Banky.cz Články Komerční sdělení Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Hledáte výhodný první účet pro své děti? Přečtěte si o novém účtu, který děti a studenty naučí, jak správně hospodařit s financemi. 

REKLAMA

Snadné založení účtu

Hledáte první dětský účet, který byste mohli snadno založit svému potomkovi? Pak právě vám nabízí Banka CREDITAS nový Richee účet Junior – produkt určený dětem a studentům. Založíte ho jednoduše na kterékoliv pobočce, kde předložíte doklad svůj i svého dítěte.

  • Pro děti ve věku 6 až 14 let založíte běžný účet jako zákonný zástupce s jejich rodným listem.
  • Mladí ve věku 15 až 17 let si mohou účet zřídit sami nebo také s asistencí zástupce po doložení občanského průkazu.

Bez zbytečných poplatků

Velkou výhodou je, že veškeré služby spojené s účtem Richee Junior jsou zcela zdarma. Nemusíte se proto bát žádných skrytých poplatků. Co vše spadá do bezplatných služeb?

  • založení, vedení i zrušení účtu
  • příchozí a odchozí platby v ČR, založení a vedení debetní karty
  • výběr ze všech bankomatů z různých bank, i v zahraničí
  • vedení internetového bankovnictví, multibankovní aplikace v telefonu
  • elektronický výpis z účtu, zaslání výpisu e-mailem

Jednoduchá správa přes internet

Naše děti dnes ovládají technologie mnohdy lépe než my sami. Nebudou mít proto problém spravovat svůj elektronický bankovní účet. Mají na výběr internetové bankovnictví, ale i mobilní aplikaci. Prostřednictvím internetu budete mít vy i vaše dítě přehled o veškerých výběrech i zůstatcích. Snadno dětem zřídíte debetní kartu. A už se jim nikdy nestane, že by neměly na zaplacení stravného v jídelně nebo jiných poplatků, a to nejen ve škole. Platit mohou nejen převodem či kartou, ale také svým chytrým telefonem nebo hodinkami.

Mobilní aplikace je plná překvapení

Aplikace Richee přináší spoustu výhod nejen dětem, ale i vám. Můžete v ní na jednom místě bezpečně spravovat všechny své bankovní účty, a to i ty, které máte vedeny u jiných bank. Přehledně v ní vidíte veškeré své příjmy a výdaje, které můžete jednoduše srovnávat s pohyby na účtu za předcházející týdny a měsíce. Děti budou mít přehled o svých penězích a mohou využívat platby a výběry z jakéhokoliv bankomatu. A nepochybně vás potěší, že stažení aplikace i její provoz jsou bez jakýchkoli poplatků.

Kromě běžného účtu Richee Junior, který Banka CREDITAS nabízí od 6 let, můžete dětem sjednat také spořicí účet. Ten můžete založit již krátce po narození dítěte – jakmile dostanete jeho rodný list.

Rodičovský dohled zaručen

Nemusíte se bát, že by vaše děti hospodařily s penězi zcela bez dozoru. Nad vším můžete mít dohled a dostatečnou kontrolu prostřednictvím internetového bankovnictví nebo aplikace Richee. Pohyby na dětském účtu si můžete kdykoli zkontrolovat a ihned zjistíte, za co vaše děti nejčastěji utrácí a zda to s nákupy nepřehání. Pokud by taková situace nastala a domluva nepomáhala, můžete na dětském účtu snížit měsíční limit.

Naučí děti hospodařit s penězi

Dětský účet neslouží jen k ukládání a vybírání financí. Má i svou edukativní složku, protože naučí vaše děti finanční gramotnosti. Budou schopné bezpečně hospodařit s vlastními penězi, ať už půjde o jejich vlastní příjmy za brigády, nebo o kapesné z vaší peněženky. Také se brzy naučí, jak si našetřit a finančně se osamostatnit. A vy budete mít jednodušší cestu, jak jim bezhotovostně předávat měsíční kapesné nebo nepravidelné finanční dárky.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Přidejte nový komentář

Pozor na měsíční limit , Komentoval(a): Pavel

16.06.2020 13:08:10

Nechal jsem se nachytat a nyní lituji. Pokud vložíte na dětské účty od Creditas nějaké peníze, tak se k nim už jen tak nedostanete. Je zde nastaven max. měsíční limit odstupňován podle věku dítěte. Např. dítě do 10-ti let věku má měsíční limit 2.000,-Kč. Takže pokud si bude chtít dítě např. něco koupit v částce 24.000,-Kč, tak se k této částce dostane přesně po roce, tj. 12x 2.000,-Kč. Bohužel tento limit nemůže navýšit ani jeho zákonný zástupce!!!
Což je velmi nepraktické a víceméně je to pouze blokování peněz dětí. Nyní u Creditas tento jejich výplod musím zrušit.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

Hypotéka v Německu na nemovitost v Čechách, spoření s německou státní podporou – to vše nabízí Sparkasse.

S neustálým vývojem finančních trhů je důležité hledat efektivní způsoby, jak optimalizovat úspory a investice. Sparkasse  poskytuje občanům ČR možnost využívat výhodné finanční produkty, včetně fixace hypotéky až na 10 let a půjčky až 90 % z kupní ceny nemovitosti.

Proč není půjčka na spotřební zboží dobrý nápad?

Proč není půjčka na spotřební zboží dobrý nápad?

Statistiky ukazují, že se zadluženost českých domácností neustále zvyšuje. Velký podíl na tom mají takzvané spotřební úvěry bez konkrétního úvěru. Mnoho lidí je využívá pro nákup běžného spotřebního zboží. To však může způsobit celou řadu problémů. Pojďte se s námi podívat, proč půjčka na spotřební zboží není dobrý nápad.

Jak začít obchodovat s ETF - kompletní průvodce

Jak začít obchodovat s ETF - kompletní průvodce

Exchange Traded Funds (ETF), neboli burzovně obchodované fondy, představují jeden z nejoblíbenějších investičních nástrojů dnešní doby. Nabízejí širokou diverzifikaci, nízké náklady a snadnou obchodovatelnost. Přinášíme vám základní informace o tom, jak obchodovat s ETF, a představíme vám klíčové kroky a strategie pro úspěšné investování. ETF je typ investičního fondu, který se obchoduje na burze stejně jako akcie. ETF se skládá z různých aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy, komodity nebo měny, a jejich cílem je sledovat výkonnost konkrétního indexu nebo sektoru. Mezi nejznámější ETF patří ty, které sledují indexy jako S&P 500, NASDAQ 100 nebo FTSE 100.

 Fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu

Fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu

Lokální investiční nemovitostní fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu neboli DIP. Klientům tak nabízí další alternativu k existujícím penzijním fondům a doplňkovému penzijnímu spoření. Stát chce nově podporovat zodpovědné občany, kteří se nebudou spoléhat pouze na státní důchodový systém. 

Kam investovat peníze v roce 2024

Kam investovat peníze v roce 2024

Rozhodování o tom, kam investovat peníze, je důležitou součástí správy osobních financí a může otevřít cestu k finančnímu zabezpečení a růstu majetku.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

100% Hypotéka

Půjčka, která pokryje celou koupi. Taková je 100% hypotéka. LTV této hypotéky je 100 %, což znamená, že vám banka půjčí peníze na celou odhadní cenu nemovitosti, kterou ručíte. Díky 100% hypotéce tak získáte dost peněz na nákup domu či bytu nebo například na výstavbu. Zároveň ale musíte počítat s vyšším úrokem než u menších půjček. Pro banky je totiž úvěr bez spoluúčasti klienta rizikovější, a proto jsou jeho podmínky přísnější. V současnosti navíc čeští poskytovatelé 100% hypotéky neposkytují. Česká národní banka totiž v roce 2016 zpřísnila podmínky pro získání hypotéky a jejich součástí bylo také ukončení 100% hypoték. Banky tak nabízí maximálně 90% hypotéky. Pouze u 5 % objemu poskytnutých půjček smí být LTV vyšší než 90 %. Přesto existuje možnost, jak pomocí půjčky na bydlení získat dost peněz na úhradu celé kupní ceny nemovitosti. V podstatě tedy můžete dosáhnout na 100% hypotéku. Jak na to? Musíte ručit více nemovitostmi. Kromě kupovaného bytu či domu to může být například nemovitost rodičů. Samozřejmě ale platí, že majitel této nemovitosti musí s ručením souhlasit. Díky ručení více nemovitostmi se zvýší hodnota zástavy. I při 90% či menším LTV tak získáte peníze na nákup vybraného domu či bytu. Banky navíc obvykle umožňují druhou nemovitost z hypotéky vyvázat, jakmile splatíte potřebnou část úvěru. Dál tedy ručíte pouze kupovaným domem či bytem. Další možností je dofinancovat hypotéku dalším úvěrem. Například úvěrem ze stavebního spoření. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

90% Hypotéka

Až 90 procent z ceny nemovitosti, kterou ručíte. Přesně tolik si můžete půjčit na hypoteční úvěr. Abyste ale 90% hypotéku dostali, musíte splnit několik požadavků. Jsou to zejména základní podmínky pro získání hypotéky – tedy například: věk,příjemči bonita.Oproti nižším půjčkám ale musíte u 90% hypotéky počítat s méně výhodnými podmínkami. Protože má hypotéka pokrýt 90 procent z ceny nemovitosti, je pro banku riskantnější než menší úvěry. A proto poskytovatelé toto riziko obvykle kompenzují vyšším úrokem. Pro většinu lidí je přitom 90% hypotéka nejvyšší možná. Podle pokynů České národní banky mohou poskytovatelé víc peněz půjčit jen v 5 procentech případů. Potřebujete tak mít naspořeno alespoň 10 procent z kupní ceny. V praxi to vypadá tak, že u bytu za 3 000 000 korun získáte maximálně 2 700 000 korun. Zbytek doplatíte vy. Pokud si chcete pomocí hypotéky půjčit víc než 90 procent z ceny domu či bytu, musíte ručit více nemovitostmi. V takovém případě stoupne hodnota zástavy, ze které se půjčka počítá. Výhodou je, že se tím pádem můžete dostat na nižší LTV (obvykle do 80 %) a získáte tak nižší úrok než u 90% hypotéky. Pokud jste například původně ručili bytem za 2 500 000 korun a nyní k němu přidáte další byt ve stejné ceně, stoupne hodnota zástavy na 5 000 000 korun. U hypotéky na zmíněných 2 500 000 tak bude LTV 50 %. ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2024, všechna práva vyhrazena