Banky.cz Články Běžný účet Lákavý podzim u studentských účtů: slibují odměny až 1 500 korun

Lákavý podzim u studentských účtů: slibují odměny až 1 500 korun

30.9.2020 Běžný účet

Přestože je začátek letošního školního roku kvůli koronavirové pandemii dost specifický, jedno se nemění – banky přichystaly řadu speciálních akcí pro studenty. Za založení účtu tak můžou získat až 1 500 korun. A k tomu další výhody studentských účtů.

REKLAMA

Zatímco některé akce platí jen do konce září a máte tedy poslední šanci je využít, jiné mají před sebou ještě několik měsíců. Pojďme se tedy podívat, co všechno nabízí.

mBank: bonus až 1 500 korun

Na nejvyšší odměnu, už zmíněných 1 500 korun, můžete dosáhnout u mBank. A to při založení mKonta #navlastnitriko. To je pro klienty od 15 do 18 let.

Stejně jako klasické mKonto nabízí minimum poplatků, kterým se při běžném používání snadno vyhnete. A až do konce roku také možnost získat 3× 500 korun.

Jak na to?

  • Prvních 500 korun dostanete za to, že si založíte mKonto #navlastnitriko a do 7 dnů ho spárujete s mobilní aplikací mBank.
  • Dalších pětistovku vám mBank pošle, pokud v prvním měsíci od založení účtu zaplatíte alespoň 5× mobilem nebo hodinkami.
  • A když předchozí podmínku splníte i v následujícím měsíci, přibude na vašem kontě dalších 500 korun

Komerční banka slibuje 700 Kč

Speciální akci pro studenty od 15 let připravila také Komerční banka. Až do konce října nabízí až 700 korun za založení konta G2.2.

Částku opět dostanete ve splátkách, a to po splnění předepsaných podmínek. Ty jsou následující:

  • První 350 korun získáte za založení a aktivování účtu do 31. října 2020.
  • Druhých 350 korun dostanete, pokud ve stejném termínu předložíte platný ISIC a na novém účtu proběhne alespoň jedna transakce.

Výhodou je, že konto G2.2 si můžete zřídit až do 30 let. Stačí jen prokázat, že studujete.

ČSOB: bonus jen do konce září

Finanční bonus nabízí studentům také ČSOB, a to rovných 1 000 korun. Získáte ho ale jen do konce září. Pokud tedy banka akci neprodlouží, máte dnes poslední šanci.

A jak peníze získat? Stačí splnit 2 podmínky:

Běžný účet s bonusem 1 000 Kč

  • Do 30 dnů od založení účtu se přihlásit do mobilní aplikace.
  • A ve stejné době alespoň jednou zaplatit kartou, mobilem nebo hodinkami.

Poslední šance také u Raiffeisenbank

Poslední bankou, která připravila akci speciálně pro studenty, je Raiffeisenbank. Stejně jako u ČSOB platí do konce září a zájemci v ní můžou získat 555 korun.

Stačí si sjednat Aktivní účet pro studenty. A do konce října pak alespoň jednou zaplatit debetní kartou.

UniCredit Bank nabízí vstupenky i peníze

Odměnu za založení konta nabízí také UniCredit Bank. Není sice speciálně pro studenty, nicméně v jejich případě jsou podmínky výhodnější.

Noví klienti, kteří si založí U konto, totiž dostanou 12 vstupenek do multikin CineStar a tříleté členství ve věrnostním programu těchto kin zdarma.

Běžní klienti přitom musí na účet měsíčně posílat minimálně 12 000 korun, aby se vyhnuli poplatkům za vedení. Naopak studenti mají U konto automaticky zdarma.

UniCredit Bank přichystala ještě jednu akci. Klienti, kteří si založí U konto do konce listopadu, mohou získat 1 % zpět ze všech plateb kartou. A to celý rok od založení účtu. Maximální výše vrácené částky je přitom 2 500 korun a měsíční strop 1 000 korun.

I „dospělé” běžné účty mohou konkurovat

U dalších poskytovatelů studenti aktuálně se speciálním zvýhodněním počítat nemůžou. Přesto se najdou nabídky, které stojí za pozornost.

Například Moneta Money Bank nabízí novým klientům odměnu 1 000 korun. Stačí si do konce listopadu založit běžný účet Tom Plus a ve stejném nebo následujícím měsíci zaplatit kartou dohromady alespoň 1 000 korun.

Vzhledem k tomu, že je tento účet bez poplatků, je pro studenty zajímavou alternativou ke speciálním kontům.

Běžný účet bez poplatků

To samé platí také u běžného účtu od Equa bank. Nemusíte se u něj bát poplatků a do konce října získáte za jeho založení odměnu 500 korun.

Stačí jen:

  • konto založit přes speciální odkaz, který najdete na facebookové stránce banky,
  • a do 30 dnů poslat alespoň jednu platbu z mobilní aplikace.

Vše si předem porovnejte

Výhodou studentských účtů je, že si je zpravidla můžete zřídit už od 15 let. A nečekají vás na nich téměř žádné poplatky. A přestože možná zpočátku vlastní konto nepotřebujete, postupně jeho výhody oceníte.

Získáte totiž absolutní kontrolu nad svými úsporami. A také jistotu, že vám do nich nikdo nevidí. Je tedy jen na vás, jak se svými penězi hospodaříte a za co utrácíte.

Neznamená to ale, že potřebujete speciální studentský účet. Záleží totiž na tom, co od konta čekáte.

Pokud hledáte zajímavý bonus nebo alespoň malý úrok, sledujte studentské účty. Jestli je pro vás ale důležitější minimum poplatků a snadné používání, podívejte se i na ostatní běžné účty.

V každém případě si nezapomeňte jednotlivé nabídky důkladně srovnat pomocí porovnání běžných účtů. Snadno tak zjistíte, kde jsou jaké poplatky a jaké služby jsou s daným kontem spojené.

REKLAMA

ANKETA k článku Lákavý podzim u studentských účtů: slibují odměny až 1 500 korun

Vybíráte běžný účet dle nabízených bonusů?

Počet odpovědí: 123

KOMENTÁŘE k článku Lákavý podzim u studentských účtů: slibují odměny až 1 500 korun

Přidejte nový komentář

Odměna za založení účtu, Komentoval(a): Bára

6.10.2020 08:52:01
Platí odměna za založení účtu u Equa bank ještě v říjnu, anebo to byla akce jen na září? Chtěla bych založit účet mamce.

Re: Odměna za založení účtu, Komentoval(a): Petr Jermář

7.10.2020 09:06:13

Dobrý den, Equa bank nyní nabízí za založení běžného účtu "odměnu za doporučení" ve výši 100 Kč, kterou dostane ten, kdo si běžný účet založí a ten, kdo novému klientovi účet doporučil (v žádosti o zřízení účtu je třeba uvést tel. číslo osoby, která Vám účet doporučila).

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Založení osobního bankovního účtu

25.4.2024 Běžný účet

Mít účet u banky je nejpraktičtější způsob uložení peněz. Výplaty se většinou posílají už jen na účet. Platby z účtu jsou jednoduché a často zdarma, navíc můžete získat nějaké zhodnocení. Úložky v bance jsou pojištěny až do 100 000 eur. Hledat pro své peníze bezpečnější místo, než je banka, nemá patrně smysl.

Platební karty pro děti a dětské účty

24.4.2024 Běžný účet

České banky nezapomínají ani na děti. V jejich nabídce najdete dětské účty i platební karty. Kdy začít přemýšlet o založení těchto finančních produktů, které banky je nabízí, jaké jsou jejich podmínky a podle čeho vybírat?

Raiffeisenbank upravuje metodu přihlašování do svého online bankovnictví.

16.4.2024 Běžný účet

Od 20. dubna 2024 zavede Raiffeisenbank pro většinu klientů nové ověření při přihlašování do internetového bankovnictví. K tomuto kroku banka přistoupila z bezpečnostních důvodů, cílem změny je zvýšené zabezpečení přístupu k účtu. Změna se dotkne většiny klientů. Jediná skupina uživatelů bankovnictví RB, pro které se nic nemění, jsou ti, kteří se stále ještě přihlašují kombinací SMS kódu a hesla.

Založení účtu online

10.4.2024 Běžný účet

Založit si bankovní účet online, je dnes už hračka. Banky přizpůsobily proces tak, aby byl přístupný co nejvíce klientům. Dokumentů pro založení účtu se nevyžaduje mnoho: jen osobní doklady, případně výpis z účtu, který už používáte u jiné banky. Online si můžete založit účet běžný, spořicí, obchodní (investiční), účet podnikatelský, ale třeba i termínovaný vklad. U některých dětských účtů zůstává nutnost osobní návštěvy na pobočce. Podívejte se, jak na založení bankovního účtu online. Věděli jste, že některé banky nabízejí bonusy za založení účtu?

Poplatky za převod peněz

Převodem peněz rozumíme přesun finanční částky z účtu jednoho klienta banky na účet klienta jiného, a to buď v rámci stejné banky, nebo do banky jiné, a to i do jiné země v rámci EU nebo celého světa. Byť se to na první pohled nemusí tak jevit, je převodem peněz i online platba kartou či mobilní platba v kamenném obchodě. A za ně si banky mohou účtovat poplatky. Do celkové výše poplatku se může promítnout jak metoda převodu, tak i měnový kurz, půjde-li o platbu do (ze) zahraničí. Podívejme se na poplatky hlouběji.


Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Brutto vs. netto

Brutto a netto jsou dva pojmy, které jsou často používány ve finančním světě, zejména v oblasti mezd a platů. Jednoduše řečeno, brutto je celková částka před jakýmikoli odečty, zatímco netto je částka, která zůstává po odečtení všech daní, poplatků a dalších nákladů.

Výpočet mzdy

V kontextu mezd a platů:

Brutto mzda je celková částka peněz, kterou zaměstnanec vydělá před odečtením jakýchkoli daní a odvodů. To zahrnuje základní plat, příplatky, bonusy a jakékoli jiné finanční výhody.

Netto mzda je čistá částka peněz, která zůstává po odečtení všech daní a odvodů z hrubé mzdy. To zahrnuje daň z příjmů, sociální a zdravotní pojištění a další povinné odvody.

Důležitost rozlišení

Je důležité rozlišovat mezi brutto a netto:

Plánování rozpočtu: Znát rozdíl mezi brutto a netto mzdou je nezbytné pro správné plánování osobního rozpočtu. Netto mzda je skutečná částka, kterou zaměstnanec dostává na svůj bankovní účet a může ji používat na pokrytí svých životních nákladů.

Srovnání nabídek práce: Při porovnávání nabídek práce berte v úvahu nejen brutto mzdu, ale také výši odvodů a daní, které budou odečteny. To pomáhá získat lepší představu o skutečné hodnotě nabídky.

Daňové účely: Pro daňové účely je důležité znát svou hrubou mzdu, protože to je částka, ze které se vypočítává daň z příjmů.

Rozlišení mezi brutto a netto je základním konceptem, který je nezbytný pro správné finanční plánování a rozhodování. Je důležité vědět, kolik peněz skutečně dostanete na svůj běžný účet a kolik bude odečteno na daních a odvodech.

ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena