Banky.cz Články Aktuálně MP: Akce - Půjčka na bydlení se sníženou sazbou

MP: Akce - Půjčka na bydlení se sníženou sazbou

MP: Akce - Půjčka na bydlení se sníženou sazbou
4.2.2024 Aktuálně

Modrá pyramida spouští od dnešního dne tj. 5. 2. 2023 časově omezenou akční nabídku pro nezajištěný úvěr Půjčka na bydlení. V případě Půjčky na udržitelné bydlení a na pořízení družstevního bydlení je zvýhodněná úroková sazby 5,99 % p.a., a to pro všechny fixace.

REKLAMA

V případě Půjčky na bydlení je zvýhodněná úroková sazby 6,29 % p.a., a to pro všechny fixace. Akční nabídka platí pro žádosti podané (datum podpisu klienta) do 31. 3. 2024 a doručené na Modrou pyramidu do 15. 4. 2024

Nejlepší hypotéka online

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku MP: Akce - Půjčka na bydlení se sníženou sazbou

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

TA: Týdenní analýza 30/2024: Realizační úrokové sazby stagnují. Příjde další pokles na konci léta?

TA: Týdenní analýza 30/2024: Realizační úrokové sazby stagnují. Příjde další pokles na konci léta?

22.7.2024 Aktuálně

Statistiky z různých zdrojů potvrzují, že se pokles úrokových sazeb v posledních měsících téměř zastavil. Index GOFIREAL společnosti Golem Finance klesl po květnovém nárůstu v červnu na 5,20 %, což je sice nejnižší letošní hodnota, ale trend je spíše stagnující.

ČSOB: Snížení úrokových sazeb a zvýšení slevy za příjem zasílaný na účet u ČSOB

ČSOB: Snížení úrokových sazeb a zvýšení slevy za příjem zasílaný na účet u ČSOB

22.7.2024 Aktuálně

ČSOB Hypoteční banka snižuje od 22. 7. 2024 úrokové sazby u účelových i neúčelových hypotečních úvěrů.

Dále zvyšuje slevu za splácení z účtu v ČSOB s měsíčním příjmem 60 000 Kč měsíčně na 0,2 % p.a. Toto navýšení slevy je časově omezené - platí do 1. 9. 2024.

OB: Akční nabídka sazeb

OB: Akční nabídka sazeb

16.7.2024 Aktuálně

Oberbank spuštění časově omezenou akční nabídku se zvýhodněnými sazbami pro 2 a 3leté fixace v příp. hypotečních úvěrů Standardní hypotéka, Investiční hypotéka (hypotéka na pronájem) a Flexi hypotéka (Amerika)

TA: Týdenní analýza 29/2024: Průměrná hypotéka láme rekordy a pomáhá produkci

TA: Týdenní analýza 29/2024: Průměrná hypotéka láme rekordy a pomáhá produkci

15.7.2024 Aktuálně

Produkce na hypotečním trhu v červnu dosáhla podobných hodnot jako v předchozím měsíci. Počet poskytnutých hypotečních úvěrů byl o něco nižší, ale růst průměrné výše hypotéky zapříčinil nárůst v objemu poskytnutých hypoték meziměsíčně o 1,2 % na 22,2 mld. Kč (y/y +73,6 %).

RB: Snížení úrokových sazeb pro fixaci na 1 a 2 roky

RB: Snížení úrokových sazeb pro fixaci na 1 a 2 roky

30.6.2024 Aktuálně

Raiffeisenbank s platností k dnešnímu dni 1. 7. 2024 rozhodla o snížení sazeb u účelových hypotečních úvěrů Klasik a neúčelových Univerzál, a to u fixací na 1 a 2 roky. Sazby u ostatních fixací se nemění.

Z naší bankovní poradny

Kam uložit 1-2 mil. Kč?

11.7.2024 Spoření
Dobrý den, letos mi bude 60 a většina prostředků, které jsem odkládal na tzv. klidné stáří, je bohužel nedostupná v rámci mediálně známých investičních kauz. Aktuálně ukládám úspory na spořící účty bank do jejich limitů (FIO do 200k, Trinity, mBank), ale hledám pochopitelně co nejvyšší výnos bez rizika. Jelikož lze navíc očekávat další snižování úrokových sazeb, má cenu uvažovat i o využití např. Conseq Repofond (mám účet)? Zde bude výnos asi obdobný jako na spořících účtech, mohl bych se vyhnout danění, pokud nebudu vybírat, ale má to smysl? Nebo máte jiný typ, kam postupně ukládat úspory v rozsahu 1-2 mil. Kč? Děkuji :-) Dobrý den, investiční trojúhelník má 3 vrcholy - očekávaný výnos, riziko a likviditu. Nelze dosáhnout nejlepších hodnot u všech 3 vrcholů najednou, vždy si musíte stanovit priority, především s ohledem na Váš rizikový profil (jaké riziko jste ochoten podstoupit). Zcela bezrizikový je vklad u bank do 2,5 mil. Kč (do této výše jsou vklady pojištěny na 100% hodnoty). 1-2 mil. Kč můžete uložit za 4,5-5,25% do Max Banky, J&T Banky a VÚB (bez omezení výše vkladů/bez nutnosti dělit velký vklad na více malých). Podílový fond má smysl v případě, kdy je očekávaný výnos z fondu vyšší než úrok na bankovních vkladech (obdobný výnos není dostatečnou motivací pro převod peněz z likvidního a bezrizikového bankovního vkladu). Doporučuji náš srovnávač spořicích účtů. ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Rozdělení bytového domu na bytové jednotky a založení SVJ

3.6.2024 Reality
Dobrý den, mám po otci podíl v bytovém činžovním domě. Podílové vlastnictví je tam už řadu let, protože byly nějaké spory mezi nájemníky a nebyla vůle vytvořit SVJ. Aktuálně je dům v havarijním stavu a je potřeba ho rekonstruovat, zateplit apod. Pro získání dotace i úvěru nám bylo doporučeno založení SVJ. Někdo tvrdí, že to není potřeba, ale firma, která by měla mít rekonstrukci na starost, to považuje za nutné. Co všechno s touto změnou souvisí? Jde mi zejména o vypořádání případných dluhů, aktuální přeměření bytových jednotek apod. Chtěli bychom před ostatní předstoupit s jasným a právně podloženým postupem. Děkuji moc za odpověď. Dobrý den, důrazně doporučuji bytový dům rozdělit na samostatné bytové jednotky a založit SVJ nezávisle na tom, zdali toto po vás někdo požaduje či nikoliv. Je to především v zájmu všech stávajících podílových vlastníků bytového domu. Podílové vlastnictví bytových domů je reliktem minulosti, má mnoho nevýhod a rizik, nemá žádné výhody. Naopak rozdělení domu na bytové jednotky a založení SVJ má samé výhody. Každý budeme vlastníkem svého bytu, nebudou Vás ohrožovat dluhy ostatních atd.Co všechno s touto změnou souvisí? Rozdělení BD na bytové jednotky se řeší přes Prohlášení vlastníků podaného na katastr. Doporučuji vyhledat odbornou právní pomoc. Právník Vám za úplatu pomůže s Prohlášení vlastníků i se založením SVJ.  ZOBRAZIT CELÝ DOTAZ A ODPOVĚĎ

Pojmy ve slovníku

Fond pojištění vkladů

Je nejdůležitější součástí Garančního systému finančního trhu v ČR. Z fondu pojištění vkladů probíhá výplata klientů zkrachovalých bank.  Vklady na účtech u českých bank jsou pojištěny do 100 000 euro, resp. jejich ekvivalentu v českých korunách (cca 2,5 mil. korun). Pravidlo je nastaveno tak, že pojištěn je v každé bance součet vkladů jednoho klienta. Za samostatného klienta se považuje fyzická osoba (pod rodné číslo), nebo i firma (pod IČ).  Pokud tedy máte v některé z bank více než 2,5 milionu korun, rozhodně byste měli své peníze rozdělit mezi více bank, nebo více rodných čísel, či IČ. Stačí tedy převést část peněz na manželku, či firmu. Zároveň může mít každý člověk pojištěné vklady ve více bankách v ČR, nebo EU. Do Fondu pojištění vkladů přispívají všechny české banky, stavební spořitelny a záložny pravidelným odvodem určitého promile z výše vkladů jejich klientů. Tento fond momentálně disponuje prostředky přibližně ve výši 40 miliard českých korun. Poslední výplaty prováděl klientům malých institucí Sberbank, Československé úvěrní družstvo (dříve Akcenta záložna) a předtím Evropsko Ruská Banka. Ještě předtím větší výplata přes 10 miliard proběhla klientům Metropolitního spořitelního družstva. Fond pojištění vkladů vyplácí náhradu na základě sdělení regulátora České národní banky, že konkrétní instituce není schopna dostát svým závazkům. Výplatu náhrad realizuje Garanční systém finančního trhu, který si zajistí od banky seznamy depozitních klientů. Vyplácí se zůstatek klienta k datu oznámení ČNB, sestávající z jistiny vkladu a naběhlých úroků k datu. Pro výplatu Garanční systém zpravidla najme některou z velkých bank s dostatkem poboček. Informace je zasílána na kontaktní údaje zkrachovalé banky či záložny. Pozor - výplata probíhá pouze po dobu 3 let, během kterých se musíte o své prostředky přihlásit! Jak uvedeno výše, aktuálně má fond dostatek prostředků pro případné uspokojení klientů při krachu středně velké banky. A pokud by prostředky fondu nestačily, doplácet se bude ze státního rozpočtu, fond smí vydat dluhopisy anebo si může vypůjčit prostředky na finančním trhu prostřednictvím úvěru. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena