké jsou podmínky čerpání hypotéky? Kolik na něj mám času? A jak je to s nedočerpáním půjčky? To jsou jedny z nejčastějších otázek, které souvisí s vyplácením peněz z hypotečního úvěru. Odpovědi na ně obvykle závisí na účelu půjčky a dalších okolnostech. Podívejte se tedy, jak probíhá čerpání hypotéky v konkrétních případech.

Hypotéka a rozvod: 3 možnosti, jak se po rozvodu vypořádat s hypotékou

25.10.2020 Hypotéka

Každý rozvod je nepříjemná a složitá záležitosti. Tím spíš, když při rozvodu řešíte i hypotéku. Existují ale ověřené způsoby, jak si s touto situací poradit. Podívejte se na ně.

Jak na druhou hypotéku: 3 situace, kdy ji využijete

25.10.2020 Hypotéka

Splácíte jednu hypotéku a chcete si vzít další? Nemusí to být takový problém, jak se na první pohled zdá. Banky totiž podobný postup povolují. Má ale svá specifika. Podívejte se tedy, jak druhou hypotéku získat a kdy dvě hypotéky využijete.

Sazby hypoték dál padají. Vše může změnit konec moratoria

19.10.2020 Hypotéka

Téměř na 2 %. Tak hluboko spadla v posledních měsících nabídková sazba u hypoték s LTV do 70 %. V září byla pouze 2,04 % a dá se čekat, že v říjnu ještě klesne. Otázkou je, na jak dlouho. Proti dalšímu poklesu stojí konec odkladu splátek u spotřebitelských a hypotečních úvěrů a hrozba horší splátkové morálky.

Vyplacení z hypotéky: jak vyplatit partnera i sourozence

19.10.2020 Hypotéka

Vyplacení partnera z hypotéky nebo například vyplacení sourozenců u nemovitosti, kterou jste zdědili nebo dostali od rodičů. I s tím vám pomůže půjčka na bydlení. Jak? Možností je několik. Záleží jen na tom, jakou situaci řešíte.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena