Banky.cz Články Komerční sdělení Jak funguje odložená platba a kolik vás to bude stát

Jak funguje odložená platba a kolik vás to bude stát

Všimli jste si při nakupování na internetu ikony Odložená platba a přemýšleli jste, o co se jedná a jak to vlastně funguje? Přečtěte si vše o této nové platební metodě, která vám ušetří spoustu starostí.

REKLAMA

Poslední statistiky o Češích a nakupování na internetu neukazují nic neobvyklého – Češi nakupují přes internet čím dál tím raději a častěji. Stále sice dominují ženy a nákupy přes notebook nebo stolní počítač, ani muži a mobilní nakupování však nejsou pozadu. Průměrná hodnota objednávky na e-shopu je nyní okolo 1200 korun.

S tím, jak si zákazníci zvykají na online nakupování a zvyšují se jejich požadavky a standardy, se také rozšiřují aktivity samotných e-shopů. Ty se snaží vyjít vstříc širokým nebo naopak úzce specializovaným sortimentem, a především co nejrozsáhlejším portfoliem možností dopravy a plateb.

Nakoupit teď, zaplatit později

Posledním takovým hitem bylo zapojení možnosti zaplatit kryptoměnami, nejčerstvější novinkou je pak odložená platba. Ta má ambice nahradit zastaralý způsob doručování zboží dobírkou. Odloženou platbu zákazník jednoduše zvolí při výběru platby v košíku internetového obchodu, který mu produkt hned expeduje, aniž by nakupující musel předem cokoli zaplatit. Následně má 14 dní na to, aby si zboží vyzkoušel, zkontrolovat a rozhodl se, jestli si jej opravdu nechá, a tedy za něj také zaplatí.

Odložená platba může také výrazně ulehčit lidem v náročné finanční situaci, kdy se sejde více výdajů naráz, tím, že si mohou potřebné zboží objednat rovnou bez zajišťovaní pochybných mikropůjček, a zaplatit za daných 14 dní až dostanou svůj pravidelný příjem.

Konečně bez poplatků

Velkou výhodou odložené platby je oproti dobírce či spotřebitelskému úvěru právě to, že je zcela zdarma. Neplatí se žádné poplatky za využití této služby, ani žádné úroky během čtrnáctidenní lhůty. Navíc není založená ani na tom, že zákazníci budou na splácení zapomínat. Odložená platba MALL Pay totiž vždy před blížící se dobou splatnosti rozesílá upozornění SMS a e-mailem a zákazník vidí všechny své nákupy a stav jejich zaplacení přehledně v tzv. MALL Pay zóně, kde si také může zajistit doplňkové služby jako je prodloužená záruka.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Jak funguje odložená platba a kolik vás to bude stát

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Chtějte erudovaného a současně přívětivého pojišťovacího poradce

Když člověk řeší otázky spojené s pojištěním, je důležité mít na blízku někoho, na koho se může spolehnout – nejde totiž o nic menšího než o ochranu milionových hodnot v oblasti majetku, života a zdraví. Profesionálně vyškolený a empatický poradce dokáže ušetřit spoustu času a starostí.

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena